Observator.ro: Moschee nouă nu numai în Capitală, ci şi la Constanţa

Fundaţia de Servicii Islamice din România (F.S.I.R.) îşi construieşte un nou sediu la Constanţa. Instituţia a obţinut, la începutul anului trecut, autorizaţie de construire pentru ridicarea unui imobil cu regim de înălţime D+P+3E pe strada Fântânele nr. 1.

Acesta va avea destinaţia de sediu administrativ, dar şi casă de cult musulman. La sfârşitul săptămânii trecute, însă, a fost eliberat certificat de urbanism pentru modificarea proiectului aflat în execuţie, clădirea urmând să aibă patru etaje.

Fundaţia de Studii Islamice din România are, în prezent, mai multe filiale în ţara, în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Tulcea, Brăila, Cobadin, Medgidia şi Valu lui Traian. Aici sunt cazaţi copii musulmani cu situaţie financiară precară, care au parte de o educaţie religioasă islamică din partea unor predicatori ai sectei Suleymangi, organizaţie foarte activă în Turcia.

Au existat, însă, suspiciuni că aceştia nu îndeplinesc condiţiile impuse de Muftiatul Cultului Musulman din România oricărui imam sau predicator care vine să activeze în ţara noastră. Din păcate, ieri, muftiul Murat Iusuf, nu a dorit să clarifice dacă profesorii Fundaţiei de Servicii Islamice sunt acceptaţi de Consiliul Sinodal Şura-I Islam, susţinând că se află în Turcia. Asta deşi şi liderul spiritual al F.S.I.R., Mahmut Copur, s-ar fi prevalat de o diplomă falsă pentru a putea desfăşura activităţi religioase în ţara noastră. În plus, foştii conducători ai fundaţiei, Bilal Balioglu si Basar Adem, au fost expulzaţi de către statul român, deoarece au predicat preceptele fundamentalismului islamic în formele sale extreme şi au făcut apologia creării unui stat islamic mondial.

CITESTE mai MULT aici – http://observator.ro/stiri-imobiliare-moschee-noua-nu-numai-in-capitala-ci-si-la-constanta-323235.html

CITESTE si –

 

 

2 comentarii (+add yours?)

 1. Petru Ion
  iul. 13, 2015 @ 23:27:31

  Cate Biserici crestine se construiesc pe an in Turcia, sau in statele cu majoritate musulmana?
  Stie domnul Johanis sa raspunda la aceasta intrebare?
  sau … ca presedinte de stat care s-a declarat crestin inainte de alegeri.
  Chiar nu are nici un cuvant de spus in aceasta chestiune?

 2. Trackback: POLITICIENI SI MOSCHEI de George Alexander | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: