Obama dezvaluie o strategie noua in lupta impotriva gruparii SIIL

Photo credit www.mirror.co.uk

 

Președintele Obama dezvăluie o strategie nouă în lupta împotriva grupării SIIL, dar el a spus că lupta împotriva Statului Islamic nu va fi rapidă și va putea dura decenii. Republicanii spun că planurile președintelui nu fac prea multe pentru a învinge gruparea.

În timpul unei vizite la Pentagon, președintele și-a reorganizat strategia de a combate gruparea SIIL, spunând că e nevoie de mai mult decât arme pentru a lupta împotriva grupării teroriste.
”Nicio forță militară nu va putea pune capăt terorii, grupării SIIL, dacă nu este însoțită de un efort mai larg, politic și economic”, spunea Obama.

Președintele a spus că forțele coaliției vor urmări centrul grupării SIIL, dar nu a cerut mai multe atacuri cu bombe sau mai multe trupe, anunțând în schimb o schimbare a focalizării pentru a contracara tacticile specifice relațiilor publice ale grupării SIIL. El a arătat o serie de înfrângeri ale grupării SIIL din regiune datorate atacurilor aeriene ce vizează liniile de aprovizionare ale grupării. Dar el a spus că mai sunt multe de făcut pentru a recruta și instrui sirieni care să lupte la sol.

Când vine vorba de ”lupii singuratici” din America inspirați de SIIL, președintele a recunoscut că sunt mai greu de detectat, spunând că securitatea națională a Statelor Unite trebuie să rămână vigilentă. El a arătat eforturile sporite de combatere a propagandei SIIL care se răspândește în lumea întreagă prin intermediul mediei de socializare online.

”Trebuie să recunoaștem că SIlL este foarte eficientă în a ajunge și recruta persoane vulnerabile din lumea întreagă, inclusiv din S.U.A.”, spunea Obama.
Președintele spunea că în timp ce lupta împotriva grupării SIIL va fi lungă, e încrezător că teroriștii nu vor câștiga.

Republicanii sunt sceptici cu privire la planurile de acțiune ale președintelui, spunând că nu face destule.
Cory Fritz, purtător de cuvânt al președintelui Camerei Reprezentanților, a spus că un discurs nu este o strategie:
”Președintele Obama nu a specificat la niciun punct în observațiile sale că ar face ceva pentru a schimba cursul și a construi planul global, general, de care e nevoie pentru a ne opune acestor teroriști și a câștiga.”

Jason Chaffetz, congresman al statului Utah, a spus că președintele nu are o strategie și nu a simțit că are o strategie solidă cu privire la modul de a învinge.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 85 – iulie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

 

Un comentariu (+add yours?)

 1. Petru Ion
  iul. 28, 2015 @ 15:13:44

  Scisoare catre presedintele Obama.

  Domnule Presedinte,
  Dumnezeu care a făcut cerurile şi pământul, a îngăduit ca în vremurile pe care le trăim să fiţi conducătorul celui mai puternic stat din lume.
  Problema pe care o aveţi în vedere, respectiv lupta împotriva celor care ucid fără cruţare copii ai lui Dumnezeu, cu siguranţă poate avea sorţi de izbândă dacă veţi apela spre a primi înţelepciunea necesara direct la Dumnezeu.
  Desigur în condiţiile actuale în care prin felul în care vă purtaţi cu El, necinstind Cuvântul Lui, acordând libertate săvârşirii unor păcate grave, despre care Biblia spune că sunt cele mai murdare păcate ale omenirii, şansele dumneavoastră în privinţa unei biruinţe asupra criminalilor SIIL, sunt reduse, ca să nu spunem imposibile.
  Vorbind cu toată deschiderea despre Dumnezeu, trebuie să ştiţi că,El, este un foc mistuitor care nu se lasă să fie batjocorit.
  Nu greşim cu nimic dacă vom lua exemple concrete din Biblie şi vom vedea că oameni mari din istoria lumii, au luptat în mod conştient împotriva lui Dumnezeu, iar El a îngăduit, în scop de disciplinare biruinţe ale unor popoare care la rândul lor luptau împotriva lui Dumnezeu.
  Vă rog, fie-vă milă de miile de oamenii care mor nevinovaţi!
  Citiţi cu atenţie Cartea proorocului Iona!
  Dumnezeu, poate să se îndure de dumneavoastră, de poporul american şi de întreaga omenire!
  Pocăinţa dumneavoastră poate schimba cursul istoriei intregii planete!

  Dumnezeu aşteaptă cu siguranţă acest lucru dela dumneavoastră!
  Sângele Domnului Isus vă poate curăţa de păcatul săvârşit de dumneavoastră împotriva Cuvântului lui Dumnezeu!

  Cu stimă !

  Petru Ion Covasna, România 28.07 2025

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: