= Toate … Pana-ntr-o Zi : Ziua „X” ! = Ioan Burca

as in the days of Noah

Photo credit Jimmy DeYoung

 TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,         ​
Toata Gloria in Veci !!!

Toate … Pana-ntr-o Zi : Ziua „X” !

„Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.”

​Intr-o zi citeam din Evanghelia dupa Matei capitolul 24. Nu stiu cate versete am citit, dar printre ele erau si versetele 37-39 in care​ Domnul​ Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu spune​ cele de mai sus.​

​ ​Ziua intrarii lui Noe in corabie, ziua aceea a inchiderii usii corabiei, a fost ca o piatra de hotar pentru cei de atunci, si ea a venit chiar daca lor li se parea ca e ceva indepartat sau ca nu va veni niciodata. Sa vedem ce a fost, ce s-a petrecut pana in acea zi dezastruoasa pentru ei. In versetul 38 scrie:

„(oamenii) …in zilele dinainte de potop, … mancau si beau, se insurau si se maritau…”

​Mai e ceva de aratat aici. Faptul ca „mancau si beau, se insurau si se maritau” mai arata si o preocupare a acelor oameni in exclusivitate pentru ei insisi, pentru ​nevoile lor pamantesti, pentru ​placerile lor, si indiferenta totala fata de Dumnezeu, fata de dorintele Lui, si fata de regulile puse de El. Indiferenta Il deranjeaza foarte mult pe Dumnezeu. Dar numai pe El oare? Pe noi oamenii nu ne deranjeaza? Daca ai un copil (sau mai multi) pe care ti l-a dat Dumnezeu, pe care il iubesti, il ingrijesti si suferi pentru el, si cand ar ajunge mare ar pleca si nici nu ar mai vrea sa stie de tine, cum te-ai simti? Nu cred ca am spus o noutate, si s-ar putea ca unii dintre cei care citesc aceste randuri sa fi avut parte, deja, de o astfel de experienta dureroasa. Acest lucru e condamnabil chiar si in fata oamenilor.

​ ​Multi zic ca ei se silesc sa faca lucruri bune si poate-i adevarat, dar asta nu inseamna ca ei nu si gresesc (deci sunt pacatosi). Ei vor sa fie lasati in pace, sa nu-i intereseze pe altii ce fac ei. Ei doresc chiar si ca Dumnezeu sa ii lase in pace! Altii nu recunosc indiferenta lor fata de Dumnezeu, si nici indiferenta lor fata de cei din jur. Ei sunt asemenea unui copil care este hranit, imbracat, spalat, instruit, dar care nu-ti da voie sa te amesteci in viata si treburile lui (ce face – bine sau rau – cum invata, cand vine acasa, daca este respectuos, etc). Un parinte adevarat nu poate ramane nepasator la o astfel de atitudine a copilului sau. Dumnezeu, la randul Sau, n-a ramas nepasator fata de acei oameni si nu ramane nepasator nici azi fata de cei care nu tin cont de El, de regulile Lui, de Cuvantul Lui, asa cum scrie in Evrei 2:2​, ​3 si 2 Petru 2:5:

„Caci, daca Cuvantul vestit prin ingeri s-a dovedit nezguduit, si daca orice abatere si orice neascultare si-a primit o dreapta rasplatire, cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o. … Daca n-a crutat El lumea veche, ci a scapat pe Noe, acest propovaduitor al neprihanirii, impreuna cu alti sapte insi, cand a trimis potopul peste o lume de nelegiuiti; … inseamna ca Domnul stie sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici, si sa pastreze pe cei nelegiuiti, ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii:”.

„Venirea Fiului omului” va fi ziua „X” pentru intreaga omenire, asa cum inchiderea usii corabiei a fost ziua „X” pentru cei din vremea lui Noe.​​

​A te insura, a te marita, a manca, si alte lucruri ca acestea sunt firesti, normale, necesare. Nu ca faceau ei aceste lucruri normale, necesare si bune, era problema, ci faptul ca ei faceau si altele rele, anormale, asa cum scrie in Genesa 6:5;11-12:
„Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant, si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi spre rau. … Pamantul era stricat inaintea lui Dumnezeu, pamantul era plin de silnicie. Dumnezeu S-a uitat spre pamant, si iata ca pamantul era stricat; caci orice faptura isi stricase calea pe pamant”.

​ ​ Deci ei faceau lucrurile firesti, normale, necesare, dar pe langa acestea le faceau si pe celelalte. O luasera pe alta cale, nu pe cea trasata de Dumnezeu. Lucrul acesta a dus la luarea unei decizii dure din partea lui Dumnezeu, asa cum zice in Genesa 6:6-7;13:
„I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant, si S-a mahnit in inima Lui. Si Domnul a zis: „Am sa sterg de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, dela om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului; caci imi pare rau ca i-am facut”. … Atunci Dumnezeu a zis lui Noe: „Sfarsitul oricarei fapturi este hotarat Inaintea Mea, fiindca au umplut pamantul de silnicie; iata, am sa-i nimicesc impreuna cu pamantul”.

​ ​Multi cred ca daca fac lucrurile firesti, normale, necesare, bune, pentru ei si pentru cei din jurul lor, le pot face si pe cele rele. Faptul ca facem lucruri bune nu ne da dreptul in fata lui Dumnezeu, si nici in fata oamenilor, sa facem si lucruri rele.

​ ​Poate ca tu accepti toate cele scrise pana aici, dar zici in sinea ta ca mai ai timp, ca doar esti tanar sau in floarea varstei. Vreau sa-ti spun ca indiferent de varsta ta, ziua „X” va veni chiar daca pare ca zaboveste sau ca tu zici ca nu va veni niciodata. Necazul e ca tu nu stii cand va fi, si nimeni nu stie. Dumnezeu insa stie! In acest sens iti citez 1 Tesaloniceni 5:1-3:

 „Cat despre vremi sau soroace, n-aveti trebuinta sa vi se scrie, fratilor. Pentruca voi insiva stiti foarte bine ca ziua Domnului va veni ca un hot noaptea. Cand vor zice: „Pace si liniste!” atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei, ca durerile nasterii peste femeia insarcinata; si nu va fi chip de scapare”.

​ ​Ziua „X” poate veni cand esti bolnav grav, dar poate veni si cand esti sanatos; ea poate veni cand ai lipsuri materiale dar poate veni si cand ai toate cele necesare. Ba mai mult (sau mult mai mult), ziua „X” poate veni cand e liniste si pace (aparenta!), cand viata ti se pare dulce, frumoasa si te imbie s-o traiesti din plin dupa propriile tale pofte si placeri pacatoase.

​ ​Cateva versete cutremuratoare care arata ce s-a intamplat cu cei din vremea lui Noe in acea zi „X„:

„Dupa cele sapte zile, au venit apele potopului pe pamant. … s-au rupt toate izvoarele Adancului celui mare si s-au deschis stavilarele cerurilor. Ploaia a cazut pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti. … Apele au ajuns mari si au crescut foarte mult pe pamant, si corabia plutea deasupra apelor. … Toate fapturile care erau pe fata pamantului au fost nimicite, de la om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului: au fost nimicite de pe pamant. N-a ramas decat Noe si ce era cu el in corabie” (Genesa 7:10-24).

​Sunt deci 3 perioade (sa le numim asa) distincte cu caracteristicile lor:
1. Perioada dinaintea zilei „X” care poate fi (dar nu e obligatoriu) cu cantec, dans si voie buna. Nu se stie cat tine, dar se stie ca se va sfarsi. Ea e perioada in care Dumnezeu mai da o sansa omului;

2. Ziua „X”, ziua judecatii, ziua pronuntarii pedepsei ori ziua anuntarii recompensei. Despre aceasta zi stim ca va veni, dar numai DUMNEZEU ​cunoaste

​ ​CAND ​(in matematica „X” e necunoscuta);

3. Perioada de dupa ziua „X, este vremea ce se caracterizeaza prin plans, durere si chin pentru toti cei nemantuiti, si bucurie si fericire pentru cei mantuiti. Dumnezeu ne spune ca durata acestei perioade este infinita sau vesnica.

​ ​ ​ ​As dori sa mai spun ceva legat de potop. Au fost unii care au negat si au ironizat afirmatiile Bibliei referitoare la acest unic eveniment din istoria ​P​amantului. Cu cunostintele pe care le​ ​aveau si cu intentia de a-si bate joc de Dumnezeu in care nu credeau, acesti oameni spuneau ca totul e o poveste. Cred ca era prin 1970 cand am citit intr-un ziar din Romania o mica informatie care spunea ca pilotul unui avion care zbura deasupra Muntilor Ararat, la granita dintre Turcia si fosta Uniune Sovietica, a vazut un obiect mare, de culoare inchisa. Oamenii de stiinta au mers la fata locului sa vada ce este: era o corabie mare, conservata de mii de ani, intr-un bloc mare de gheata. S-au facut cercetarile si analizele de rigoare si oamenii de stiinta (nu cei religiosi​, ci ateii; corabia era pe versantul dinspre Uniunea Sovietica, a Muntelui Ararat!​) au ajuns la concluzia ca e vorba de corabia lui Noe. Dumnezeu a inchis gura tuturor celor ce au ras cand era vorba de potop si arca lui Noe. Corabia se afla in varf de munte, pe versantul sovietic, tocmai in tara unde erau cei care radeau si combateau spusele Bibliei. In Biblie scrie de mii de ani ca arca s-a oprit pe muntii Ararat (Genesa 8:4), dar oamenii nu au crezut. S-au facut desigur calcule cu privire la numarul de animale care putea incapea in corabie si spatiul necesar pentru ele si hrana si s-a ajuns la concluzia ca totul era adevarat​ si posibil.​

​ ​Ziceam ca e cutremuratoare scena mortii oamenilor din acea vreme. De-a lungul anilor au fost multe dezastre in omenire si din nefericire nu lipsesc nici astazi. Dumnezeu care ne-a creat si ne iubeste mai mult decat oricine, are insa o veste buna (intotdeauna a avut) pentru toti cei ce doresc sa primeasca aceasta veste. E vestea salvarii prin Domnul Isus Hristos. Salvarea prin Isus Hristos are cateva asemanari cu salvarea lui Noe si a familiei sale.

​ ​A existat o sansa de salvare pentru toti oamenii din acea vreme, si aceasta sansa a fost ​INAINTE​ de ziua „X„, adica inainte de a muri ei prin inecare. Sansa a fost oferita celor care au fost gata sa-L asculte pe Dumnezeu. Cei care au vrut sa se salveze au trebuit sa fie in corabie. Dupa aceea nu s-a mai putut face nimic. Toti care au fost afara au murit. Cei ce s-au salvat au fost in corabia poruncita de Dumnezeu, nu in alta. Chiar daca ceilalti si-ar fi facut corabii, n-ar fi rezistat acelui cataclism. N-ar fi scapat nici daca ar fi avut o ambarcatiune moderna, cum sunt cele de azi. De ce? Pentru ca de consecintele hotararii lui Dumnezeu n-ai unde sa te ascunzi si n-ai cum sa scapi. Noe si ai sai au intrat in corabie la timp, inainte ca Dumnezeu sa inchida usa. Cand Noe a primit porunca de la Dumnezeu el n-a amanat, n-a zis ca o sa intre in ziua urmatoare, peste o saptamana sau in anul viitor.

​Pentru Noe si ceilalti care au fost cu el, mijlocul de salvare a fost corabia. Intrebarea care se naste in mod firesc este care-i corabia noastra, a celor de azi, care e mijlocul nostru de salvare? Raspunsul este simplu si la indemana oricui care citeste Biblia: Domnul ISUS HRISTOS, Fiul lui D​UMNEZEU!​ El a​ ​venit jos pe ​P​amant, s-a intrupat, adica a devenit si ​ca ​om​, cu corp omenesc​.

„S-o stiti toti, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se infatiseaza inaintea voastra pe deplin sanatos, in Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-ati rastignit, dar pe care Dumnezeu L-a inviat din morti. El este „piatra lepadata de voi, zidarii, care a ajuns sa fie pusa in capul unghiului.” In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.” (Fap. Ap. 4:10-12)

le ​spunea Petru​,​ apostolul, membrilor Sinedriului din Ierusalim, dupa ce vindecase un bolnav in Numele Domnului Isus Hristos.. Si azi mantuirea sau salvarea de la iad nu e pentru toti, nu pentru ca Dumnezeu nu le-o ofera tuturor oamenilor, ci pentru ca nu toti oamenii Il accepta pe Fiul Sau ca Salvator. Si azi sansa pe care ti-o da Dumnezeu e tot inainte de ziua „X”. Si azi trebuie sa fii in corabie, adica cu Hristos

„viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu ”  ​

Si azi trebuie sa intri in corabie la timp, si timpul e astazi, acum, nu maine, nu cand nu o sa te mai poti distra frivol.

 „Acum e timpul potrivit. Astazi este ziua mantuirii.”.  ​

Si azi trebuie sa fii in corabia poruncita de Dumnezeu, nu in altele. Nu cauta alte persoane sau alte metode de salvare ca ele sunt false si vei ramanea inselat pe veci! Nu cauta sa inventezi alte metode, pentru ca textul citat este exclusivist: 

„In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti”.     ​

Dupa ce am citit textul mentionat la inceput, am avut o convorbire telefonica cu o persoana pe care​ ​o cunoscusem cu catva timp in urma. Am intrebat-o ce o opreste sa isi predea viata Domnului Isus Hristos si sa confirme acest lucru prin botez. Ea mi-a zis ca e hotarata sa o faca, dar nu acum, deoarece fiind inca tanara ii plac distractiile. I-am citat cuvintele Domnului Isus, si am scos in evidenta ca lucrurile de care suntem legati vor tine pana in ziua cand toate vor inceta, dar ca acea zi nu o stie nimeni decat Dumnezeu. Cuvintele Domnului Isus sunt un semnal de alarma pentru orice om, si am accentuat ideea ca fiecare dintre noi trebuie sa ia seama la ele, sa fie atent sa nu le desconsidere.

Iubite cititor sau cititoare, opreste-te de-a pacatui prin nepasare si neascultare de Dumnezeu inainte de a te opri El, inainte de a veni ziua aceea fatala si finala si asculta-L. Foloseste mijlocul Lui de salvare, adica accepta-L pe 

​DOMNUL ISUS HRISTOS ca SALVATOR​

 al tau personal, adica fa ce iti spune El, si asta nu anul viitor, nu maine, ci ASTAZI, ACUM, pentru ca in orice moment poate veni „potopul” peste tine! Nu fi printre cei pierduti pe veci! 

 ​Fii printre cei ​SALVATIDUMNEZEU sa​-​ti ajute!
​                                          Ioan Burca – robul DOMNULUI
                                                Doctor in Teologie​
​ ​

​Cateva Cantari Frumoase, dar si ca Semnale de ALARMA pentru NOI!​
E Timpul sa ne Pregatim! – Canta: „Speranta”
Daca DOMNUL chiar la Noapte ar Veni – Canta: Tinerii din Balaia
Va Veni o Zi – Canta: ” Speranta „
Ziua Asteptata va Sosi! – Canta : „Speranta „
O Zi MARE Vine! Canta: fr. Bucurici


ASTAZI este Ziua – Canta: „Speranta”
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
   Toata Gloria in Veci !!!
                         Stimati Vizitatori

​   ​

Va prezentam 2 link-uri, care  ​contin Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni

       Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mic​a​
 din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                    DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!                
                                     Cu tot respectul,
                          Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                      Doctor in Teologie
Reclame

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: