Atacuri brutale din partea gruparii SIIL in Irak

Irak si Siria Matei 5:11 persecution

refugiatii Siriei si Irak. Un crestin a citat Matei 5:11 pe cortul sau – ” Ferice de voi când oamenii vă insultă, vă persecută şi spun tot felul de lucruri rele, (minţind) ..”

Islamicii radicali SIIL au dezlănțuit un val de atacuri sinucigașe brutale în Irak. Criticii se întreabă dacă administrația Obama știe ce face și dacă are o strategie pentru a învinge gruparea SIIL. Până acum, SIIL a cucerit orașe-cheie din Irak și Siria, în timp ce Casa Albă încă încearcă să găsească o modalitate de a opri teroriștii ucigași.

Prim-ministrul irakian al-Abadi este încrezãtor:
”Trupele irakiene pot elibera strategic Ramadi de sub dominaţia Statului Islamic. Vă asigur că îl putem primi înapoi curând. Mă refer la zile acum.”

Dar mai mulți funcționari ai Statelor Unite și strategi se îndoiesc de voința Irakului
și de angajamentul administrației Obama de a învinge gruparea SIIL. Așa cum au făcut în Mosul vara trecută, trupele irakiene au fugit din Ramadi când luptătorii Statului Islamic au invadat orașul.
Acest lucru a dus la critici aspre din partea secretarului american al Apărării, Ashton Carter:
”Forțele irakiene nu au arãtat nicio dorințã de a lupta. Nu erau mai puþin numeroși, ci depãșeau într-o mãsurã mult mai mare forța oponentã. Cu toate acestea, nu au reușit sã lupte.”

Mulți analiști se întreabã cine nu își dorește sã înfrunte gruparea SIIL: armata irakianã sau administrația Obama ? Capul elitei iraniene al-Quds, al Gardienilor Revoluției, generalul Qassem Soleimani, dã vina pe Statele Unite, sugerând faptul cã Statele Unite au format o coaliție și nu au fãcut nimic ca sã învingã gruparea SIIL. Spunea că America nu are dorința de a-i confrunta.

Un număr mare de strategi militari, din interiorul și exteriorul Pentagonului, se îndoiesc de abordarea președintelui de a se lupta cu SIIL, limitându-se doar la atacuri aeriene.

Potrivit ziarului ”The Washington Times” un oficial al departamentului de combatere a terorismului a întrebat:
”Ce strategie ? Plutim încoace și încolo, reacționând în faţa SIIL.”

Alții se îndoiesc de regulile administrației de bătălie pentru atacuri aeriene. Un fost oficial al Pentagonului le-a spus celor de la ”The Times” că piloții de luptă pot zăbovi la o țintă ore în șir până ce primesc ordin să atace. Există o îngrijorare crescândă cu privire la faptul că Statele Unite nu oferă arme avansate luptătorilor kurzi peshmerga. Este o armată irakiană ce își dorește să lupte și să obțină victorie pe câmpul de luptă, dar criticii spun că Statele Unite nu fac nimic ca să îi ajute.
Chiar dacă SIIL a obținut multe în ultimele săptămâni, nu doar în Irak, ci și în Siria, Casa Albă încă susține că politica sa împotriva grupării SIIL funcționează. Operațiunea la scară largă a guvernului irakian de a învinge gruparea SIIL în Ramadi a fost bine primită la Casa Albă.

”Cred cã este un indiciu clar al dorinței forțelor de securitate irakiene de a lupta. Statele Unite și partenerii coaliției vor fi alãturi de ei în timp ce fac asta”, spunea Josh Earnest.
Cu câtă fermitate îi vor ajuta și dacă va fi de ajuns pentru a învinge gruparea SIIL în Irak și Siria se va vedea în zilele și săptămânile ce ne stau înainte.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 79 – iunie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: