DREPTATE ȘI ADEVĂR ÎN DRAGOSTE!!

Fratele Mike Olari ne ofera cateva meditatii despre felul nostru firesc de a fi justitiari fata de semeni, dar indulgenti cu sinele….
si apoi ne anunta ca va oferi noi informatii despre Titel Maghiar:
„În tot acest timp, cu multă răbdare, eu am făcut anumite demersuri și am adunat tot felul de informații în ceea ce privește cazul Titel Maghiar (Emanuel Dumitru Maghiar) – detalii pe care în următoarea perioadă le voi prezenta pe blog sub formă de episoade scurte, pentru ca toți cei sincer interesați să afle câtuși de puțin din adevărul despre acest caz, să poată înțelege despre ce este vorba și să-și formeze propria părere despre acest om. ”

Intrati la link pentru mai multe detalii…

DREPTATE ÎN DRAGOSTE

Dacă dreptatea lui Dumnezeu, cerea pedepsirea întregii omeniri din cauza păcatului, dragostea lui Isus arătată pe cruce, a rezolvat mântuirea omenirii și de ce nu, a mea personală. Mă gândesc profund la situația mea și a întregii omeniri, în cazul în care Dumnezeu în dragostea lui nemărginită, nu trimitea pe Isus Cristos să plătească prețul păcatului meu și al întregii omeniri. Atât în discuțiile private, cât și pe Bloguri, pot mereu și mereu observa cât de justițiari sunt oamenii, unii față de alții, fără să țină cont de metoda dumnezeiască, în care DREPTATEA și DRAGOSTEA merg mână în mână. Pilda în care cel care a fost iertat de 10.000 de galbeni, iar la rândul lui el nu a putut ierta 100 (Matei 18:21-35), se poate vedea mereu și mereu în articolele și comentariile văzute pe bloguri. Ne bucurăm de faptul că Dumnezeu, în DRAGOSTEA Lui ne-a iertat de multele noastre…

Vezi articolul original 339 de cuvinte mai mult

2 comentarii (+add yours?)

 1. alexpop7620
  iun. 26, 2015 @ 09:03:37

  Ok, de acord cu dreptatea lui Dumnezeu din Vechiul Testament, respectiv harul Său in Noul Testament prin jertfa Domnului Cristos. Dar oare cum putem explica „dreptatea aceea brutală” a lui Dumnezeu relatată in Fp Apostolilor 5, cazul Anania si Safira? Oare nu i-a fost frică lui Dumnezeu că „ieșirea” asta îi va strica reputația?
  Nu, nu cred! Din contră, descopăr aici dreptate pentru Anania, și har pentru noi, să nu le repetăm greșeala.pe Anania si Safira i-a descoperit Dumnezeu. Pe alții i-a lăsat pentru noi, dar să te ferească Cerul să cauți pe cineva de pureci, că ți-ai dat foc la valiză. Vei deveni curând subiect de predică, catalogat ca fariseu sau, in cel mai fericit caz, numit „justițiar”.

  • rodi
   iun. 26, 2015 @ 10:24:46

   Alex,
   Dumnezeu suveranul stie de ce vorbeste, cum a vorbit prin Petru cand a pedepsit pe Anania si Safira pentru o minciuna si inselaciune si de ce nu ne omoara pe toti, astazi, cand facem pacate repetate si mult mai grave decat au comis Anania si Safira. Dar, pentru ca Dumnezeu a avut mila cu noi si ne-a lasat timp sa ne pocaim de ele si sa ne cerem iertare, la fel ar trebui si noi sa dam prilej de pocainta oricarei persoane…

   Inca nu stim ce detalii ne va oferi fratele Mike Olari. Deci, nu stim totul. Asteptam si apoi ne facem pareri dupa toate informatiile care le vom primi. Daca se confirma o inselaciune, atunci sigur ca e bine ca cineva sa se ocupe de acea persoana in cauza. Dar, pentru restul, Dumnezeu sa ne ierte si sa nu ne foloseasca gandurile noastre si vorbele noastre asupra acestei inselaciuni, chiar impotriva pacatelor sau greselilor noastre care poate sunt sau poate nu sunt mai grave ca acestea. Deci, in mila Sa, sa nu ne judece Dumnezeu dupa cum noi judecam pe altii. Nu vorbesc despre judecata prin care se afla adevarul, ci judecata in care noi am vrea sa decidem pedeapsa cuiva.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: