Anotimpul privirilor lipite de asfalt – Sorin Dontu

Anotimpul privirilor lipite de asfalt sau adio ispite. Pare ușor de spus dar greu de făcut. În plus, asta vrem cu toții – să le spunem “pa” ispitelor. Însă voința personală nu ajunge, pentru că numai puterea crucii poate stăvilii puterea păcatului zămislit prin pofte. Mă voi referii mai cu seamă la poftele sexuale, pofte carnale și păcătoase. În deosebi băieții, dar nu le strică nici fetelor, ar fi bine în acest sezon cald de vară, să țină privirea tot mai mult în asfalt sau sus, foarte sus, adică la cer. Scriu aceste gânduri departe de România de pe litoralul altei  țări, unde nuditatea și provocările nu sunt chiar așa de prezente.

Sorin Dontu

Sorin Dontu cu familia.

Și totuși oriunde te-ai afla în lume, e bine să nu te joci cu ispita. Consider eu că vara, și nu numai,trebuie să fie sezonul când ochii “se pleacă spre trotuar” pentru că uneori, când ești în public, nu te poți uita decât la trotuar dacă vrei să fi sigur că nu cazi în ispită. Dar indiferent de sezon, suntem mereu înconjurați de oamenii îmbrăcați ispititor. Chiar și așa avem obligația de a stinge focul cu foc. Focul plăcerilor aprins de pofte trebuie stins cu înflăcărarea plăcerilor aduse de Dumnezeu. Dacă te rogi pentru problema asta roagă-te astfel: Doamne îți mulțumesc că m-ai făcut făptură sexuată, cu dorințe sexuale. Nu îți cer să-mi anihilezi dorințele ci te rog să mă ajuți să-ți fiu pe plac cu toate gândurile și faptele mele.

Richard Baxter scria: Stai cât mai departe cu putință de acele ispite care hrănesc și stimulează păcatele pe care nu le poți înfrînge. Poartă război cu poftele, înfometează-le, nu le oferi hrana și energia din care ele își întrețin existența. Dacă ai văzut că există în viața ta un anumit domeniu în care ești slab, evită să alimentezi domeniul respectiv. Pe lângă Harul lui Dumnezeu, este nevoie și de o autodisciplinare severă dacă vrei cu adevărat să reziști ispitelor. .

Vreau să trec în revista trei minciuni legate de acest subiect.

  • Minciuna 1. A pofti nu e ceva foarte grav, de vreme ce nu se întîmplă mai mult.
  • Adevărul 1. Iov 31 Dacă mi-a fost amăgită inima de vreo femeie,… aceasta ar fi fost o nelegiuire, o fărădelege  vrednică să fie pedepsită de judecători, un foc care mistuie până la nimicire.                                                                                            
  • Minciuna 2. O mică fantezie nu poate face chiar așa de mult rău.
  • Adevărul 2. Romani 8:6 Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace. Romani 13:14 Îmbrăcaţi-vă  în Domnul Isus Hristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele. Galateni 6:7-8 Nu vă înşelaţi:„Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.”Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică. .
  • Minciuna 3. Nu e nevoie de gesturi radicale pentru a combate poftele.
  • Adevărul 3. Matei 5:29-30 Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. .                                                                                              

Aș vrea să mă rog pentru tine, oricine ai fi, ca să poți ieși biruitor din ispită dar e cu mult mai de folos să te rogi chiar tu personal și să-ți dorești să fi din zi în zi un tot mai mare biruitor al Lui Hristos, și până atunci e bine să nu uităm de anotimpul privirilor lipite de asfalt. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sorin Dontu.- Lider de tineret regional in comunitatea penticostala Arad.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: