DE CE ÎȘI PIERD BISERICILE ÎN MOD INUTIL CEI MAI BUNI VIITORI LIDERI…? – Pastor Samuel Tuţac

DE CE ÎȘI PIERD BISERICILE ÎN MOD INUTIL CEI MAI BUNI VIITORI LIDERI…?

Samuel TutacCe ne facem cu tinerii minunati care se află în Bisericile locale încercând să afle misterul adevăratei slujiri. Acești tineri minunați care încep cu o inimă inocentă înaintea lui Dumnezeu și cu o atitudine de încredere față de Biserici. Ei îl iubesc pe Cristos și iubesc Biserica, dar teama mea este că atunci când Biserica se împotmolește în bârfă și ineficiență, ei se vor duce acolo unde apa curge mai liber.

Acești tineri minunați, viitorii lideri ai Bisericii, caută structuri care favorizeză dezvoltarea relațiilor, care sunt canale pentru apa vie din cer și care oferă hrană din Pâinea Vieții. Însă dacă adevărata viață este o chestiune secundară pentru o structură bine intenționată, dar care este foarte birocratică, pare politizată, coruptă și rănește oamenii, atunci acești tineri minunați își vor cere scuze și vor pleca.

Unul dintre motivele pentru care scriu, chiar cu riscul de a deranja, este cel de a stimula oportunități mai mari în cadrul Bisericii locale pentru acești tineri de orice vârstă. Viitorul nostru va fi mai luminos atunci când ei vor avea experiențe în cadrul structurilor Bisericii locale și nu vor fi, ca mulți alți împărați copii, otrăviți înainte de-a ajunge să slujească într-un mod remarcabil.

Trebuie să ne dorim din toată inima ca acești tineri minunați să fie productivi în cadrul Bisericilor noastre locale, nu alungați din ele. Și trebuie să ne dorim asta, chiar cu prețul structurilor noastre.

Pastor Samuel Tutac

via prodocensmedia.ro

2 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: CAUZELE STAGNĂRII MIȘCĂRII BAPTISTE | agnus dei - english + romanian blog
  2. moreconnection
    apr. 12, 2016 @ 11:34:49

    Frate Samuel, ai dreptate si nu ai dreptate. Ai dreptate in unele cazuri si nu ai dreptate in altele. Situatia e dificila in acesta pronuntare. Sunt de acord promovarea liderilor tineri, dar experienta mea de anul trecut m-a dat peste cap. Cu toata dragostea am ordinat un tinar casatorit cu 4 copii, pentru a-mi fi un ajutor in lucrare si a-l promova ca pastor asistent. El s-a mutat la noi dintr-o alta biserica si era foarte laudat. La 6 luni a facut presiune sa fie pastor principal.
    Mai tirziu am aflat trairea lui in faradelege, lucru care este din punctul lor o binecuvintare. A ajuns doar temporar pentru un an de zile pentru ca nu a avut voturile necesare din partea bisericii, face greseli mereu iar daca-l intreb spune ca nu si-a dat seama. Eu recomand promovarea si pregatirea lor inainte de a fi pusi sa conduca o biserica.
    Fiti binecuvintat.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: