Prosport.ro: REPORTAJ – Bine aţi venit în universul familiei Jivan

 Photo credit prosport.ro


Photo credit prosport.ro

„Lumea ne judecă dinainte de a ne cunoaşte, fără a şti cum suntem cu adevărat”, spune Alin, fost gimnast de performanţă, membru al Bisericii Penticostale.

  • Alin Jivan este antrenor la Steaua şi a lansat deja doi juniori spre la lotul naţional de gimnastică
  • Împreună cu soţia sa, Florina, a scos două albume cu cântece care vorbesc despre Dumnezeu, prezenţa Acestuia în viaţa de zi cu zi şi importanţa familiei.
  • Alin Jivan antrenează la CSA Steaua împreună cu Marian Drăgulescu, Adrian Bucur, Ionuţ Corlaci, Cristina Iancu şi  Martea Fiodor

Fost component al lotului olimpic de gimnastică, medaliat mondial şi european, Alin Jivan (31 ani) şi-a schimbat radical viaţa după ce l-a descoperit pe Dumnezeu. O invitaţie a unui prieten la o întâlnire între tineri la o Biserică Penticostală din Bucureşti s-a terminat pentru sportivul care avea atunci 23 de ani cu o decizie care avea să îi marcheze destinul. Acum, Alin îşi trăieşte viaţa în credinţă, merge săptămânal la Biserică împreună cu soţia lui, Florina, scrie poezii şi compune cântece cu temă religioasă. Soţii Jivan au scos deja două albume, „Priveşte în sus” şi „Doar să crezi” şi lucrează acum la al treilea album, „Mă întorc acasă”. Părinţi ai unui băieţel de cinci luni, Luca Benaia, Alin şi Flori se simt cu adevărat împliniţi.

România e o ţară în care cuvinte precum toleranţă, acceptare şi respect faţă de cel care nu se încadrează în majoritate sunt întâlnite aproape la tot pasul. O toleranţă doar de suprafaţă, care în realitate capătă o cu totul altă înfăţişare. Scepticism, rea- voinţă, tentaţia de judeca înainte de a şti despre ce este vorba, înainte de a-l lăsa pe celălalt să îţi prezinte adevărul lui sunt principalele reacţii faţă de cineva care nu se înscrie tiparelor generale ale societăţii . Fostul gimnast Alin Jivan, medaliat la Mondiale şi Europene, face parte din categoria celor care sunt judecaţi. Poate nu pe faţă, dar numele lui produce ridicări din sprâncene şi discuţii în şoaptă. În urmă cu opt ani, Alin lua o decizie care avea să îi schimbe radical viaţa şi modul de a fi: trece la Biserica Penticostală, unde simte că este cel cel mai aproape de Dumnezeu. „Oamenii ne judecă dinainte de a ne cunoaşte, fără a şti cum suntem sau ce vrem. Cred că cel mai uşor este să judeci şi să arăţi cu degetul” , spune cu tristeţe Alin. ProSport îţi spune povestea de viaţă a unui om pentru care întâlnirea cu Dumnezeu a venit într-o altă Biserică.

Photo credit prosport.ro

Photo credit prosport.ro

I-a luat două săptămâni să o contacteze pe Flori
În timp ce vorbeşte se joacă cu  Luca care gândureşte fericit. De la micuţ, privirea i se mută la soţie şi zâmbeşte fericit. „Am fost şi norocos că mi-am găsit sufletul pereche, toate s-au aşezat bine. Îmi place să zic că noi suntem fruntea şi mintea, că eu sunt din Banat, iar Flori din Ardeal. Oricum, e cea mai dinamică ardeleancă pe care o ştiu”, spune acesta, în timp ce îşi pune afectuos o mână pe umărul soţiei. Povestea lor de dragoste este una atipică. S-au cunoscut prin intermediul unui fost coleg de-al sportivului, în 2009, iar Alin a aşteptat câteva săptămâni până să o contacteze. „Iniţial nu am vrut să o cunosc. Mi-a zis un fost coleg că a cunoscut o fată ca mine, mică de statură, cu voce frumoasă, mi-a dat id-ul ei de messenger să o caut şi asta a fost. Două săptămâni mă întreba zilnic doamna de serviciu dacă aruncă biletul cu id-ul sau nu. Într-o zi i-am băgat adresa şi i-am zis: Bună, sunt Alin. Şi din acel moment totul s-a schimbat”, spune acesta. „Mi-am dat seama că e un tip serios pentru că nu s-a grăbit să mă caute, mi-a plăcut asta”, spune Flori. Sunt căsătoriţi de cinci ani, dar parcă se ştiu de o viaţă: îşi ghicesc gândurile, îşi termină ideile, se completează în gesturi, emană o armonie şi o unitate rar întâlnită. Privindu-i şi ascultându-i ai impresia că în universul lor timpul curge parcă altfel, nu mai este graba de afară, stres sau răutate.

Citeste mai mult aici – http://www.prosport.ro/alte-sporturi/gimnastica/reportaj-bine-ati-venit-universul-familiei-jivan-lumea-ne-judeca-dinainte-ne-cunoaste-sti-adevarat-spune-alin-gimnast-performanta-membru-bisericii-penticostale-14409261

Un comentariu (+add yours?)

  1. crestini fara frontiere
    iun. 12, 2015 @ 12:16:43

    Reblogged this on ciresari irlanda.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: