Apocalipsa – Identitatea lui Antichrist

Lazar GogPentru seminarul din seara aceasta am sa citesc din trei locuri distincte.

Daniel 8:8-9 – Ţapul însă a ajuns foarte puternic, dar, când a fost puternic de tot, i s-a frânt cornul cel mare. În locul lui au crescut patru coarne mari, în cele patru vânturi ale cerurilor. 9 Dintr-unul* din ele a crescut un corn mic, care s-a mărit nespus de mult spre miazăzi**, spre răsărit şi spre ţara cea minunată.

Daniel 9:26-27 – 26 După aceste şaizeci şi două de săptămâni, Unsul* va fi stârpit, şi nu** va avea nimic. Poporul unui domn care va veni va nimici††cetatea şi Sfântul Locaş*†, şi sfârşitul†* lui va fi ca printr-un potop**†; este hotărât că războiul va ţine până la sfârşit şi împreună cu el şi pustiirile. 27 El va face un legământ* trainic cu mulţi timp de o săptămână**, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa şi darul de mâncare şi pe aripa urâciunilor idoleşti va veni unul care pustieşte, până va cădea asupra celui pustiit prăpădul†† hotărât’.”

Isaia 10:24-27 – 24 Totuşi, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul oştirilor: „Poporul Meu, care locuieşti în Sion, nu* te teme de asirian; da, el te loveşte cu nuiaua şi îşi ridică toiagul asupra ta, cum făceau egiptenii**25 Dar*, peste puţină vreme, pedeapsa** va înceta şi mânia Mea se va întoarce împotriva lui, ca să-l nimicescă.” 26 Domnul oştirilor va învârti biciul* împotriva lui, cum a lovit pe Madian** la stânca Oreb, şi Îşi va mai ridica toiagul odată asupra mării, ca odinioară în Egipt. 27 În ziua aceea, se* va lua povara lui de pe umărul tău şi jugul lui de pe gâtul tău, ba încă jugul va crăpa de grăsime**.

Cuvantul Domnului pentru seminarul de astazi este un cuvant adanc, un cuvant profund. De fapt, un cuvant ca pentru intotdeauna, pentru ca  tainele lui Dumnezeu sunt adanci. Sunt profunde. Cat de minunat este ca Domnul stie toate lucrurile de la inceput. Si pentru ca stie istoria prn care va trece omul, ne-a revelat aceasta istorie in cuvantul Sau. Am citit din Daniel, din Isaia, bineinteles, ne vom uita in Apocalipsa pentru ca suntem intr-un studiu special asupra cartii Apocalipsa. Si unul din aspectele esentiale in acest studiu este invatatura biblica despre Antichrist.

Cine este Antichrist? Ce spune Biblia despre El? Care este identitatea lui? Este greu sa vorbesti despre personajul acesta pentru ca inca nu-i vremea lui. Este greu sa vorbesti espre el pentru ca circula si multe pareri in legatura cu identitatea lui. Unii oameni au ideile lor, dar ne suportate biblic. Altii evita complect sa vorbeasca despre aceste lucruri pentru ca spun: nu cred ca ne este dat noua sa le cunoastem. Dar, daca este scris in Biblie, ne este dat noua sa le cunoastem. Tocmai de aceea vorbim despre ele. Cat priveste identitatea lui Antichrist, cercetatorii Sfintelor Scripturi, printre care cu smerenie ma numar si eu, am ajuns la concluzia ca sunt patru pozitii distincte cu posibilitatea de identificare a lui Antichrist…

Din primele 5:30 minute…

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: