Invatator fals: Tony Campolo

Photo credit www.churchleaders.com

Traducere In Limba Romana: Agnus Dei Sursa: Christian News Network – http://christiannews.net/2015/06/08/tony-campolo-comes-out-of-closet-in-support-of-full-acceptance-of-homosexuality-in-church/

Philadelphia – Invatatorul mincinos, Tony Campolo a anuntat luni ca el a decis sa aprobe si sa vorbeasca deschis pentru includerea homosexualilor in Trupul lui Christos (Biserica).

,,A fost nevoie de nenumarate ore de rugaciune, studiu, conversatii si tulburari emotionale ca sa ma aduca la locul la care  sunt in sfarsit gata pentru a solicita acceptarea deplina a cuplurilor de homosexuali crestini in biserica”, a scris el intr-o declaratie postata pe site-ul sau.

Asa cum a fost raportat in prealabil, Campolo serveste ca unul dintre liderii Bisericii Baptiste Muntele Carmel din vestul orasului Philadelphia, care face parte din Conventia Nationala Baptista din Statele Unite. In timpul anilor 1990, a servit ca consilier spiritual la presedintele de atunci Bill Clinton, inclusiv in timpul scandalului Monica Lewinski.

Sotia lui Campolo, Peggy, este o activista pentru drepturile homosexualilor si crede ca biserica ar trebui sa accepte „casatoria” de acelasi sex. Lunea trecuta, el a explicat ca sotia lui este unul dintre motive pentru care a decis sa sustina acceptarea homosexualilor in crestinism.

,,Din cauza ingrijorarii mele la nivel deschis pentru justitie sociala, in anii recenti am fost intrebat aceeasi intrebare din nou si din nou: Esti gata ca sa accepti fara nici o rezervatie in biserica pe acele cupluri de homosexuali crestini care au facut impreuna un angajament pe viata?” a subliniat Campolo. ,,Un motiv pentru care imi schimb pozitia pe aceasta tema este pentru ca, datorita lui Peggy, am ajuns sa cunosc asa de multe cupluri de homosexuali a caror relatie lucreaza in acelasi fel ca si a noastra.”

,,Prietenia noastra cu aceste cupluri m-au ajutat sa inteleg cat este de important ca excluderea si dezaprobarea uniunii lor din partea comunitatii crestine sa se termine,” a continuat el. ,,Noi in biserica ar trebui sa sprijinim in mod activ astfel de familii.”

Campolo a mai spus de asemenea ca el a ajuns sa creada ca tentatia homosexuala nu este o alegere.

In calitate de om de stiinta sociala, am ajuns la concluzia ca orientarea sexuala nu este aproape niciodata o alegere si am vazut cat poate fi de daunator pentru ca cineva sa incerce sa „vindece” pe cineva de homosexualitate,” a explicat el. ,,Ca si crestin, responsabilitatea mea nu este ca sa condamn sau sa resping pe homosexuali, ci mai degraba sa-i iubesc si sa-i accept, si sa depun eforturi pentru a-i atrage in partasia bisericii.”

Autorul si vorbitorul a spus ca imnul intitulat „Asa Cum Sunt” ar trebui considerat sa includa ca  „fratii si surorile mele, homosexuali si lesbieni” sa fie asa cum isi doresc ei sa fie. Cu toate ca el a considerat ca ar putea fi gresit in concluzia sa, Campolo a comparat problema acceptarii femeilor predicatoare in biserica, precum si includerea celor ce sunt divortati si recasatoriti.

,,Imi este frica ca noi facem din nou acelasi fel de greseala (in felul cum interpretam Scriptura), si acesta este motivul pentru care vorbesc,” a scris el. ,,Eu sper ca ceea ce am scris aici va ajuta pe crestini sa primeasca cu dragoste pe toti fratii si surorile homosexuali si lesbieni in biserica.”

Asa cum a mai fost raportat inainte, Campolo este considerat ca fiind mistic pentru ca el invata ca,,intimitatea sa cu Christos sa dezvoltat treptat pe parcursul anilor, in primul rand prin ceea ce misticismul catolic o numeste „rugaciune centrata”.

El a afirmat in cartea sa scrisa in anul 2008 intitulata „Partial Corect”, ca Biblia nu este fara greseala, si ca ,,un evanghelic are o vedere foarte mare despre Scriptura desi ea nu este neaparat infailibila,” si a comentat deasemenea la reporteri ca el crede ca si cei ce nu sunt crestini ar putea sa mearga in rai.

,,Noi nu stim pe cine va duce Isus in Imparatie si pe cine El nu va duce,” a spus Campolo Jurnalului din Edmonton in anul 2007. ,, Noi suntem foarte , foarte atenti despre a pronunta judecata asupra cuiva. Noi lasam judecata in mainile lui Dumnezeu si spunem ca Isus este calea. Noi predicam pe Isus, dar noi nu avem nici o modalitate de-a sti la cine se extinde harul lui Dumnezeu.”

In data de 13 Aprilie, intr-un articol intitulat „De ce crestinii ar trebui sa voteze pentru Hillary,” Campolo a chemat pe crestini sa voteze pentru Clinton ca presedinte. Fiul sau, Bart, este capelan umanist la Universitatea de Sud din California.

~~~~~~~~~~

Tony Campolo este profesor emerit de sociologie la Eastern University din St Davids, Pennsylvania. Este fondatorul Evangelical Association for the Promotion of Education (EAPE), o organizaţie care dezvoltă şcoli şi programe sociale în diverse ţări din lumea a treia şi în oraşe din America de Nord.

coperta_povestiri_v2.inddEste slujitor ordinat şi recunoscut ca pastor asociat la Mount Carmel Baptist Church din West Philadelphia. Dr. Campolo este un comentator mass-media pe probleme religioase, sociale şi politice şi a fost invitatul special al câtorva emisiuni şi show-uri de televiziune, precum şi al programelor de ştiri din cadrul CNN. Este autorul a peste 35 de cărţi, inclusiv Tu poţi face diferenţa, Letters to a Young Evangelical, Red Letter Christians: A Citizen’s Guide to Faith and Politics şi Choose Love, Not Power.

SURSA

21 comentarii (+add yours?)

 1. Sanda Tulics
  iun. 10, 2015 @ 08:35:29

  satana nu este rușinos….el și acum se duce la gardul Edenului să pescuiască prelați nevegheatori…. adormiți pe Cale, minți împărțite si rătăcite de la Calea Adevarului… Dacă ”ei ” au acceptat asemenea mezerii pe care Dumnezeu le disprețuieste, ce aștaptări avem de la enoriași?! O credință sfântă, sănatoasă în tinerețe va îmbătrâni cu sufletul credincios în Dumnezeu.

  • rodi
   iun. 10, 2015 @ 10:59:39

   inainte, cand acceptau astfel de pacate, clar condamnate de Biblie, paraseau biserica. Acuma, incearca sa le forteze pe gatul credinciosilor pentru ca totusi ei stiu ca pe Dumnezeu nu-l pacalesc, dar cauta o oarecare siguranta in multime, adica, daca reusesc sa schimbe parerile celor mai multi, atunci, poate, poate Dumnezeu nu-i va mai pedepsi, caci cu cine va mai ramanea Dumnezeu? E o strategie diabolica, pentru ca amagesc pe multi…

 2. Marius Silvesan
  iun. 10, 2015 @ 11:44:28

  Reblogged this on Istorie Evanghelica and commented:
  Tont Campalo a trecut de la punctul de vedere al Bibliei la cel personal în privința homosexualității și mai grav a acceptării cuplurilor gay „creștine”, zice el, în Biserică. În biserica lui poate să facă asta, dar nu în cea a lui Cristos pentru ca Isus este cel care își alege și pregătește mireasa.

 3. anonim1efect
  iun. 10, 2015 @ 12:45:11

  NU poți să pui în aceași expresie -creștin- și -homosexual-
  Asta este vânzare.
  Ori ești creștin (parte din Hristos, mădular activ, în Hristos nu sunt uscături) ori ești homosexual, nu poți fi amândouă, nu poți sluji la doi stăpâni, ori ești al satanei, ori ești al lui Dumnezeu.
  N-are decât să se ducă pe drumul pe care sunt homosexualii, sănătate și la revedere. Ești pastor dăla’, profesor ce se spune că este de atâta timp iar acum te duci să lingi ce ai vărsat. Sănătate,să se ducă să-și trăiască viața, nu-i bai, este scris că astfel de lucruri se vor întâmpla în zilele din urmă.
  Vino Doamne Isuse!

  • anonim1efect
   iun. 10, 2015 @ 12:48:48

   ps. am văzut că mai este unul Mitchell nu știu cum.
   Iacov 2.11

   • rodi
    iun. 10, 2015 @ 13:21:33

    sunt mai multi, dar acesta a fost lider si autor foarte bine cunoscut de crestinii evanghelici de pretutindeni, un om influent in cercul Evanghelic mondial. De aceea, noi (Avram) a(m) hotarat sa fie postata stirea aceasta. Cand cade un asa zis gigant, avalansa este aproape… si vor cade mai multi

  • rodi
   iun. 10, 2015 @ 13:15:28

   Bine ai spus: Asta e vanzare… si apostazie…

 4. mike
  iun. 11, 2015 @ 00:40:18

  Pun o intrebare acestui -lider- ce fel de biblie citesti , omule cu- o-mic? Chiar daca luam problema aceasta nu din punct de vedere religios ci din punct de vedere tehnic –deci ,judecat din partea unui necredincios sau ne scolat– daca Dumnezeu ar fi creat doar (numai) capre ,oi, magarite .gaini. si alte specii numai de genul feminin,sau ,numai genul masculin , la fel in flora , doar genul feminin sau numai genul masculin –unde ar fi astazi lumea ,sau, ar mai exista vietuitoare inclusiv omul pe planeta pamint??? Te intreb domnule ,,erudit ”campolo –esti rodul a doua femei ,sau, a doi barbati?? La aceste intrebari nu trebiue sa fi filosof, ca sa raspunzi –afla ca hrana ta zilnica e produsul perechilor –carnivore,ierbivore,flora- care e asigurata datorita legilor si poruncii Lui Dumnezeu–de ce cauti tu ,sa schimbi voia si legea Lui DUMNEZEU???? Daca erai un ateu, aveai circumstante atenuante ,dar ca lider crestin ?? sa devii unealta satanei, e strigator la cer –duci oamenii in ratacire . Sodoma si Gomora i-ti spune ceva ? sau vrei sa pipai pe pielea ta ,focul miniei Lui Dumnezeu– daca asta vrei e OK. dar lasa pentru altii scriptura asa cum e –nu adauga si nu scoate sau rastalmacii nimic din Biblie. –-Rodi– ma tem ca tot mai multi se vor lua dupa acesti zisi crestini si se va implinii ce ne spune scriptura– Dumnezeu ii va lasa in voia soartei lor blestemate–Galateni -6-7– Nu va inselati;;,, Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit ” Ce seamana omul ,aceia va si secera.–De acord ca ratacitii astia sa fie chemati la biserica dar sa se urmareasca schimbarea starii lor de pacatosenie si sa se pocaiasca– asta e rolul bisericii –si nici decum biserica sa fie de acord cu pacatul. Blessing to all!!!!!!

  • anonim1efect
   iun. 11, 2015 @ 06:59:08

   Ca și o mică replică, dar adevărată, la – ăsta e rolul bisericii – nu e chiar așa. Dacă citim 1 Corinteni 5 9-13, găsim răspuns simplu, la o mulțime de întrebări, dar vreau să mă rezum la versetul 13 ca o concluzie.

   Nu poți să bagi pur și simplu lupi în staulul oilor. Să-mi arate cineva un cioban sănătos cu mintea (2 Timotei 1:7) care are 100 de oi și bagă alături de oi 4-5 lupi, că poate se vor face oi urmând efectul de turmă. Nu.

   Dacă am citit bine, Tony acesta, spune că a ajuns la concluzia asta fascinantă, după ce a stat cu lupii în țarc, s-a văzut probabil prea puternic și concluzia s-a văzut.

   Eu unul, o mână de țărână, nu pot pocăi pe nimeni. Schimbarea o face Duhul Domnului acolo unde există acceptare, pe când un homosexual nu o să accepte schimbarea, din moment ce deja i-a întors spatele lui Dumnezeu, gândid că „merge și așa” (Apocalipsa 21:8), nu merge și „așa”.
   Ce vreau să spun este că, dacă nu-l schimba Hristos pe om, omul nu o să poată nici în 1000 de ani.

   Matei 9:12 – Adevărat, dar oamenii aceștia, nu vor să se facă „sănătoși”, ei vor să fie acceptați „bolnavi” în trupul sănătos al lui Hristos binecuvântat fie El!
   Eu ca și persoană, firește vorbind, dacă nu recunosc că sunt bolnav, deși tușesc toată ziua și noaptea nu pot dormi din pricina asta, nu o să mă duc la doctor să pună diagnostic,să-mi dea tratament etc

   Bolnavul are nevoie de doctor! Cât timp este în spital, carantină etc el este pacient până în momentul în care este externat, cu toate că unii pleacă pe semnătură așa cum sunt cu un picior în groapă.

   • rodi
    iun. 11, 2015 @ 07:29:11

    Wilkerson are o predics (scurta) despre felul in care poti fi eliberat de pacat si primul pas este ca persoana sa vrea sa devina liber de anumitul pacat. Dar si aici, trebuie sa ceara lui Dumnezeu putere ca sa doreasca ferm sa scape de un anumit pacat, ca cei inlantuiti nu pot sa se scape singuri. Deci e o lupta crancena si de multe ori cei din jur pot sa ajute cu multa rugaciune, chiar si post, cu sprijin si rabdare. Parintii copiilor risipitori stiu asta foarte bine, unii parinti mijlocind pentru copiiii lor o viata intreaga, pana ce sunt eliberati….
    Aici e predica lui Wilkerson – https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/06/08/despre-pacatul-desfranarii/

   • mike
    iun. 12, 2015 @ 21:48:24

    Ucenicii au fost trimisi de Domnul Isus -in cetatile – oilor pierdute ale lui israel. Mat.-10-32.– De aceea ,pe oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor , Il voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Meu ,care este in ceruri, – Iar astazi biserica are acelas rol , Sa-l marturiseasca pe Christos tuturor pacatosilor.–Dumnezeu se foloseste de -mina de tarina – ca sa-si faca lucrarile Lui.(exemplu . Iona). –Referitor la Cor -5-11-.Ap. Pavel ,se refera la cei ce-si zic frati–( astia au cunoscut pe Christos si planul de mintuire ,dar au intors spatele la Dumnezeu–) -12– In adevar, ce am eu sa judec pe cei de afara? Nu este datoria voastra sa judecati pe cei dinauntru?? –Iar biserica –trebue sa se involve in AL propovaduii pe Christos ramin ferm comvins ca trebuie sa o faca –iar cine aude si se pocaieste –Slava Domnului si bucuria cerului– cine nu –va fi judecat de Tatal Ceresc. be blessed

  • rodi
   iun. 11, 2015 @ 07:28:55

   am citit ca Tony Campolo a zis ca unul dintre lucrurile care le credea inainte este faptul ca casatoria a fost creata de Dumnezeu pentru procreare si acum nu mai crede acest lucru. Nu da motiv pentru aceasta schimbare. Toate motivele care Tony Campolo le da sunt in afara Bibliei, nu au de a face cu ceea ce este scris in Biblie, ci si-a format opinii bazat pe idei personale si filosofii de-a le lui si ale sotiei lui.

  • Lukas
   iun. 13, 2015 @ 07:44:03

   Sabiciunea asa cum ne spune Biblia pleaca din noi din fiecare, cand ne indepatram de Dumnezeu este clar unde ajungem, in partea opusa Lui.Este dureros cand vezi ca are adepti care il sustin pe acest Tony Camolo, cat despre ceea ce ne invata Cuvantul Lui Dumnezeu in aceasta directie, trebuie sa se intample, sa ramenem treji caci satan asta face amesteca adevarul cu minciuna pentru a duce in eroare.Sa cerem ajutor de la Dumnezeu in rugaciuni fierbinti, pentru a ne ajuta in astfel de situatii.

 5. Trackback: NewsNet Creştin: Pastor Ionel Tuţac – Cum să ne înțelegem cu ”frații” homosexuali? | agnus dei - english + romanian blog
 6. Sanda Tulics
  iun. 12, 2015 @ 17:27:00

  Peggy, soția lui Tony Campolo , este clona Evei care cochetează cu șarpele (homosexualii) și-l ”introduce pe bărbatul ei ”marele vegheator” de turmă în viața murdară a cuplurilor blesetmate de Dumnezeu. Aici iar se repetă situația ,prin aceeași persoană Peggy, fiind clona soției lui Lot care-l îndeamnă”blestemă pe Dumnezeu și mori!” Ea-l învață să blesteme,adică să creadă ca poți accepta ce Dumnezeu leapădă!Prin acceptarea îndemnului ei, Tony Campolo este un om mort, care l-a blestemat pe Dumnezeu prin credința acceptării acestor nefericite suflete.M-aș bucura să ajungă mesajele la el , poate se va trezi la realitate. Mă îngrozesc la gândul ca această femeie a influențat activitatea pastotrală a soțului ei, îmbolnăvind multe suflete , pentru care va da socoteală înaintea Domnului.

  • rodi
   iun. 12, 2015 @ 21:20:16

   In multe din cazurile acestea, cei ce si-au schimbat vederile vizavi de acest pacat, au facut-o pentru ca cineva din familia lor traia in acest pacat si ca sa acomodeze mantuirea acelei persoane, ei si-au schimbat vederile si crezul lor… uitand caci Cuvantul lui Dumnezeu si Dumnezeu Insasi este neschimbator.

   si s-a procedat la fel si cu alte pacate….

  • mike
   iun. 12, 2015 @ 21:58:32

   Poate va referiti la sotia lui Iov.– sotia lui Lot are alta poveste –sa intors cu fata la ce iubea mai mult iar finalul, il stim cu totii. Eu unul nu ma mai mir de nimic –caci trebuie sa se inplineasca scriptura– Cuvintul Domnului e DA si AMIN. –be blessed

 7. Alex
  iun. 13, 2015 @ 07:56:18

  Asa a procedat si Samson cand s-a luat dupa sotia lui Dalila, a sfarsit amarnic. Si acest om cu toate doctoratele si cartile scrie se ia dupa sotia lui si cade in pacatul acela de neascultare de Cuvantul lui Dumnezeu. Ceea ce se vede ca in a merge drept pe cale nu conteaza scoala ci credinta adevarata.

 8. aurel mihet
  iun. 14, 2015 @ 10:53:51

  1. Timotei 4.1 citim; Dar Duhul spune lamurit ca,in vremurile din urma,uni se vor lepada de credinta ca sa se alipeasca de duhurile inselatoare si de invatatura dracilor,abatuti de fatarnicia unor oameni care vorbesc minciuni,insemnati cu ferul ros in insusi cugetul lor.Aceste „vremuri din urma ” le traim noi si vedem in mod clar cum se implineste Cuvintul lui Dumnezeu .Una din pacatele cu care deavolul lucreaza la scara larga este homosexualitatea si e mare mirare cand persoane de diferite poziti; clerici,inalti demnitari,etc. fie ca acepta compromisul,fie ca sint de acord cu pacatul gay se declara deschis pentru aceasta. 2 lucruri lipsesc unor asemenea oameni care fac compronisuri cu pacatul ;. 1 FRICA DE DUMNEZEU 2. RUSINEA DE OAMENI .si aceasta se datoreste faptului ca, deavolul a schimbat ordinea lucrurilor in care virtutea a disparut iar pacatul i-a luat locul si aceasta pentru ca au mintea intunecata… Efeseni 4.18,19 si nu stiu sa faca deosebirea intre lucrurile valoroase si cele fara valoare. ( pacatoase ) Deosebirea binelui de rau se poate face numai atinci cand se produce inoirea minti Efes.4.23

 9. Ioan
  iun. 14, 2015 @ 13:09:22

  21. fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţămit; ci s-au dedat la gîndiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
  22. S-au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit;
  23. şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare.
  24. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;
  25. căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.
  26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scîrboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  27. tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvîrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scîrboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
  28. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
  29. Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sînt şoptitori,
  30. bîrfitori, urîtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
  31. fără pricepere, călcători de cuvînt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
  32. şi, măcar că ştiu hotărîrea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, sînt VREDNICI de MOARTE, totuş, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac. ​(Romani 1:21-32).​

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: