O noua declaratie pro-Palestina facuta de Vatican

Photo credit mashable.com

Mulți israelieni și susținători ai Israelului au fost șocați de a doua declaratie pro-Palestina făcută de Vatican în mai puțin de o săptămână. A avut loc ceremonia de canonizare a patru călugărițe în piața Sfântul Petru. Papa Francisc a canonizat patru călugărițe în Roma. Două dintre ele vorbeau arabă și au trăit în anii 1800, când Imperiul Otoman domnea peste Orientul Mijlociu. A fost prima dată când au fost canonizate călugărițe din această regiune.

Vaticanul speră să încurajeze creștinii persecutați din Orientul Mijlociu canonizând călugărițele ce vorbeau arabă. Dar preoțimea catolică locală a politizat evenimentul numindu-le: palestiniene, chiar dacă pe atunci nu exista un stat, popor, sau identitate palestiniană.

Pontiful a creat o tulburare în mass-media atunci când a oferit Autorității Palestiniene, președintelui Mahmoud Abbas, o medalie. Toată lumea a aflat că papa l-a numit pe Abbas un „înger al păcii”. Dar conform cotidianului italian ”La Stampa”, Francisc a declarat: „Fie ca îngerul de pace să distrugă spiritul rău de război. M-am gândit la tine: fie ca tu să fii un înger al păcii.” Remarcile lui despre Abbas au fost urmate de încheierea unui tratat de către Vatican, câteva zile mai devreme, cu Autoritatea Palestiniană, recunoscând statul Palestina. Acel stat palestinian vrea să împartă Ierusalimul și să-l transforme în capitala unui viitor stat palestinian care să includă și Orașul Vechi.

Prim-ministrul israelian, Beniamin Netanyahu, a spus că acest lucru nu se va întâmpla niciodată:

”Vom păstra Ierusalimul unit pentru totdeauna sub suveranitatea Israelului.”
Pentru prima dată în aproximativ 2 000 de ani, Orașul Vechi al Ierusalimului și Muntele Templului se aflau în mâinile evreilor. Suveranitatea asupra Ierusalimului este cea mai contestată problemă în conflictul israeliano-palestinian. Cu cât va crește sprijinul unilateral pentru palestinieni din partea Vestului, precum Vaticanul, cu atât va deveni mai controversat orașul.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 78 – mai 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: