Breaking News: Guvernul chinez se intalneste cu lideri din Biserica Subterana (ilegala)

Photo credit www.abc.net.au

Traducere In Limba Romana: Agnus Dei – Sursa: Back to Jerusalem

Lucrurile s-ar putea schimba pentru biserica ce se aduna in case, din China, dupa sedinta de astazi tinuta cu usile inchise. Nu este nici un secret ca numarul crestinilor din China in aceste zile este in crestere, majoritatea din ei venind din bisericile formate in case, care sunt considerate ilegale de guvern.

Exista estimari care arata ca Biserica in China creste la un numar de aproape un milion de credinciosi pe luna. Numarul membrilor Partidului Comunist din China nu creste  cu asa rapiditate si de fapt s-ar putea ca numarul crestinilor sa-l fi depasit deja.

De multi ani Biserica Subterana, a refuzat sa se inregistreze cu oficialitatea guvernului. Ei au vazut nivelul de control impus bisericilor oficiale si au decis ca nu este posibil sa se supuna acelor masuri de control. Pastorii ar fi limitati la jurisdictie, botezurile ar fi regulate, pregatirea liderilor ar necesita aprobarea din partea guvernului, cursurile de pregatire trebuie sa fie aprobate de guvern, etc.

Chinese president Photo backtojerusalem.net

Totusi, Presedintele Chinei Xi Jinping, a scris personal o scrisoare adresata liderilor bisericilor care se aduna prin case, in care i-a invitat sa vina saptamana aceasta si sa-si impartaseasca obiectiile cu oficialii de nivel inalt ai guvernului chinez.

Printre cei care vor lua parte la aceasta intalnire vor fi  mai multi pastori din Wenzhou, Guangzhou, Pastorul Zang Rongliang al Bisericii din Fengcheng, Pastorul Shen al Bisericii din Tanghe, Pastorul Chen din Biserica Adevarul, Pastorul Enguan, si conducerea pastorala din Mongfu.

Astazi a fost prima zi de intalnire si au in plan sa aiba inca doua zile de intruniri in care sa discute modul in care guvernul ar putea sa lucreze impreuna ca sa aduca Biserica Subterana la o acceptare deplina a organelor guvernamentale.

Rugaciunile voastre sunt de mare nevoie in aceasta vreme pentru ca conducerea pastorala sa poata lua cea mai buna decizie si sa alega cea mai buna cale de a merge inainte.

22 Iunie 2015

China Underground House Church Movement

In this documentary, you can see the strength of the Christian house church movement in China. Jesus Christ is worshipped here, but to avoid government persecution, the services take place in underground churches – often in the living rooms of simple Chinese Christians.

The story of Christianity in China is fascinating and continues to unfold. For more details, please visit this site at http://breadforchina.com and be sure to subscribe to this YouTube channel to follow this amazing and encouraging story!

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: