Primul atac al gruparii SIIL pe teritoriu american

Photo credit www.abc.net.au

Gruparea SIIL și-a stabilit califatul în anumite părți din Siria și Irak, dar nu se va opri acolo. Viziunea ei cuprinde întreaga lume. Nu e niciun secret faptul că-și dorește să lovească America. Deja are soldați pregătiți pentru a face din această viziune o realitate.
Este vorba despre primul atac al grupării SIIL pe teritoriu american. Doi susținători ai grupării SIIL au pus la cale la începutul lunii o expoziție de benzi desenate cu imaginea lui Mahomed, propunându-și să-i omoare pe toți cei prezenți în Garland, Texas. Statul Islamic și-a revendicat responsabilitatea. Atacatorii, ambii cetățeni americani, au fost uciși de un ofițer de poliție, înainte ca aceștia să-și ducă planul la îndeplinire, dar tentativa atacului din Textas poate fi un semn pentru ce urmează.

Din Pennsylvania în Illinois, Ohio, Minnesota, Kansas, autoritățile federale au arestat peste zece susținători ai grupării SIIL în ultimele săptămâni.

”Cu siguranță ne aflăm într-un mediu nou din cauza utilizării de către gruparea SIIL a mediei de socializare, a internetului, care are capacitatea să ajungă în țară și să-i inspire și pe alții. Datorită folosirii internetului putem să aflăm sau să nu aflăm deloc despre posibile atacuri”, spunea Jeh Johnson.

În urma atacului din Texas, directorul FBI-ul, James Comey, spunea că e posibil ca mii de cetățeni americani să urmărească gruparea SIIL prin intermediul internetului. Acesta a mai adăugat că FBI-ul conduce investigații în ce privește activități ce ar putea avea legătură cu SIIL în cele 50 de state din America. În plus, autoritățile americane au afirmat că în jur de 180 de cetățeni americani au plecat din țară pentru a se alătura grupării SIIL. Cel puțin 40 dintre ei s-au întors deja.

”Aceștia spun că datoria principală este să fie parte din califat, dar dacă simt că nu pot să facă asta, dacă simt că vor fi arestați la aeroport, atunci pornesc atacuri în Statele Unite”, spunea Ryan Mauro.

Abdirahman Sheik Mohamud este cel care a reușit să ajungă în Siria. Rezidentul columbian din Ohio s-a antrenat alături de un grup terorist islamic și apoi s-a întors în Statele Unite deoarece primise ordine să atace țara. A fost arestat înainte să acționeze. Mohamud a fost în atenția autorităților înainte să plece în Siria.
Expertul în probleme ce țin de terorism, Patrick Poole, spunea că acesta nu ar fi trebuit să ajungă atât de departe:

”I-au permis să obțină un pașaport, să călătorească în Turcia. De acolo a plecat în Siria. Se antrenează, apoi se întoarce. Timp de opt luni hoinărește pe străzile orașului Columbus.”

Asemeni celorlalți recruți americani ai grupării SIIL, Mohamud are origini somaleze. Mulți sunt originari din ”orașele gemene”: Minneapolis și Saint Paul, o zonă cu o populație considerabilă de somalezi musulmani din America de Nord. ”Trebuie să reconsiderăm și acordarea acestor vize. Avem atât de multe persoane venite din țări precum Somalia, țări care se confruntă cu probleme majore ce țin de terorismul islamic. Noi le permitem să intre în țară. De ce facem asta?”, era întrebarea lui J.D. Gordon, fostul purtător de cuvânt al Pentagonului.

Ryan Mauro, expert în securitate națională, le-a spus celor de la Știrile CBN că acesta este unul dintre modurile prin care Statele Unite se îndreaptă spre un drum periculos:
”În țări precum Marea Britanie există patrule islamiste. În Statele Unite nu ne confruntăm cu așa ceva. Ne este greu să credem că ne îndreptăm înspre asta. Dacă vrei să vezi încotro se îndreaptă viitorul Statelor Unite, trebuie să te uiți la Europa.”

Scopul grupării SIIL și al numărului de adepți în creștere din Occident este să transforme orașele din America și Europa în zone de război de gherilă, cu atacuri regulate asemănătoare cu cele recente din Ottawa, Paris, Sidney și Texas. Fostul purtător de cuvânt al Pentagonului, J.D. Gordon, le-a spus celor de la Știrile CBN că pentru a învinge această amenințare, Administrația Obama trebuie să recunoască, în primul rând, că aceasta există:

”Casa Albă nici măcar nu poate să recunoască faptul că Islamul radical este dușmanul. Islamul radical încearcă să ne distrugă și Casa Albă, Barack Obama, nu spune un cuvânt despre asta.”

Ignorarea amenințării nu o va face să dispară. Recent, gruparea SIIL s-a lăudat că are 71 de soldați antrenați în 15 state americane diferite și a promis că atacul din Texas a fost numai începutul.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 78 – mai 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: