Marius Cruceru: „Intre Scriptura si ziar” Ep. 7 – Dacian Palladi

Photo credit www.tedxeroilor.com

Ziarul este bombardat in ultimul timp despre justitia romaneasca. Este drept si se cuvine, credinciosi fiind, sa abordam asemenea subiect? Trebuie sa ne intereseze ce se intampla in tribunale? Avem oare o bucurie perversa, oare cumva, o bucurie stricata in momentul cand vedem pe cineva cu catuse pe maini? Suntem satisfacuti ca s-a facut justitie omeneasca? Stim cu totii ca justitia omeneasca poate fii cateodata inexacta, poate fii discutabila. Stim de asemenea din Scripturi ca avem un judecator mare, judecatorul divin care este Dumnezeu.

Cum vom aborda acest subiect? Am chemat langa mine un expert. Asa cum v-am spus in alte emisiuni, dorim sa ne slujim de trupul lui Hristos. Trupul lui Hristos are diverse madulare care sunt specializate prin experienta si expertiza in diferite domenii. N-ar fi pacat ca in numele unei democratii evanghelice prost intelese, in care toti suntem egali, suntem slujitorii tuturor, sa eliminam centrifugandu-ne expertii spre zone marginale ale bisericii, fara sa ne intereseze ca in biserica si in trupul lui Hristos sunt oameni cu adevarat competenti, care ne pot vorbi despre subiecte dificile, delicate, o aventura a gandului pentru majoritatea dintre noi.

L-am invitat de aceasta data, alaturi de mine, pe atunci, 1991, cel mai tanar procuror din Romania. Un om care a demonstrat de a lungul anilor , vreme de 20+ ani de cariera, ca este competent in doua domenii, nu numai unul, si in domeniul justitiei si in domeniul politicei. In urma cu cativa ani, Dumnezeu l-a cercetat, si-a daruit viata Domnului, este membru in Biserica Emanuel din Oradea. Este de asemenea profesor asociat la Universitatea Emanuel. L-am invitat pe Dacian Palladi…

Viziteaza blogul lui Dacian Palladi aici – http://www.dacianpalladi.com/

Marius Cruceru, Intre Scriptura si ziar, Credo TV, Dacian Palladi

VIDEO by Credo TV

Vezi si –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: