Iosif Ton: Cum sa ne eliberam de frica (7 Iunie, 2015)

Iosif Ton 6 2015

Cum sa ne eliberam de frica – Iosif Ton vorbeste despre dragostea desavarsita si cum sa cultivam o viata fara frica. (41 minute)

Iosif Ton:

Unul dintre lucrurile care sunt comune tuturor oamenilor e FRICA. Frica de ziua de maine si de ziua de azi. INGRIJORAREA: Vai de mine, de ce intarzie sotia? Oare ce s-a intamplat cu sotul? Si incepem sa ne imaginam cele mai rele lucruri. Ingrijorarea e teama de ceva necunoscut. De unde vin toate astea? De unde atata frica? De unde atata ingrijorare? „Atunci li s-au deschis ochii la amandoi. Si au recunoscut ca erau goi. Au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele. Atunci au auzit glasul Domnului, care umbla prin gradina in racoarea zilei si omul si nevasta lui s-au ascuns de fata Domnului Dumnezeu, printre pomii din gradina. Domnul Dumnezeu l-a chemat pe om si a zis: Unde esti? El a raspuns: Ti-am auzit glasul in gradina si mi-a fost frica, pentru ca eram gol si m-am ascuns. Si Domnul Dumnezeu a zis: Cine ti-a spus ca esti gol? Nu cumva mancasei din pomul din care iti poruncisem sa nu mananci?” M-am trezit ca sunt gol, gol, vulnerabil. Fara nici o aparare. S, rusinat de goliciunea mea si de neapararea mea. Gol si mi-a fost frica. Si m-am ascuns de Tine.

Pavel, in Romani 1:28, spune referitor la ce s-a intamplat aici: Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite* Au zis: Ne putem descurca si fara El. Rezultatul a fost: s-au trezit ca sunt goi, vulnerabili. Fara aparare. Si a intrat in ei frica.

Si de atunci pana astazi, frica e unul din elementele predominante in omenire. Frica… Oamenii, fug unii de altii, pentru ca le este frica. Nu o sa imi dea in cap? Oamenii, nu se pot increde unii in altii. Am discutat recent cu cineva in Romania, care mi-a explicat cum vand diferite lucruri si dupa aceea, cand trebuie sa le plateasca, nu mai pot plati si dau faliment ca sa nu le mai poata plati. Si lucrul cel mai ingrozitor in societatea romaneasca e ca nimeni nu se mai poate increde in nimeni. De ce? Pentru ca nu mai credem ca Dumnezeu e cu noi. Ne este frica unii de altii. Acum, eu nu vreau sa vorbesc mult de frica, ca sa nu bag frica in voi. Eu vreau sa vorbesc de lipsa de frica sau de eliberarea de frica. Eliberarea de frica e unul dintre cele mai extraordinare  lucruri care ni se poate intampla. „Nu va ingrijorati,” spune Domnul Isus…..

VIDEO by Iosif Ton

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: