Florin Ianovici – Vremuri grele

Florin Ianovici 6 ian 2015

Vremuri grele

Iosua 11:9 „Iosua le-a făcut cum îi spusese Domnul: cailor le-a tăiat vinele picioarelor, iar carele lor le-a ars în foc.”

Toată viața am așteptat pe cineva să ne izbăvească de sărăcie, corupție, minciună și prostie. S-au bucurat românii când am intrat în NATO. Acum privind spre războiul din Rusia și amenințările ei, mulți nu mai sunt așa siguri de beneficiile Alianței. Am crezut că acest cal puternic ne va izbăvi.

Când am intrat în UE am fost tare mândrii. Puteam călători nestingheriți, puteam fi cetățeni europeni. După ani și ani de zile, Europa ne pune la zid, suntem stigmatizați, îngrădiți și așezați în bănci ca elevii de școală primară. Am crezut că acest cal puternic ne va izbăvi.

Suntem mai săraci ca niciodată. Nu doar pentru că economia este la pământ, ci mai ales pentru că ușor, ușor ne pierdem identitatea. Nu vom fi niciodată americani și nici europeni în sensul așteptat de mulți dintre noi. Dar putem fi români creștini, iubitori de Dumnezeu, cu frică de El.

Nu cred că votul Curții Supreme din SUA este pericolul cel mai mare. Nu acolo s-a pierdut războiul. Am fost înfrânți atunci când caii Europei sau ai Americii au nechezat impresionant iar noi am spus: ei ne vor izbăvi!

Cu privirea spre cetatea Ai, cu durerea neascultării în minte, de data aceasta Iosua a tăiat, după porunca Domnului, vinele caiilor și le-a ars carele cananiților. Nu a dorit ca cineva să fie fermecat de caii și carele oștilor pământești pentru că el a înțeles ceea ce românii încă nu au priceput: „calul nu poate da chezăşia biruinţei şi toată vlaga lui nu dă izbăvirea. ” Psalmii 33:17, ci: „Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. ” Psalmii 121:2

Nu vreau să idealizez sau să devin patetic prin afișarea unui exagerat sentiment de naționalism, dar cred cu tărie că România este o țară în care bunicii noștri ne-au învățat evlavia și cumințenia. Cei mai mulți dintre românii pe care îi cunosc sunt oameni cu capul pe umeri și cu rușine față de spurcăciunile care se ascund sub un curcubeu mincinos și furat. Dacă bunica ar mai trăi, și-ar pune mâna la gura și ar spune: ,,vai de mine, nepoate, ce vremuri!’’

Eu cred cu tărie în puterea răcumpărătoare a jertfei din dealul Golgotei, acolo unde Fiul lui Dumnezeu a redefinit iubirea, acolo unde demnitatea ne poate fi redată, acolo unde întunericul vrăjmașului a fost rispit pentru totdeauna. Nu numai un om, ci o întreagă națiune poate îngenunchea la picioarele Mântuitorului Isus care poate smulge din faliment și moarte poporul român.

Cred că e timpul să tăiem vinele cailor, să ardem carele deșertăciunii omenești și să ne încredem în singurul care poate da biruință, singurul care poate să poarte de grijă: Dumnezeu! De aceea să spunem plini de încredere: „Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui. ” 2 Corinteni 2:14

Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: