Crestinii se confrunta cu cea mai aspra persecutie din istorie

Photo credit www.religionnews.com

De-a lungul luptelor din Orientul Mijlociu, creștinii se confruntă cu cea mai aspră persecuție din istorie. Mai mult de 100 000 de oameni din Siria și Irak sunt refugiați care au fugit de gruparea teroristă SIIL. Supraviețuitorii spun povești îngrozitoare despre decapitări, violuri și convertiri forțate. Mulți se simt abandonați și singuri din cauză că lumea vestică nu face nimic împotriva grupării SIIL.

Un film de scurt metraj încurajează Biserica să ia atitudine. Filmul ”Sing a Little Louder” este bazat pe povestea adevărată a unui bătrân care își amintește de ororile Holocaustului și pasivitatea familiei sale și a Bisericii sale în fața răului.

Charlene Aaron a vorbit cu fondatorul grupului care ne arată acest film.
Acest film de scurt metraj este foarte puternic. Juliana a fost întrebată ce speră să realizeze prin prezentarea lui:
”Vrem să trezim lumea creștină. În timp ce stăm aici și rostim promisiunea ”Nu se va mai întâmpla niciodată !”, are loc un adevărat genocid în curs de desfășurare împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu. Prin acest film, sperăm să le amintim oamenilor că nu-și doresc un alt Holocaust, dar totuși există unul în curs de desfășurare. Înainte de 2003, erau 1,6 milioane de creștini sirieni în Irak. Astăzi au mai rămas în jur de 400 000 acolo. Dintre cei 400 000, 200 000 sunt strămutați din cauza grupării SIIL. 1,1 milioane au fost strămutați din anul 2003. Toate s-au întâmplat chiar în fața ochilor noștri, iar lumea creștină păstrează tăcerea.”

De ce tac creștinii din Vest cu privire la ceea ce se întâmplă?
”Personal cred că nu vor să fie văzuți ca islamofobi și nu vor să ofenseze pe nimeni. Chiar și organizațiile pentru drepturile omului nu vorbesc despre asta pentru că nu vor să jignească musulmanii. Din nefericire, mulți creștini pe care i-am întâlnit în călătorii m-au întrebat dacă aceștia sunt creștini adevărați, dacă au fost mântuiți. E ofensator pentru mine ca și creștin de mic copil. Acești oameni și-au părăsit casele și tot ce au câștigat și pentru care au lucrat, pentru că nu au vrut să renunțe la Hristos. Aceștia sunt martirii din ziua de azi. Nu ar trebui să întrebăm dacă sunt mântuiți, născuți din nou, dacă sunt creștini adevărați sau nu.

În al treilea rând, dacă nu li se întâmplă asta lor, familiilor lor și vecinătăților lor, ci se întâmplă într-o gaură neagră numită Irak sau Siria, atunci spun că trebuie să se ocupe altcineva de asta. Acesta e motivul pentru care oamenii își închid ochii și își astupă urechile.”
Cum îi poate apăra Biserica? Ce atitudine ar trebui să aibă?

”Înainte de toate, ar trebui să îngenunchem și să ne rugăm. Doar prin rugăciune putem schimba lucrurile. Domnul poate salva situația. Al doilea lucru, foarte important, este să finanțăm acești oameni. Acești oameni au fost strămutați. Este un copil care nu poate avea parte de educație pentru că e prea costisitor să meargă la școală și costă doar opt dolari. E nevoie de aparate de răcit. Bugetul pentru alimente se va termina în luna iulie. Aceștia nu vor avea ce să mănânce dacă Biserica nu îi ajută. Al treilea lucru este implicarea politică. E aproape 2016, iar noi, Trupul lui Hristos, trebuie să punem presiune pe candidații din anul 2016 ca să aibă în vedere libertatea religioasă și situația creștinilor din Orientul Mijlociu.

Avem gruparea Boko Haram, Frăția Musulmană, grupările Hamas și Hezbollah. Avem de luptat cu o ideologie, dar trebuie să învingem gruparea SIIL ca să nu-și extindă Statul Islamic, califatul. Trebuie să-l atacăm cu atacuri aeriene foarte puternice. Avem nevoie de soldați acolo, dar nu doar soldați americani. Trebuie să fie o coaliție atotcuprinzătoare. Trebuie să implicăm statele moderne, statele islamice, precum Iordania și Egipt, în asta. Asta nu ar trebui să fie o problemă pentru America. Asta este o problemă iudeo-creștină.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 82 – iunie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Un comentariu (+add yours?)

  1. Dorian C
    iun. 30, 2015 @ 23:12:04

    Reblogged this on Christ4roNews.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: