,,CEI 12” – Obstacole (8) Rei Abrudan

Cei 12 Isus Cina cea de Taina captura Credo TV Da Vinci…alinierea lor dupa Isus i-a condus sa rascoleasca lumea

Din aceeasi serie –

Aercurat – Rei Abrudan – CEI 12 – Obstacole (8)

Acum cateva saptamani am intrat sa ne uitam la cei 12 oameni care au rascolit lumea, cei 12 apostoli. Ne-am uitat la 12 oameni impresionanti prin banalitatea lor, prin nedesavarsirea lor. Dar, 12 oameni impresionanti si prin transformarea de care au avut parte. Prin puterea de care s-au lasat alimentati. Un grup de oameni pestriti, care nu promiteau mult. Dar, alinierea lor dupa Isus i-a condus sa rascoleasca lumea. Pe oriunde apareau, rascoleau lumea, spune Scriptura. Si ne-am intrebat: ce au avut ei atata de special, incat sa o revolutioneze? O ofensiva ce a inceput acum 2.000 de ani si nici pana astazi n-a incetat. Oare am invatat ceva de la ei? Incercand sa privim la vietile celor 12 am putea sintetiza cateva adevaruri pentru noi, ca si ucenicii de astazi.

Haideti sa va punctez doar cateva adevaruri de sinteza, uitandu-ne la acest grup- Cei 12:

  1. In primul si in primul rand, putem observa ca Dumnezeu lucreaza in lume prin agenti umani. In Vechiul Testament erau preotii si proorocii. In Noul Testament, apostolii. Recolta trebuie stransa de lucratorii cei putini. Pana si intruparea Domnului Isus a avut nevoie de un agent uman. Dumnezeu lucreaza in lume prin agenti umani. Deci, si prin tine. El nu face o munca in afara noastra. El, tot ce face, face prin oameni.
  2. Un al doilea adevar de sinteza: Ucenicii Domnului Isus trebuie sa devina apostolii Lui, in sensul de trimisiii Lui. Adevaratul credincios este un proclamator al Evangheliei cu cuvantul si cu fapta.
  3. In al treilea rand, apostolii trebuie sa-si primeasca mandatul de la Hristos. Cei trimisi trebuie sa-si primeasca mandatul de la Hristos. Inainte ca apostolii sa fie trimisi de Hristos, ei L-au urmat pe Hristos. Inainte de a-L reprezenta pe Hristos, trebuie sa venim la El, sa-L urmam pe El. Si cu cat suntem mai aproape de El, cu atat mai puternici suntem pentru El.
  4. Uitandu-ma la vietile celor 12, mai pot spune si urmatorul lucru: slujitorii lui Hristos sunt inzestrati cu puterea Lui. Ar fi un gest de cruzime sa trimiti soldati pe front, fara a fi echipati si inarmati corespunzator. Pe frontul credintei, noi avem toate armele la dispozitie. Trebuie doar sa ne folosim de ele.

Patru adevaruri de sinteza, uitandu-ne la cei 12. As vrea sa duc lucrurile un pic mai departe si sa incercam sa raspundem la o intrebare, care mie mi se pare un pic tulburatoare. Mai ales in vremurile in care traim. O intrebare sfredelitoare pentru noi toti:

De ce noua ne lipseste eficienta apostolilor? De ce noi nu rascolim lumea?

(Notite din primele 6 minute, mai sunt aprox 28 minute din mesaj)

VIDEO by Credo TV

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: