DACĂ AM DECIDE CĂ NU EXISTĂ RAI ȘI IAD…?

Dacă într-o bună zi s-ar întâlni toți teologii din România și s-ar decide că nu există rai și iad? Oare câți ar mai rămâne prin bisericile noastre după aceea? Câți ar renunța imediat? Câți ar argumenta că nu mai are nici un rost să mergem la Biserică daca nu există rai si iad? Câți ar fi dintre cei care au venit doar pentru propriile interese? Câți au venit doar ca să fie vindecați, să scape de iad, să meargă în rai? Să fie foarte clar, iadul și raiul există, iar cei care doresc să scape de iad și să ajungă în rai trebuie să vină la Cristos.

Dar dacă venim la El doar ca să scăpăm de iad, am venit pentru prea puțin. Este adevărat că Isus Cristos este Mântuitorul nostru, Vindecătorul nostru, dar El este și Stăpânul nostru. El este mai mult decât un Mântuitor. El este Domnul nostru pe care trebuie să-L urmăm cu dragoste și-L ascultăm în tot ce ne spune. Este adevărat că El a murit în locul nostru și ne-a promis că ne va duce în cer, dar la fel de adevărat este faptul că El a venit ca să aducă cerul în noi. Nu degeaba ne-a învățat să ne rugăm:

“Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se Numele Tău, vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ!” (‭‭Matei‬ ‭6:9-10‬ ‭NTR‬‬)

Când înțelegi creștinismul, nu doar ca pe o religie care te scapă de iad și te duce în cer, ci ca pe o relație personală cu Cristos (dar și comunitară, cu Biserica Lui), atunci găsești resurse, prin Duhul Sfânt, să trăiești viața de creștin de dragul lui Cristos, a Bisericii Lui și pentru gloria lui Dumnezeu. Atunci poți spune ca și Pavel:

“Căci pentru mine a trăi este Cristos, iar a muri este un câștig.” (‭‭Filipeni‬ ‭1:21‬ ‭NTR‬‬)

Doar pentru a scăpa de iad și pentru a ajunge în rai este prea puțin…

Pastor Samy Tuțac

3 comentarii (+add yours?)

 1. Lukas
  iul. 28, 2015 @ 04:57:08

  O intrebare D-nul Samy… prima data citez cuvintele tale si ale Bibliei “Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se Numele Tău, vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ!” (‭‭Matei‬ ‭6:9-10‬ ‭NTR‬‬) , si te intreb este logica afirmatia ta cand spui ca vor, vom, voi pleca in cer ???Finalaul rugaciunii model lasata de Domnul nostru Isus Cristos ne invata sa ne dorim ca si pe pamant sa fie la fel precum in cer. La ce bun daca toti credinciosii merg in cer ???pentru ce sa fie pamantul asemeni cerurilor din punct de vedere al ordinii si respectului de Dumnezeu daca pe pamant nu mai ramn oameni ???

  • rodi
   iul. 28, 2015 @ 13:38:34

   Lukas, tu ce crezi ca se va intampla c usufletele oamenilor cand vor muri?
   Domnul Isus ne-a invatat ca vom fii toti cu El, asta e fericita nadejde scrisa in Apocalipsa si in special graita de insasi Domnul Isus:

   Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. – Ioan 14:3

   PS Lukas, as vrea sa te informez ca fratele Samy Tutac este pastor si merita mai mare respect chiar si in comentarii. Editorialele fratelui Samy Tutac sunt postate la multe bloguri crestine si nu cred ca el are timp sa se ocupe si sa raspunda cititorilor tuturor postarilor noastre.

 2. Trackback: ÎN TIMP CE NOI DORMEAM… si alte EDITORIALE de Samy Tuțac | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: