Lucrarea de slujire intr-o epoca a casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Photo credit www.wisegeek.com

”Îmi era teamă să spun cuiva deoarece în cercurile de creștini se spunea că astfel de oameni sunt bolnavi. Eram o fetiță care se lupta cu aceste sentimente”, spunea Cynthia Austin.

Cynthia Austin frecventa biserica alături de familia ei și l-a primit pe Hristos de mică. Nu s-a gândit vreodată că ar putea fi atrasă de o persoană de același sex. Totul a început în clasa a VI-a.

”Eram confuză când au început să apară aceste sentimente. Îl iubeam pe Domnul și nu trebuia să se întâmple așa ceva”, mărturisea Cynthia Austin.

Liderii bisericilor din întreaga țară se trezesc la realitate. Milioane de oameni se confruntă cu astfel de sentimente. Mulți cer ajutorul. Convenția Baptistă de Sud a cheltuit 250 000 de dolari pentru a-i pregăti pe lideri în ce privește etica sexuală.

Mulți pastori spun că a lucra cu cei care sunt atrași de persoanele de aceleași sex este problema principală a culturii americane. Când vine vorba de slujirea acestora, liderii caută noi abordări.

Pastorul Dan Backens conduce o biserică mare din Virginia, care se luptă cu acestă provocare de mulți ani:

”Strategia Bisericii anilor 1950 nu mai funcționează. Nu suntem în Mayberry. A umbla cu pancarte pe străzi, a striga în fața unei camere de filmat, interviuri convingătoare… nu mai trăim acele zile. Ca biserică avem nevoie de o strategie profetică. Biserica trebuie să asculte, să conducă în dragoste și apoi să îndrepte.”

Liderul Convenției Baptiste de Sud, dr. Russell Moore, spunea că se bucură că pastorii cer ajutorul în ce privește această problemă:

”Dacă o biserică nu-și pune aceste întrebări, asta înseamnă că biserica nu se preocupă de problemele comunității.”

Moore spunea că un început bun ar fi să nu ne separăm de cei care se confruntă cu păcatul sexual sau să-i disprețuim pentru lupta cu care se confruntă:

”Dacă ne comportăm ca și cum numai unele păcate creează repulsie, ca și cum unele păcate nu pot fi iertate de către Hristos, chiar și numai implicit, acesta este un mesaj al mândriei umane: ”Eu nu am avut nevoie de prea multă Evanghelie ca să fiu mântuit, dar nevoia ta de Evanghelie este una mare.” Aceasta este o blasfemie.”

Sharman Bradshaw știe despre ce e vorba. În urmă cu zece ani, fiul ei a scris o scrisoare în care îi spunea că este homosexual. Pe lângă durerea pe care o resimțea, se simțea rușinată din cauza unor credincioși.

”Păcatul este păcat. Dumnezeu nu îl vede altfel. Dar cumva credem că acesta este cel mai grav, cel mai groaznic”, spunea Sharman Bradshaw.

Bradshawconduce un grup pentru părinții care au copii homosexuali. Prin aceasta recunoaștem că Trupul lui Hristos poate să-i ajute pe cei care se luptă și pe familiile acestora. Pentru Cynthia Austin biserica a devenit ancora de salvare.

”În biserică am găsit oameni care mi-au fost alături, am găsit o comunitate”, spunea Cynthia Austin.

Spunea că cei grupul din care făcea parte își împărtășeau luptele și îi arătau respect în ce privea lupta ei:

”Mă iubeau cu adevărul lui Dumnezeu. Nu spuneau adevărul pe jumătate. Mă iubeau și îmi spuneau că există o cale mai bună.”

Moore spunea că soluția este aceea de a oferi speranță și o viziune pentru o cale mai bună. Mulți homosexuali nu au siguranța că atracția va dispărea, astfel că întrebarea care apare este: ”Cum pot să-L urmeze pe Hristos în mijlocul luptei lor?”

”Cred că întrebarea cea mai importantă la care trebuie să răspundă fiecare credincios este: ”Care este viziunea viitorului pe care noi le-o oferim homosexualilor, transsexualilor care vin în biserică și care spun că vor să-L primească pe Isus în inimă, care vor să se pocăiască și care ne întreabă ce trebuie să facă pentru a-L urma pe Isus?”’, aceasta era întrebarea dr. Russell Moore.

Liderii bisericilor trebuie să răspundă și la întrebări precum: ”Ce înseamnă să-i respecți pe cei care sunt homosexuali? Pot aceștia să ofere învățătură sau să devină lideri în biserică? Cum rămâne cu homosexualii căsătoriți?” Backensîncepe cu un răspuns simplu: ”Iubiți-i!”

”Dumnezeu nu este interesat numai de ce e bine și de ce rău. Dumnezeu e interesat ca noi să prezentăm ce e bine și ce e rău într-un mod plin de iubire”, spunea Backens.

Acest mod a ajutat-o pe Cynthia și liderii bisericilor speră că îi va ajuta și pe cei care se confruntă cu probleme asemănătoare:

”Nu mai sunt aceeași persoană. Nu pot să explic diferența. Toată mânia, furia… Diferența este uriașă. Identitatea mea nu se regăsește în persoana cu care am o relație sau pe care o iubesc, ci se găsește în Isus Hristos. Identitatea mea se găsește în ceea ce El a făcut pentru mine.”

mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul http://alfaomega.tv/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: