Florin Ianovici – Din lume dar nu ca lumea [3] Cand pactizezi cu dusmanul – Prodocens Media

 

TEXT Ioan 17:15-16

15 Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i* păzeşti de cel rău.
16 Ei* nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume.

1 Ioan 2:15-16

15 Nu* iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă** iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.
16 Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor* şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.

florin ianovici maiIubitii Domnului, sa traiesti in lumea aceasta ca un om sfant, sa traiesti in lumea aceasta, dar sa nu-i apartii, e ca si cum ai spune [cum] spuneam la inceput, a spune pestelui sa inoate, dar nu in apa. A spune pasarii sa zboare, dar nu in aer. E foarte greu sa asculti aceasta porunca: Nu Te rog să-i iei din lume… Ce ai spus Domnului, de multe ori, cand ti-a fost greu? „Ia-ma, Doamne! Scapa-ma, Doamne! Du-ma, Doamne, departe!” N-ai spus lucrul asta? Dumnezeu nu spune asta. Dumnezeu spune: Ramai, lupta si fii biruitor!” Poti fii in lume, trebuie sa fii in lume, dar nu ca lumea. Dumnezeu sa ne ajute si Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

Am vorbit mai intai despre Samson [vezi aici – [1] Cum sa-ti birui dusmanul din tine ]. Sau, pericolul acesta de a birui un leu, dar de a nu birui eul. Acest Samson a fost plin de puterea lui Dumnezeu, un om foarte puternic care a avut multe biruinte, biruinte extraordinare. Cu o singura falca de magari a ucis 1.000 de filisteni si totusi n-a putut sa biruie dusmanul din el. Pentru ca dusmanul asta e viclean si se ascunde in noi.

Apo, data trecuta, am vorbit despre pericolul de tip Saul [vezi aici – [2] Atacul acestei lumi ]. Atunci cand un om e chemat de Dumnezeu si i se da, nu putere fizica, i se da putere economica. Este un imparat. I se da putere sociala. I se da statut. Si totusi, el confunda pe fratele sau cu dusmanul. Si datorita acestei confuzii isi rateaza viata. „Caci noi n-avem de luptat nici cu carnea, nici cu sangele…” si pe fratii nostri trebuie sa-i iubim, sa-i cinstim. Nu sa luptam cu ei.

Si acum, in ultimul mesaj din acest ciclu, vom vorbi despre Solomon. Omul caruia i s-a dat puterea intelepciunii. Unul a avut putere  fizica, unul a avut putere socio-economica, unul a avut puterea mintii. Lui Solomon i s-a daruit ceva ce n-a mai avut nimeni in aceeasi masura. Stie cineva despre ce e vorba? Intelepciune. Stiti de ce i s-a daruit intelepciune? Pentru ca asa l-a nascut maica sa? Nu. Pentru ca a zis: „Nu o am.” Si asa ni se si spune in Epistola catre Iacov. „Daca cineva n-are intelepciune, s-o ceara si Dumnezeu o da cu mana larga. De ce nu suntem noi intelepti? Pentru ca noi suntem prea mandri sa recunoastem ca nu suntem. Si pentru ca suntem prea mandri sa cerem de la Cel ce ne poate da. Daca ai spune: „Doamne, chiar nu stiu…” Ar spune: „Pai, te invat Eu.” Binecuvantat sa fie Domnul!

Un pocait s-a dus intr-o localitate. A ajuns intr-o localitate si pentru ca era deja inspre seara, s-a gandit sa vada daca nu cumva are ceva frati de ai lui pe acolo, sa gazduiasca si el, pentru ca deja era tarziu si si-a dat seama ca nu ajunge la tinta. A gasit o batrana si a intrebat-o: „Auzi, maicuta, pe aici prin sat, pocaiti sunt?” Si batrana l-a intrebat: „De sambata, sau de duminica?” La care, el le-a zis: „De toate zilele.” „De astia n-avem. Avem ori de sambata ori de duminica. De toate zilele n-avem.” Iubitii Domnului, dar, trebuie sa fim pocaiti de toate zilele.

In aceasta dupa amiaza, acest Solomon, care n-a stiut sa fie pocait de toate zilele. Pentru ca a plecat ca din pusca. A plecat extraordinar cu Dumnezeu. A plecat smerinduse. A plecat recunoscand ca n-are cum sa fie imparat, decat daca Dumnezeu il ajuta. S-a smerit. Si stiti ce frumos lucreaza Dumnezeu? Dumnezeu s-a uitat spre el si a zis: ‘O, de ar intelege oamenii, ca eu nu vin cu mainile goale. Dumnezeu, acum, e aici si n-a venit cu mainile goale. El a venit cu mainile incarcate de daruri. I-a zis: „Ce-Mi ceri tu, Solomon?” „Da-mi, Doamne, intelepciune sa conduc poporul.” Si atunci, S-a uitat si a zis: „Atat de draga mi s-a parut cererea asta, ca n-ai cerut pentru tine.” [Ca] sa inteleg ca Dumnezeu are o problema cu cei care cer numai pentru ei. Sa inteleg ca Dumnezeu are o problema. Si a zis: Pentru ca n-ai cerut doar pentru tine, ci ai cerut sa faci lucrarea mea, am sa-ti dau si ce n-ai cerut, Solomon. Am sa-ti dau bogatie. Am sa-ti dau sanatate.” Dumnezeu n-a venit cu mainile goale. Dar Dumnezeu cauta ceva. Dumnezeu cauta un om sa-l binecuvanteze. Si Dumnezeul nostru are pentru toti binecuvantare. Dar, trebuie sa intelegem ceva din Dumnezeu. Trebuie sa intelegem cum sa lucram cu Dumnezeu.

In lume, dar nu din lume. Lumea aceasta, iubitii Domnului, e o lume fantastic de egoista. Fiecare este intr-o goana nebuna pentru sine. Si Biblia spune asa in Ieremia 2:2 – ‘Du-te şi strigă la urechile cetăţii Ierusalimului: Aşa vorbeşte Domnul: «Mi-aduc aminte încă de dragostea pe care o aveai când erai tânără, de iubirea ta când erai logodită, când Mă urmai în pustie, într-un pământ nesemănat. Uitati ce spune Domnul si la ce se uita Domnul si de ce este interesat Dumnezeu. El acum, aici in adunare, e interesat de ceva. Logodnica are o caracteristica: inca nu e sigura ca va fi luata in casatorie. Si atunci ea este foarte atenta sa nu deranjeze si nu cumva sa supere pe mire. Calca, cum se spune la romani, in varful picioarelor. Merge, cum se spune, ca pe ace. De ce? Pentru ca asa de mult isi iubeste logodnicul, ca vrea sa-i fie mireasa.

Dar, Doamne, Tu te uiti spre ceva? „Da,” zice Dumnezeu. Ma uit cand erai logodita cu mine. Cand orice lucru, cat de mic, iti era teama sa il faci, ca sa nu ma superi.” Dar, acuma, parca ne-am relaxat. Stiti ce spun oamenii in casatorie? „Cum e?” „Ahhhh….” „Cati ani au trecut de la casatorie?” „Ahhhh, vreo 20.” Si cum e? „Meh…. ca pe pamant.” Siti, ca sa nu spunem ceva, care sa jigneasca pe cel de langa noi, spunem si noi asa mai pe pocaieste: ca pe pamant, frate. Dar, va traduc eu ce inseamna. Bine nu-i. Dar, oare, credinta ne invata sa ne racim sau sa ne aprindem? Oare harul lui Dumnezeu inseamna sa mergem  cu o lumina scazanda sau cu o lumina crescanda? Dar daca El e credincios si a fost la fel si in tineretea ta, si a fost la fel si in maturitatea ta si este la fel si la caruntetele tale, si daca El nu s-a schimbat si a avut aceeasi buna vointa, aceeasi dragoste, aceeasi purtare de grija, oare eu ce ar trebui sa spun? „Fa-ma, Doamne, iarasi tanar.” „Fa-ma, Doamne, iarasi logodnica.” „Fa-ma, Doamne, iarasi cel ce am fost, avand o dragoste ca a Ta.” S-a uitat Dumnezeu si a zis: „Te iubesc, Solomon. Imi place cum te rogi.Imi place grija pe care o ai sa faci ceea ce ti-am incredintat. Imi place foarte mult cum prvivesti slujba, respponsabilitatile ei. De aceea, am sa-ti dau peste ceea ce ai cerut. Pentru ca Eu nu sunt Dumnezeul care sa nu stiu de ce ai tu nevoie.

Si s-a bucurat Solomon de o faima cum n-a avut nimeni. Cine a fost cel mai intelept om de pe pamant? Cei mai multi iti vor raspunde: Solomon. Nu prea stiu oamenii ce sarbatorim la Paste, dar de Solomon au auzit. Insa, iubitii Domnului, Biblia spune ca Solomon n-a sfarsit cum a inceput.  Si aici e aceasta lupta a lumii. Inca odata va spun lucrul acesta, cum mi-l spun mie. Atata rabdare are lumea asta sa ne fure dragostea Tatalui. Atata rabdare si atata tenacitate are cel rau, sa ne desparta de Dumnezeu, ca va folosi fiece zi a vietii noastre, pana atunci cand ne va gasi relaxati, cu mintea neconcentrata la Dumnezeu, cu vointa slaba si ne va atunci o lovitura. Iubitii Domnului, sa nu uitati, ca lumea aceasta vrea sa ne fure dragostea Tatalui. Ea e in stare sa-ti dea ce vrei tu. E in stare sa-ti dea bani. E in stare sa-ti dea faima. E in stare sa-ti dea pozitie. Numai sa-ti fure dragostea Tatalui. Dar eu spun in aceasta zi: pe toate le las, numai dragostea Tatalui s-o am.

1 Imparati 3:1 – 1 Solomon* s-a încuscrit cu Faraon, împăratul Egiptului. A luat de nevastă pe fata lui Faraon şi a adus-o în cetatea** lui David până şi-a isprăvit de zidit casa lui,.. – sublinierea Duhului Sfant, stiti care este? Cetatea lui David. Ca sa va dati seama de anomalie. Nu intamplator spune ‘cetatea lui David’, pentru ca n-avea ce sa caute acolo.- până şi-a isprăvit de zidit casa lui, Casa Domnului şi zidul†† dimprejurul Ierusalimului.

1 Imparati 3:3 – Solomon iubea* pe Domnul şi se ţinea** de obiceiurile tatălui său David. Numai că aducea jertfe şi tămâie pe înălţimi. E suficient acest ‘numai ca’, pentru cel rau. Si iata ce spune Biblia in continuare. 1 Imparati 11:1 – Împăratul Solomon a iubit multe femei străine, afară de fata lui Faraon: moabite, amonite, edomite, sidoniene, hetite, care făceau parte din neamurile despre care Domnul zisese copiilor lui Israel: „Să nu intraţi la ele şi nici ele să nu intre la voi, căci v-ar întoarce negreşit inimile înspre dumnezeii lor.” De aceste neamuri s-a alipit Solomon târât de iubire. „Negresit,” spune Domnul. „O, il schimb eu. O, se va pocai.” Stiti ce spune Biblia? „Negresit, spre dumnezeii lor, vor intoarce inimile.” Ascultati aceasta expresie biblica fantastica: „târât de iubire„. Eu stiam ca iubirea inalta. Eu stiam ca iubirea inobileaza. Nu taraste. Si vom vedea in aceasta seara, ce se intampla cand ajungi sa fii tarat de iubire. 

i Imparati 11:3 – A avut de neveste şapte sute de crăiese împărăteşti şi trei sute de ţiitoare, şi nevestele i-au abătut inima. 4. Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei şi inima nu i-a fost în totul a Domnului, Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său David. Va rog sa notati expresia „cand a imbatranit”. Ce rabdare are lumea asta. Ai zice ca ai scapat. Niciodata. Pana inchizi ochii e o lupta pe viata si pe moarte. Pot marturisi cei cu perii carunti? Ca e o lupta pe viata si pe moarte? Ascultati ce va spun, iubitii Domnului…

song of solomon https://www.pinterest.com/pin/197947346099050140/

Solomon – ‘tarat de iubire’ Photo Pinterest

Cum, adica, sa fii tarat de iubire? 

Toata perioada asta m-am framantat. Cum, adica, sa fii tarat de iubire? Dvs. cred ca ati fost indragostiti, chiar daca nu va mai amintiti. Dar, probabil ca toti am fost indragostiti. Stiti ca indragostirea aduce asa, un fel de ameteala placuta. Nu-l vezi decat pe el, n-o vezi deca pe ea. Omul vorbeste cu tine, tu nu vorbesti cu nimeni. Tu zambesti cand altii n-o fac. E frumos. Este o lucrare pe care Dumnezeu ne-o permite. Si eu cred, iubitii Domnului, ca in credinta, trebuie sa existe un foc sfant si un clocotal credintei. Un clocot al dragostei lui Dumnezeu. Aidoma, aceluia pe care cineva il resimte cand se indragosteste de o persoana. Biblia vorbeste despre faptul ca Solomon a fost tarat de iubire.

Adica, cum sa fii tarat de iubire? Iubitii Domnului, vreau sa va spun un lucru. Solomon si-a indreptat ochii spre ceea ce i-a placut. Nu era o lege care sa spuna imparatului ca n-avea voie sa aiba doua neveste, dar era o lege care-i spunea imparatului ca n-are voie sa ia din neamuri straine. El s-a uitat si a zis: „Dar, imi place! E frumoasa, e placuta.” Si a acceptat sa faca pasul acesta si sa se alipeasca si se ia aceasta fata a faraonului pentru ca i-a placut. Si s-a incuscrit.

Ce se intampla cu asemenea iubire? Pentru ca in prima faza. Stau de vorba cu multi tineri si spun: „Frate Florin, dar, e frumoasa.” „Frate, dar, e asa… frumos..” Te uiti si iti place. Si in momentul acela, lasi garda jos pentru ca iti place de omul respectiv si te uiti mai mult cu ochii acestia de carne. Si slabesti in ceea ce Dumnezeu iti spune sa fie protectie pentru tine. Si cand faci pasul acesta, ceea ce nu stim noi este urmatorul lucru. Iubirile straine vin la pachet cu o multime de lucruri.

Ce inseamna ‘tarat de iubirile straine’? Inseamna ca noi nu cunoastem partea ascunsa a acestor iubiri. Dar, noi am venit in dupa amiaza aceasta sa va spunem partea ascunsa a acestei iubiri. Stiti la ce se refera partea ascunsa a acestor iubiri? Iti zambeste frumos, iti vorbeste politicos, poate ca e mai manierat decat unul sau altul. Dar, atunci cand ai de a face cu el indeaproape, descoperi niste lucruri care te ingrozesc. Pentru ca omul care nu-i intors la Dumnezeu este omul care are foarte multe fisuri de caracter. Si are foarte multe lucruri slabe in viata. Poate ca atunci cand te uiti, iti place. Si baietii, in aceasta dupa amiaza, sa ma auda la ce spun eu. Sa alegeti dupa caracter. Inca odata: ALEGETI DUPA CARACTER.

As vrea sa mai citim un verset ca sa intelegem putin  mai mult acest cuvant ‘tarat de iubire’. Iacov 4:8, un cuvant aspru, dar e un Cuvant de la Dumnezeu. Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor; curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită!  „ar, Te iubesc, Doamne! Eu vin la biserica. Imi plac cantecele crestine. Ma lupt sa vin duminica dimineata…” Da, dar in acelasi timp, tu iti imparti inima cu o iubire straina. In acelasi timp, cultivi in inima ta o iubire straina. Acest amestec, aceasta dualitate, este unul dintre cel mai periculos atac din partea lumii.

Ascltati-ma, ce va spun. Intotdeauna, intotdeauna, in viata unui om, cel rau, va lucra prin dragoste. Ascultati ce va spun: prin dragoste. Dragostea ciudata, dragostea pe care Dumnezeu o numeste straina. Biblia vorbeste despre aceasta iubire ca fiind o iubire straina. Straina, de ce? De voia Domnului. Vine cel rau si intotdeauna incearca sa foloseasca nevoia noastra de a fi iubiti. Nevoia noastra de prietenie, nevoia noastra de a comunica, nevoia noastra de a fi in preajma oamenilor si oamenii in prezenta noastra si deturneaza lucrul acesta, pentru ca in inima ta sa-si faca loc o iubire straina.

Iubitii Domnului, cunosc foarte multi oameni care sunt sinceri in dorinta lor de a veni la biserica. Si Biblia spune asa: Nu va mai inselati singuri, spunand: Templul lui Dumnezeu, Templul lui Dumnezeu. Pentru ca Templul lui Dumnezeu nu te ajuta cu nimic, prietene, daca inima ta este o inima impartita. Inima impartita este o inima in care locuieste o iubire straina, care te va trage intr-o directie care are foarte multa rabdare. Care face un plan si va veni un ceas si un moment, cand pur si simplu, nu vei mai putea face absolut nimic, pentru ca te vei trezi legat feldeles.

~Nu oricine Imi zice ‘Doamne, Doamne’ va intra in Imparatia Cerului, ci cel ce face voia Tatalui Meu. Adica, ce ne spune lucrul asta? Poti rosti lucrurile corecte, dar nu e de ajuns. Poti vorbi ca din BibliePoti cunoaste Biblia, ba, poti sa o predici si altora. Daca nu faci ceea ce trebuie, Dumnezeu spune: Este inutil. Nu oricine Imi zice ‘Doamne, Doamne’ va intra in Imparatia Mea. Putem sta pe un scaunsi Satana sa spuna asa: cultiva-mi numai un pui. Cultiva-mi numai un pui in inima ta. Atat. Nu-i nevoie de mai mult. Un pui. Nu a fost gasit Solomon ca a fost lacom. N-a fost gasit ca fiind crud. N-a fost un om care sa-si dispretuiasca aproapele. N-a luptat impotriva rivalilor lui. El a avut un singur pui in inima lui. El a avut o slabiciune pentru femeile frumoase. Si le-a adus la palat si atunci, inima lui s-a impartit. In acel moment, Dumnezeu n-a mai fost acolo, pe primul loc. Dar, de fapt, vreau sa va spun adevarul. Vreti sa-l primiti? O inima impartita nu e impartita.

Si iata ce spune Biblia. Luca 16:13 – Nicio slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va ţine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.” De fapt, Dumnezeu spune, cand inima-i impartita, nu-i impartita. Cand inima-i impartita, deja este daruita. Cand tu L-ai avut pe Dumnezeu, te-ai intors la Dumnezeu si apoi o iubire straina a venit in inima ta, tu nu esti un om cu inima impartita. Numai, ti se pare ca esti cu inima impartita. Pentru ca, deja, dominanta inimii tale este iubirea straina care te trage intr-o directie gresita. De ce este o iubire care te taraie? Pentru ca tu, cu mintea spui: Il vreau pe Dumnezeu. Si pentru ca tu, cu inima si cu sentimentele nu te poti infrana.

Sa va spun un lucru. Dimineata, in prima ora, cand am deschis tableta sa ma uit pentru mesaj, mie imi intra automat emailurile. Si primul email pentru ca headline imediat apare, cineva care mi-a scris, imediat am deschis emailul pentru ca mi s-a parut socant. A zis: Imi este sila de mineNu mai vreau sa traiesc. Nu mai vreau sa fac nimic. Nu mai vreau sa stiu de nimic. Vreau sa mor. Nu mai am nici o sansa. Ce se intamplase? Un tanar credincios, din casa lui Dumnezeu s-a dus dupa o domnisoara. L-a tarat. A ajuns intr-un punct si in punctul acela a simtit ca deja el nu mai merge pe picioarele lui.

In antichitate exista o modalitate  prin care invingatorul  lega la carul lui pe cel invins si literalmente, il tara. Dumnezeul nostru este Dumnezeul libertatii, a demnitatii. Dumnezeu vrea sa stai in capul oaselor. Dumnezeu vrea sa mergi pe picioarele tale. Dumnezeu nu vrea sa fi un trofeu la carul celui rau. Nu vrea sa fi tarat. Sunt oameni care vin si imi spun, pe de alta parte, urmatorul lucru: Pastore, sunt mistuit. Cu mintea imi spun, de fiecare data: Esti un nebun. Insusi David spunea, cu privire la pacatul lui: Am lucrat ca un nebun. Saul avea sa recunoasca: Am lucrat ca un nebun. Ei recunosc nebunia lor . Dar, in momentul in care ai permis iubirii straine sa-ti imparta inima ta cu Hristos, ea va fi dominanta, ea te va tara, ea te va conduce, ea te va abate. Si ea te va conduce intr-o directie gresita. Domnu lsa ne ajute. Domnul sa ne binecuvanteze.

Spuneam ca nu poti spune doar lucrurile corect, trebuie sa si le faci. Domnul sa ne ajute. De ce si cum? Unde se arata lucrul asta? Biblia spune lar, unde apare testul  si unde un om poate sa-si dea seama, ca el este un om care doar zice, nu si face. Poate ca vrei un test in seara asta si zici: „Doamne, mi-e frica, sunt un om care zic si nu fac sau sunt un om care zic si fac? Cum imi dau seama? Si uitati ce spune Biblia. Testul este ploaia, vantul, si suvoiul de apa. Pentru ca cine are temelia pe stanca, cand va veni ploaia, vantul si vor veni furtunile, va ramane ancorat in Dumnezeu. Iar cel ce numai zice, nu va ramane ancorat in Dumnezeu. Si acum va intreb: ati vazut oameni plini de entuziasm care au plans aici in fata si au zis: imi dau viata lui Isus? Ati vazut oameni acolo in baptistier, care au zis: Pana la moarte  voi fi cu Dumnezeu? Ati vazut oameni care au avut entuziasm sa vorbeasca de Dumnezeu si nu-i mai vedem in Casa lui Dumnezeu? Intrebati-i ce s-a intamplat.  A venit un necaz. A venit o amaraciune. A venit o intamplare rea in viata lor. Si stiti ce au zis? Nu exista Dumnezeu. Lui Dumnezeu nu-i pasa de mine. Totul a fost un neadevar.  Cand temelia este Hristos, stii ce spui in incercare? Chiar daca Dumnezeu ingaduie, eu stiu ca Dumnezeu imi este binevoitor si-I voi vedea fata. Aici e testul. Cine zice si nu face e un om care la prima incercare  sau care la o incercaremai grea in viata, temelia nu este pusa in Hristos si el va fi un om care va fi tarat, maturat, luat si dus. Domnul sa ne ajute sa nu fie asa cu noi.

~Poti sa si faci lucruri bune. Sa va aduceti aminte de data trecuta. Ce a facut Saul cand i s-a taiat coltul hainei? A stat de vorba cu David si ce i-a zis? „Nu mai vin dupa tine.” S-a intors acasa. A fost o fapta buna. Foarte buna. Dar, ia, spuneti-mi, imparati din Israel, cand au realizat  ca au gresit inaintea lui Dumnezeu si printr-un prooroc le-a vorbit Domnul si s-au intors, nu au facut o fapta buna? Insa intrebarea este: au rezistat la proba timpului? Poti sa faci niste lucruri bune, dar, daca n-ai constanta in lucrurile bune, tu esti ca un om care esti manat incolo si incoace. Ce spune Biblia? Un om care nu crede si se indoieste este ca un val din acesta  care se duce ba intr-o directie, ba intr-alta. Si spune Biblia: un astfel de om sa nu se astepte la nimic  bun de la Dumnezeu. Iubitii Domnului, nu esti un om credincios, deca in momentele in care faptele bune, umbli in ele, zi dupa zi. Constanta in alergarea noastra. Un om care i-a dat inima total lui Dumnezeu si nu este un om care este cu inima impartita este un om care este constant in alergarea lui. Este un om care alearga cu staruinta  in alergarea care-i sta inainte. Stiu ca e putin dificil, putin arid. Dar aceasta este realitatea. Ati vazut copiii? Acum rade, acum plange. Cine are bomboane, ala este primit: hai cu mine. „Dar, ce-mi dai?” „O bomboana.” „Hai, ca vin.” Pai, asa e Dumnezeul nostru? Asa trebuie sa fim noi? Si sunt oameni care merg de ici colo si spun: ma duc la Betel ca acolo-i mai dulce bomboana. Poti sa faci ce vrei si cum vrei. Dar eu iti spun un lucru. Daca tu nu esti un om constant cu Dumnezeu, inima ta e impartita. Daca toti, absolut toti in jurul meu n-ar ma vrea sa fie cu Dumnezeu, nu s-ar schimba absolut nimic in relatia mea cu Domnul. Mi-ar fi mai greu? Negresit.

(Din primele 29:50 minute, mai sunt aprox 20 min din mesaj)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: