Creștinul în secolul stresului – Sorin Donțu

stres

Se întâmplă uneori, cînd avem foarte multe proiecte, foarte multe probleme de rezolvat, să devenim foarte stresați. Acest lucru se întâmplă și pentru faptul că începem să vedem viitorul nostru tot mai lugubru. De aici mai este doar un pas pentru a intra în depresie. Ajungem prea des în această situație pentru că ne luăm gândul de la Hristos și ne concentrăm foarte tare pe rezolvarea problemelor noastre fără ca Hristos să ocupe un loc în tot acest context. Abia atunci pricepem cât de dificil este cînd dorim să ne purtăm singuri poverile. Vestea bună pentru noi este că însuși Hristos ne invită la El, pentru eliberarea de stresul cotidian, atunci când suntem trudiți și împovărați : Matei 11:28 Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.

Sorin Donțu - Lider de Tineret Comunitatea Arad

Sorin Donțu – Lider de Tineret Comunitatea Arad

Profesorul Dr. Dumitru Constantin Dulcan, de profesie medic neurolog, în cartea sa intitulată “Inteligenţa materiei” ajunge la concluzia că “Gândul, este cea mai puternică forţă din univers”. A demonstrat cu argumente ştiinţifice că, dincolo de toate lucrurile vizibile, concrete, există un câmp de energie şi lumină, coordonat de o minte inteligentă. Cu alte cuvinte, el a demonstrat că nu suntem singuri în acest univers, că Dumnezeu chiar există. Redau următorul citat: A gândi înseamnă a transforma nevăzutul în văzut. Gândul e creator, e cea mai puternică forţă din univers. Iar Dumnezeu ne-a dat puterea ca, din milioanele de realităţi posibile, care există în stare latentă, să aducem pe pământ, cu gândurile noastre, doar una. Pe cea care seamănă cel mai mult cu gândurile noastre. Putem spune astfel că ceea ce suntem este de fapt ceea ce gândim zi de zi.

Așadar atenție la ce și cum gândim.În mod interesant, el continuă și face următoarea afirmație: S-a făcut şi un experiment în Occident, cu un eşantion de ADN, recoltat de la un individ şi dus la 1000 de km distanţă, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu imagini minunate, care stârneau bucurie. În acelaşi timp, la 1000 de km distanţă, măsurătorile arătau cum spirala de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schimbate cu un film de groază, ADN-ul a început, brusc, să se restrângă, contractându-se.

Aflând asta, m-a chinuit o întrebare: cum ştie corpul nostru ce e rău şi ce e bine? Cred că doar Dumnezeu este cel ce a pus în noi o lege a binelui și a răului. Și gândul nostru trebuie să fie mereu în direcția pozitivă. Ar trebui să ne impunem să gândim bine, pozitiv chiar și atunci cînd circumstanțele vieții nu ne sunt favorabile. Dumnezeu este suveran, El guvernează peste întreaga lume, și chiar dacă trecem prin probleme de orice natură ar fie ele, noi avem datoria să privim totul prin prisma atotputerniciei Lui.

Dar urmatoarea afirmație a Profesorului Dumitru Constantin Dulcan, pare că ne uimește și mai mult. El spune astfel: Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pentru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imuni-tar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apărare, iar milioanele de celule moarte, viruşi şi bacterii circulă libere prin organism, se pot localiza undeva şi declanşa boala. Putem spune atunci, că este multă boală între noi și din acest motiv.

Totul se leagă într-o armonie perfecta în ce privește psihicul și fizicul nostru. Este o legătură strânsă între felul nostru de gândire și starea noastră de sănătate. Stresul, care azi a luat proporţii gigantice chiar și în lumea creștină, ura, mânia, îndoiala, frica,neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid,care este de fapt mediul perfect favorabil bolii. Știu că nu este ușor, într-o lume plină de provocări, să facem față cu bine încercărilor care vin peste noi, mai ales acum când lumea virtual parcă a pus stăpânire pe noi, dar este imperios necesar cel puțin să ne propunem să ieșim de sub această amprentă a stresului care a cuprins lumea întreagă.

E nevoie de mai multă apropiere de Cuvântul Lui Dumnezeu, să ne rezervăm un timp anume pentru părtășia noastră zilnica cu Domnul, ca în felul acesta să putem rămâne conectați la realitătile cerului. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: