A ÎNCEPUT NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ ! Pastor Ionel Tutac EDITORIALE

Ionel TutacPhoto credit www.prodocensmedia.ro

0000000000A ÎNCEPUT NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ !

Ionel Tutac Pastor BCB Harul LugojCEDO a dat o hotărâre conform căreia statele parti la Conventie, inclusiv Romania, sunt obligate să recunoască uniunea civilă între persoane de același sex, încheiată în străinătate. Deși Codul nostru civil interzice această recunoaștere, efectul hotărârii este obligarea Statului Român de a recunoaște aceste uniuni între persoanele de acealși sex.

Este exact ce a făcut Curtea Supremă în SUA. Prin decizia unei instante au fost obligate toate statele să recunoască legitimitatea căsătoriilor între persoane de același sex. Un proces care a durat în America ani buni, la noi s-a derulat peste noapte.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este permisă în 11 state din cele 47 ţări membre ale Consiliului Europei, iar parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex sunt recunoscute în 24 de ţări.
Decizia CEDO vine în urma unei plângeri înaintate de trei cupluri de homosexuali împotriva statului italian, care susțineau că sunt discriminaţi din cauza orientării sexuale pentru că legislaţia ţării lor nu le dă dreptul să se căsătorească sau să intre în orice formă de uniune civilă.

România a respins un proiect de lege înaintat de deputatul Remus Cernea, pentru recunoașterea parteneriatelor civile între persoane de același sex, Parlamentul European a dat un vot covârşitor în favoarea unui raport care recomanda statelor membre, să „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex”. Interesant este că 24 de europarlamentari români au votat pentru acest amendament.

Puțini dintre noi au remarcat ce s-a întâmplat de fapt și cum ne va afecta pe termen lung această decizie. Din acest moment, persoanele de acealși sex din România care vor dori să se căsătorească vor putea să se căsătorească într-un altă țară și se pot reîntoarce aici să adopte copii și să-și exercite drepturile la fel ca oricare altă familie din România.

Este de remarcat cum o lege exterioară unei țări se poate impune în pofida dorinței unui stat.
Mă întreb cum rămâne cu procentul mare de creștini din România, ale căror principii și drepturi sunt încălcate prin această decizie? Nu cred că ar trebui să așteptăm pasivi ca întreg procesul de dezintegrare a principiilor creștine – pe care a fost fundamentată Europa, să se deruleze.

Cred că este un moment în care trebuie să exprimăm în mod clar ce spune Scriptura cu privire la homosexualitate. Știu că vor veni vremuri când aceste declarații vor fi amendate, însă cu atât mai mult acum, suntem chemați să afirmăm că Dumnezeu a instituit familia ca o uniune sacră între un bărbat și femeie și că ea reflectă ideea și planul Său.

Aceasta reprezintă declarația mea de credință și protestez împotriva unei decizii care ne jefuiește de ce avem mai prețios – credința în valorile creștine.

Pastor Ionel Tutac

via www.prodocens.ro

17 comentarii (+add yours?)

 1. rodyca
  iul. 25, 2015 @ 09:05:49

  deci din cauza celor 3 cupluri de homisti sa sufere toate tarile crestine ? unde ne sunt drepturile? cine ne da legi in tara noastra?
  cine ne oblige sa fim ca SODOMA si GOMORA ? ca sa fim stersi de pe fata pamantului .
  caci DUMNEZEU nu se lasa batjocorit
  DUMNEZEU va face ca si cu sodoma si gomora va trimite foc , daca cei din conducere nu realizeaza asta ,e VAIII de Romania
  SI FOCUL E FFFFF APROAPE !!!!

 2. Iosif
  iul. 25, 2015 @ 09:06:40

  „Numaratoarea inversa” a inceput cu doua milenii in urma,iar Domnul nostru Hristos Isus,avertizeaza pe ucenicii Sai cu privire la aceste vremuri,iar cei ce au urechi de auzit,sa auda „trambitele” care raspindesc sunetul de avertizare pentru fiecare generatie ce s-a succedat de atunci si pina in zilele noastre. Imparatia cerurilor se ia cu navala,inca de pe vremea lui Ioan Botezatorul. (Matei 11:7-19)

  Fiti binecuvintati

  • NAOMI
   iul. 25, 2015 @ 18:48:33

   Pace, stiai ca Aamerica nu se mai cheama asa si si-a schimbat numele.. DA, SPUN ADEVARUL..
   acuma se cheama altfel…
   SO DO MA….eu sunt aici, nu va mint.. DOMNUL SA AIBA MILA DE TOTI ..

   • Iosif
    iul. 27, 2015 @ 13:20:44

    „Har si pace voua de la Dumnezeu Tatal,si de la Domnul nostru Isus Hristos !
    El S’a dat pe Sine insusi pentru pacatele noastre,ca sa ne smulga din acest veac rau,dupa voia Dumnezeului nostru si Tatal.
    A Lui sa fie slava in vecii vecilor ! Amin.”(Galateni 1:3-5)

    „Stim ca sintem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau.
    Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel Ce Este Adevatat. Si noi sintem in Cel CE Este Adevarat,adica in Isus Hristos,Fiul Lui.EL ESTE DUMNEZEUL ADEVARAT SI VIATA VESNICA.
    Copilasilor,paziti-va de idoli. Amin.(1Ioan 5:19)

    Fiti binecuvintati.

 3. rodyca
  iul. 25, 2015 @ 09:07:52

  suntem chemați să afirmăm că Dumnezeu a instituit familia ca o uniune sacră între un bărbat și femeie și că ea reflectă ideea și planul Său.

 4. rodyca
  iul. 25, 2015 @ 09:16:38

  NU PUTEM SA LASAM NISTE HOMOSEXUALI SA NE DISTRUGA FAMILIILE ,
  FAMILIA E INFIINTATA DE DUMNEZEU INCA DE LA CREATIE
  UNIND PE ADAM CE EVA
  NU CU UN ALT BARBAT
  DECI NU FACETI VOI CEI DIN CONDUCERE CA POPORUL NOSTRU SA FIE DISTRUS PENTRU RATACIREA VOASTRA

  daca homosexualii vor copii sa nasca ei! barbatii ,daca pot !

 5. Lukas
  iul. 25, 2015 @ 09:42:51

  Se pare ca Dumnezeu grebeste timpii spre finalul care trebuie sa vina. Sa ne pastram curati in credinta data de Dumnezeu prin iubitul Sau Fiu, Domnul nostru Isus Cristos, si sa facem faptele pe care Dumnezeu le asteapta de la noi.Nu uitati dragi crestini ca si Lot a fost scos afara de ingeri din Sodoma inainte de distrugere.Sa ramanem tari in credinta si adevar cu cat vedem ca vremurile se apropie de sfarsit.

 6. serban
  iul. 25, 2015 @ 12:15:13

  trebuie sa ne rugam mult ca sa ramanem curati pana la urma

 7. cip
  iul. 25, 2015 @ 14:53:38

  unde va este iubirea oameni buni.cititi 1 Ioan 4:20-21 , 1 Ioan 1:8,10 ; Ioan 8:7.Matei 7:1; Luca 6:37.Amintiti-va la ce lucrare V-a Chemat.Ioan 3:16.

 8. nini
  iul. 25, 2015 @ 18:44:20

  Nu aceste legi ori persoane ne pot distruge familiile ci noi insine,prin refuzul de a mai aduce pe lume un al 2 lea sau al 3 lea copil,prin comoditate cand ar trebui sa staruim in rugaciune in camaruta si -n Studiul Scripturii iar atunci cand ar trebui sa facem mijlociri pentru mantuirea oamenilor,cand ar trebui sa iesim dintre ziduri pe strazi sa luminam,preferam sa asistam la numeroase prgrame inre zidurile cladirilor noastre bisericesti cu aer conditionat si muzica de adormit constiinta crestinului care trebuie sa arda pentru cei ce ne asteapta sa le spuinem de Jertfa aducatoare de Mantuire a lui Isus Cristos!Apoi ne miram de ce sunt divorturi chioar in sanul Comunitatilor noastre cu care ne mandrim,de ce sunt certuri si dezbinari intre noi 1Chiar acum Dragostea celor mai multi s a racit,dar nu fariseismul si fatarnicia care domina comunitati intregi!Noi distrugem armonia familiei si dam vina pe cei care-i credem in lumea din care noi spunem ca am iesti!Fals,noi traim in lume dar fara sa Luminam!

 9. Iosif
  iul. 26, 2015 @ 02:00:04

  Aceste uraciuni,devieri comportamentale anacronice,au existat din negura vremii,si reprezinta „virful pacatului”, rezultatul superdezvoltarii tehnologiei si inteligentei omului materialist, adamic,carnal,reprezentantul societatii de consum hipertehnologizate si informatizate ,conduse de lideri corupti,egoisti,lipsiti de valori morale,urmarind doar satisfacerea materiei moarte,care se alimenteaza cu lucruri moarte trecatoare ,ignorind valorile vietii autentice si vesnice ,pentru care omul a fost destinat de catre Creatorul sau.

  Copiii lui Dumnezeu ,cei ce au murit fata de materie (firea paminteasca),si s-au nascut din „apa si Duh”,nu sint afectati de aceste devieri si decadente lumesti,ei fiind reprezentantii unei forme de viata autentice – ,iesiti din Babilonul obscurantismului religios ,ce amesteca valorile cu nonvalorile,binele cu raul,lumina cu intunericul sfintenia cu pacatul,viata cu moartea e.t.c.,ce au ca rezultat o stare „caldicea”(Apocalipsa 3:15-18. – ce se inalta deasupra nivelului existentialitatii materiale,prin credinta in jertfa lui Hristos Isus,prin moartea fata de materie (carne),si invierea la o viata duhovniceasca,tainica „ascunsa cu Hristos in Dumnezeu.”
  Cei ce au optat pentru aceasta „noua viata”,nu au nici un motiv de ingrijorare ,ba din contra,vazind toate aceste evenimente (profetite cu milenii in urma),ce preced sfirsitul dominatiei raului ,ei se bucura nespus ,deoarece cu cit rautatea si intunericul domina sufletele majoritatii,cu atit cele mai mici gesturi ale dragostei,devin mai evidente,si micile scintei de lumina devin mai stralucitoare.

  „Acum fericim pe cei trufasi;da,celor rai le merge bine;da,ei ispitesc pe Dumnezeu, si scapa !” –
  Atunci si cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta,si a ascultat;si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui,pentru cei ce se tem de Domnul,si cinstesc Numele Lui.
  „Ei vor fi ai Mei,zice Domnul ostirilor,Imi vor fi o comoara deosebita,in ziua pe care o pregatesc Eu. Voi avea mila de ei,cum are mila un om de fiul sau,care-i slujeste.
  Si veti vedea din nou atunci DEOSEBIREA dintre cel neprihanit,si cel rau,dintre cel ce SLUJESTE lui Dumnezeu si cel ce nu-I slujeste.”(Maleahi 3:15-18)

  Fiti binecuvintati.

 10. cimpeansebastianclaudiu
  iul. 26, 2015 @ 15:03:49

  La ce prostie,incultura,si nebunie exista in Romania doar asta lipseste! Cand un stat de drept nu e capabil sa ajute cuplurile tinere care pot sa procreeze, Occidentul ne cere sa votam pro anomaliilor care nu prea se regasesc la noi in Tara. CE de treaba sunteti voi Mai cei ce pozati atat de mult in ceea ce sustine drepturile omului. Intr-un fel chiar il regret PE Tovarusul Ceausescu!!!

 11. cimpeansebastianclaudiu
  iul. 26, 2015 @ 15:06:34

  In mod normal homosexualitatea nu ar trebui promovata.

 12. cimpeansebastianclaudiu
  iul. 26, 2015 @ 15:30:53

  Mai nou remarc cu stupoare ca se pune un accent deosebit pe homosexualitate si iubirea necuvantatoarelor.Azi Maine o sa ne trezim o familie mare, casa fiind un cotet plin cu animale facand sex dupa pofta lor acompaniate de fiinte cu cap de animale si principii total nespirituale.

 13. Lukas
  iul. 27, 2015 @ 00:50:48

  @Campeansebastianclaudiu daca ai analiza de ce este asa tendinta societatii nu ai mai striga la bruma de crestini rapasa pe pamant in aceste vremuri.Nu uita ca din primul an cand Adam si Eva au fost alungat din Eden, oamenii au fost sub stapanirea lui satan nici de cum Lui Dumnezeu.Cum de vrei acum dintr-o data sa fie totul altfel, satan amesteca adevarul cu minciuna in asa fel si atat de perfid incat chiar si cei cu o iubire mai intensa pentru Dumnezeu ajung sa aiba probleme in acest sistem.Eu spun asa, nu morala aruncata intre noi este cea care ne intareste spiritual placut Lui Dumnezeu ci studiul atent a-L Cuvantului Lui Dumnezeu.El Tata-L nostru Ceresc va pune curand capat tuturor masinatiilor lui satan.

 14. Alex
  iul. 27, 2015 @ 04:37:48

  Prin aceasta lege adoptata si aprobata si de CEDO, incepe viata adevarata de crestin si urmas a lui Hristos. Acuma o sa se vada cine este de partea lui Isus si cine nu. Un pastor care o sa refuze botezul iar pe urma cununia religioasa intre cei doi barbati, o sa fie judecat de lege si condamnat la inchisoare, dat afara din postul de pastor. Ciurul care o sa inceapa sa separe neghina dintre grau este deja la usa, indiferent ce vom face legea ramane in picioare. Dragii mei, este o bucurie pentru cei credinciosi, este inca un semn ca venirea Domnului Isus este la usa. Oare nu ne-a spus Domnul Isus toate aceste lucruri care o sa vina peste toti cei ce cred si marturisesc ca sunt de partea Lui?

 15. Lukas
  iul. 27, 2015 @ 07:52:08

  @Alex – Amin ! Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru cuvintele tale.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: