Pericolul in care se afla crestinii din Orientul Mijlociu

Photo credit aratta.wordpress.com

Gary Lane a vorbit cu Terry Law, fondatorul misiunii World Compassion, despre situația din Orientul Mijlociu.

”Am vorbit cu șeful unui batalion de creștini. Creștini sirieni care au fost alungați din Mosul au format o armatã de trei mii de bãrbați și sunt acolo pentru a-și proteja oamenii. Luptãtorii peshmerga simt același lucru cu privire la Kurdistan”, spunea Terry Law.
Înarmarea creștinilor este o idee bună ?

”Nu cred cã au altã opțiune. Au fost atacați, nu ei sunt agresorii, au fost alungați din casele lor. Am vorbit cu arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Siriace care mi-a explicat cum a fost în noaptea în care SIIL a intrat în Mosul în luna iunie a anului trecut și cum au mers din casã în casã. L-am întrebat câți oameni au renunțat la credința lor, pentru cã atunci când SIIL trecea pe la case, le cerea sã aleagã între Allah, Mahomed, și credința lor creștinã. L-am întrebat câți dintre oamenii lui au renunțat la credința lor. Mi-a spus cã în jur de șase, care oricum aveau probleme psihice.

L-am întrebat ce s-a întâmplat cu ceilalți. A spus cã unii dintre ei au fost decapitați în pragul ușii. Întotdeauna am zis despre catolici și ortodocși cã au altã credințã și nu știm cât de realã este credința lor. Opinia mea este cã dacã cineva stã în pragul ușii și le spune celor din gruparea SIIL cã nu renunțã la credința lor
și sunt uciși, în mintea mea ei sunt martiri și mã voi întâlni cu ei în cer într-o zi”, spunea Terry Law.

Cum rămâne cu Ramadi ? Sunt creștini acolo ?
”Creștinii din Ramadi se ascund din cauză că nu există libertate în ceea ce privește gruparea SIIL. Cred că creștinii sunt primii care vor să plece, din câte știu eu. Este greu să le găsești un loc unde să meargă, mai ales dacă Bagdadul nu-i primește. După cum știi, sunt biserici în Bagdad și sunt sigur că creștinii care părăsesc orașul Ramadi sunt primiți sau speră să fie primiţi de creştinii din Bagdad”, spunea Terry Law.

Dr. Terry Law a fost implicat multă vreme acolo. Misiunea World Compassion face o lucrare excelentă în Irak.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 79 – iunie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: