= BIBLIA despre Vise si Vedenii de noapte; Marturii =

Dreams visions vise vedenii Holy Spirit
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
Toata Gloria in Veci !!!
 BIBLIA despre Vise si Vedenii de noapte; Marturii =

14. Dumnezeu vorbeşte însă, cînd într-un fel, cînd într-altul. dar omul nu ia seama.
15. El vorbeşte prin visuri, prin vedenii de noapte, cînd oamenii sînt cufundaţi într-un somn adînc, cînd dorm în patul lor.
16. Atunci El le dă înştiinţări, şi le întipăreşte învăţăturile Lui,
17. ca să abată pe om de la rău, şi să-l ferească de mîndrie,
18. ca să-i păzească sufletul de groapă şi viaţa de loviturile săbiei. (Iov 33: 14-18).

Iata ca DOMNUL mi-a dat ocazia sa vorbesc despre unele vise pe care le-am avut de-a lungul anilor (Domnul mi-a vorbit si-mi vorbeste prin foarte multe vise; nu am cerut eu acest dar, si nici nu mi-a trecut prin gand sa cer, cu toate ca credeam cele scrise in Biblie, cu Iosif, etc., nu e pentru ca merit, ci pentru ca asa a gasit cu cale Domnul si Duhul Sfant). Nu vre​a​u sa dau neaparat o solutie generala pentru orice vis​.​

Eu relatez ceea ce mi s-a intamplat mie. ​Nu am si darul de talmacire vise, dar DOMNUL unde a fost cazul mi-a aratat clar situatia, unde a fost nevoie de talmacire, am apelat la fratele Pastor si Prooroc Pavel Udria din New Jersey, iar unde nu a avut nici el lumina, a zis sa mai cer Domnului inca un vis pentru clarificare; alteori DOMNUL ne lasa sa intelegem descoperirea numai cand se implineste.​
Totul e spre slava Domnului​, ​spre zidirea si poate spre invatatura altora, din experientele prin care trecem fiecare; invatam unii de la altii din experientele prin care ne trece​ EL.​

DOMNUL mi-a dat vise in legatura cu mine, familia mea, frati, surori in Hristos, Biserici, rudenii, prieteni, colegi de serviciu, etc., multe cerute de mine, dar si foarte multe pe care nu le-am cerut si nici nu m-am gandit la persoanele respective. Fratele Pavel Udria mi-a zis sa transmit visul persoanei respective numai daca DOMNUL​; e vorba in special de vise negative , cele pozitive zicea ca pot fi spuse pentru zidire, pentru ca facusem greseala sa spun visele negative unora, si au fost care au primit si au fost care s-au suparat sau unii nu m-au crezut, etc.

​Cred ca darurile pot fi cerute de la Domnul, dar El hotaraste ce dar sau daruri iti da, sau daca iti da sau nu; ori una ori, alta stie EL de ce.​

Nu toate visele se implinesc imediat, a doua zi, ci poate peste saptamani, luni, ani sau zeci de ani.

Visele cu promisiunile DOMNULUI se implinesc cu cei care-I raman credinciosi Lui in toate lucrurile.

La toate exista un „DACA”: „Daca vei asculta de glasul DOMNULUI…” Ca si noi oamenii, daca sunt cuminti si ascultatori, copiii nostri vor primi ce le-am promis, daca nu,…. Vedeti asta si in BIBLIE.
Despre vise s-ar putea discuta mult si din Biblie si din experientele multora.

​ Iata cateva texte din Cuvantul DOMNULUI -BIBLIA, in legatura cu acest dar sau aceste​ daruri de la DUMNEZEU; dau texte mai lungi pentru cei care nu sunt prea familiari cu BIBLIA: 

17. „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor prooroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrînii voştri vor visa visuri! (Faptele apostolilor 2:17).
5. Iosif a visat un vis, şi l-a istorisit fraţilor săi, cari l-au urît şi mai mult. 
6. El le-a zis: „Ia ascultaţi ce vis am visat! 
7. Noi eram la legatul snopilor în mijlocul cîmpului; şi iată că snopul meu s-a ridicat şi a stătut în picioare; iar snopii voştri l-au înconjurat, şi s-au aruncat cu faţa la pămînt înaintea lui.” 
8. Fraţii lui i-au zis: „Doar n-ai să împărăţeşti tu peste noi? Doar n-ai să ne cîrmuieşti tu pe noi?” Şi l-au urît şi mai mult, din pricina visurilor lui şi din pricina cuvintelor lui. 
9. Iosif a mai visat un alt vis, şi l-a istorisit fraţilor săi. El a zis: „Am mai visat un vis! Soarele, luna, şi unsprezece stele se aruncau cu faţa la pămînt înaintea mea.” 
10. L-a istorisit tatălui său şi fraţilor săi. Tatăl său l-a mustrat, şi i-a zis: „Ce înseamnă visul acesta, pe care l-ai visat? Nu cumva vom veni, eu, mama ta şi fraţii tăi, să ne aruncăm cu faţa la pămînt înaintea ta?” 
11. Fraţii săi au început să-l pismuiască; dar tatăl său a ţinut minte lucrurile acestea. (Genesa 37:5-11).
 
1. După doi ani, Faraon a visat un vis. I se părea că stătea lîngă rîu (Nil). 
8. Dimineaţa, Faraon s-a turburat, şi a trimes să cheme pe toţi magii şi pe toţi înţelepţii Egiptului. Le-a istorisit visurile lui. Dar nimeni n-a putut să le tîlmăcească lui Faraon. 
15. Faraon a zis lui Iosif: „Am visat un vis. Nimeni nu l-a putut tîlmăci; şi am aflat că tu tîlmăceşti un vis, îndată dupăce l-ai auzit.”
16. Iosif a răspuns lui Faraon: „Nu eu! Dumnezeu este Acela care va da un răspuns prielnic lui Faraon!” 
(Genesa 41:1, 8, 15, 16; cine doreste poate citi tot capitolul).
5. La Gabaon, Domnul S-a arătat în vis lui Solomon noaptea, şi Dumnezeu i-a zis: „Cere ce vrei să-ţi dau.”
6. Solomon a răspuns: „Tu ai arătat o mare bunăvoinţă faţă de robul Tău David, tatăl meu, pentrucă umbla înaintea Ta în credincioşie, în dreptate şi în curăţie de inimă faţă de Tine; i-ai păstrat această mare bună voinţă, şi i-ai dat un fiu, care şade pe scaunul lui de domnie, cum se vede astăzi.  (I Imparati 3: 5, 6; cine doreste poate citi mai departe).

Mai pot fi citite si capitolele 2 si 4 din Cartea lui Daniel.
​ ​
Acum , ​as dori sa prezint​ din multele vise pe care le-am avut​ in ultimii 15 ani​; Domnul m-a invatat tot in vis si cum sa ma rog pentru solutionarea problemelor, si asa am facut.​

Am avut ​vise de bucurii, promisiuni din partea DOMNULUI sau care constituiau semnale de alarma, indemnuri la pocainta, atat pentru mine si familia mea cat si pentru altii!
​ ​
1. Mergeam cu masina pe autostrada I 85 spre sud, foarte aproape de Atlanta, si de pe banda din stanga mea, un ” truck” mare (TIR sau „balena ” i se mai spunea in Romania), ma depaseste si schimba banda, dar taindu-mi bruc calea, iar eu am intra in el cu masina, si m-am trezit!
Ce am facut imediat, a fost ca m-am rugat , am multumit Domnului ca mi-a aratat planul vrajmasului cu privire la mine (si familie, desigur, care ar fi fost afectata de moartea mea), dar am zis: „DOAMNE, TU nu lasi sa se intample asa ceva!” Desigur ca m-am rugat pentru asta si in zilele urmatoare, si DOMNUL mi-a ascultat rugaciunile si nu s-a intamplat! Slava Lui! Asta a fost cu cativa ani in urma.
​ ​
2. Eram la serviciu, la etajul 4, in fatza liftului, singur, era cred un singur bec aprins, chiar in fatza liftului, in rest fiind putina lumina, si dintr-o data am observat cu coada ochiului ca vine rapid ceva negru spre mine si am strigat (in vis): „Sangele DOMNULUI ISUS HRISTOS!” Aratarea neagra a disparut si eu m-am trezit, si m-am rugat, multumindu-i DOMNULUI ca mi-a aratat planul de atac al diavolului si sa nu ingaduie sa se intample! DOMNUL mi-a ascultat rugaciunea si nu mi s-a intamplat nimic! Slava Lui pentru ca mi-asculta si ne asculta rugaciunile, ne ocroteste, ne ajuta!

Inca o data:
Toata slava pentru toate si intotdeauna e a DOMNULUI!
Nu doresc sa dau solutii pentru vise (nu toate visele sunt de la Domnul, stim asta; unele sunt din multimea, gandurilor sau ingrijorarilor noastre, sau chiar vrajmasul mai vine cu ispite in vise; el nu te indeamna la lucruri bune).

Concluzii:
1.Rugaciunea pentru ca DOMNUL sa inlature raul a fost de baza in cazurile mele.

2. „SANGELE si NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS” are aceeasi putere si azi asupra oricarui vrajmas! Glorie LUI in Veci! Amin!
​ 3. Domnul mi-a aratat in vis un frate pe care-l cunosteam destul de bine, dar care atunci locuia si locuieste si acum, departe de mine, si mesajul referitor la el a fost acesta: „Nu a invatat nimic din incercarea prin care a trecut!” Stiti ce incercare a avut? Incercare de moarte!

 4. Eram in holul unei Biserici pe care o cunosteam; mai erau cativa si intrase si o sora din Biserica respectiva, dar nu stiu cine era, cu un fel de dispozitiv pe cap pe care era intins tot parul si capul ei arata ca si coada desfasurata a unui paun sau paunite! Mi s-a spus ca talmacirea e ca a intrat lumea in Biserica; adica felul cum se poarta cei din lume.​
 
    5. Eram intr-o Biserica cunoscuta si o sora avusese o rapire sufleteasca si se intorsese din iad, si zicea ca din Biserica respectiva numai jumatate sunt salvati! Biserica are cateva sute de membri! Am intrebat-o despre alta Biserica pe care o cunosteam si eu si ea si zicea ca si acolo e tot cam asa, jumatate-jumatate! Si aceasta Biserica are sute de membri!
 
    6. Un vis relatat de un frate pastor intr-o predica, si in care vis Domnul i-a aratat pe cei care erau salvati din Biserica pe care o pastorea el. Stiti cati erau salvati? 9 (noua!) I-a arat pe cei salvati si zicea ca si el tot pe aceia i-ar fi indicat. Stiti cati membri avea Biserica respectiva? 300 (trei sute!)! Deci salvati 9 din 300, sau 3 la suta (3 % 100)!! Restul de 291 ar fi fost pierduti si ar fi mers in iad dupa ce au mers ani sau zeci de ani la Biserica, au citit Biblia, s-au rugat, au cantat, poate si in cor, fanfara, orchestra, solo, duiet, au fost in comitet, au predicat,  poate ca au facut si minuni, poate ca unii, sau multi s-au intors la Dumnezeu prin ei, dar poate cu timpul s-au saturat, s-au lasat ispititi cu ceva, etc. si au cazut si ei si lucrarea pe care Domnul a facut-o prin ei! MARE TRAGEDIE!!!
 
 Ma opresc aici cu prezentarea viselor; am avut mii de vise in ultimii 15 ani si aproape toate le-am scris in carnete. Slava DOMNULUI pentru ele!
Darurile sunt bune si folositoare, dar daca nu ai si Roada DUHULUI SFANT, sa nu te astepti la daruri, sau daca le ai sa te astepti sa ti le ia DOMNUL!
22. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,

23. blîndeţa, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. 
24. Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei. 
25. Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul. 
26. Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii. 
(Galateni 5:22-26).

Toate cele aratate mai sus sunt bune, dar daca le amesteci cu pacate, se duc si darurile si ajungi si in iad!
Nu poti sluji si Lui DUMNEZEU si diavolului! Nu accepta DUMNEZEU o astfel de viata!
Iata ce zice Domnul Isus despre astfel de oameni:
 
 „Multi Imi vor zice in ziua aceea: ‚Doamne, Doamne, n-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?’ Atunci le voi spune curat: ‚Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege (Matei 7:22-23).
Apostolul Pavel zice despre el insusi; un lucru care ar fi fost posibil daca nu ar fi vegheat:
27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire, ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat. (I Corinteni 9:27).
 
Daca Pavel ar fi fost posibil sa fie lepadat, daca nu ar fi vegheat, asta s-ar putea intampla la oricine daca nu vegheaza pana la capatul vietii!
 
Iata ce ne indeamna si apostolul Petru, ca sa fim siguri de mantuire:
15. Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaş, sau ca hoţ, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia.
16. Dimpotrivă, dacă sufere pentrucă este creştin, să nu-i fie ruşine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.
17. Căci sîntem în clipa cînd judecata stă să înceapă dela casa lui Dumnezeu. şi dacă începe cu noi, care va fi sfîrşitul celorce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu?
18. şi dacă cel neprihănit scapă cu greu, ce se va face cel nelegiuit şi cel păcătos?
19. Aşa că cei ce sufăr după voia lui Dumnezeu, să-şi încredinţeze sufletele credinciosului Ziditor, şi să facă ce este bine.
(I Petru 4:15-19).

 
In concluzie, de ce da DUMNEZEU vise oamenilor? Care-i scopul sau scopurile Lui? Iata-le:

16. Atunci El le dă înştiinţări, şi le întipăreşte învăţăturile Lui, 
17. ca să abată pe om de la rău, şi să-l ferească de mîndrie, 
18. ca să-i păzească sufletul de groapă şi viaţa de loviturile săbiei. (Iov 33: 16-18).

Omul, insa, are de multe ori o problema foarte grava, pentru el, sau pentru altii. Iat-o:

14. Dumnezeu vorbeşte însă, cînd într-un fel, cînd într-altul. dar omul nu ia seama. (Iov 33:14).​

Daca DOMNUL ne vorbeste intr-un fel sau altul, e in folosul nostru si poate si al altora sa luam seama. El sa ne ajute sa ascultam cand ne vorbeste, indiferent in ce fel. Amin!
​                                                                 Ioan Burca – robul DOMNULUI
                                                                                                          Doctor in Teologie​
   Am vazut Paradisul in flacari – Lidia Farcas
   ​

O, Vino. DUH PREASFANT! – Canta: „Speranta”

   ​
” ​Vocea LUI se Aude”​ – Grup „Voitinel”
 
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!
                                              Stimati Vizitatori

                                     Va prezentam 2 link-uri, care contin 
          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,

​ ​care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                                               Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
“Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: