Stiinta Sustine Genesa: Un Genetician Spune Ca Evidenta Confirma Invatatura Biblica Despre Adam Si Eva Din Biblie

Adam & Eve

Traducere In Limba Romana: Agnus Dei – Sursa: Christian News Network

Un genetician care studiaza moleculele exploreaza istoricitatea lui Adam si Eva, intr-un documentariu nou lansat, care explica ca descoperirile moderne din domeniul geneticii, confirma invatatura Bibliei  ca toti oamenii se trag dintr-o pereche originala creiata de Dumnezeu.

Dr. Georgia Purdom a obtinut un doctorat in genetica moleculara studiind la Universitatea Statului Ohio si care a publicat articole in mai multe reviste de stiinta, printre care Revista de Neurostiinta, Revista de Cercetare a Oaselor si Mineralelor. Purdom, o fosta profesoara de biologie, este acum cercetatoare si purtatoare de cuvant pentru Departamentul Crestin de Apologetica, care se numeste Raspunsuri in Genesa(RIG).

De cand s-a alaturat departamentului RIG, ea a scris numeroase articole si a fost prezentata intr-o serie de DVD-uri si prezentari. Cea mai recenta lucrare a sa intitulata „Genetica lui Adam si Eva,”examineaza relatarea din Cartea Genesei referitoare la originea omenirii,  din punctul de vedere al geneticii.

,,Una dintre cele mai mari dezbateri a crestinismului de astazi este cu privire la primii doi oameni: au fost Adam si Eva reali, sau sunt ei produsul de mit?” Intr-un articol pentru RIG Purdom scrie: ,,Cei care pretind ca am evoluat timp de milioane de ani, cred ca Adam si Eva, asa cum Biblia ne invata despre ei, nu au loc in istoria omenirii. Ei argumenteaza ca stiinta genetica dovedeste ca noi nu ne putem trage din numai doi oameni. Multi dintre crestini au acceptat aceasta pozitie si sugereaza ca existenta lor istorica nu are legatura cu crestinismul si Evanghelia.”

Intr-un interviu cu Christian News Network, Purdom a sugerat ca existenta istorica a lui Adam si Eva este imperativa pentru a intelegere corecta a Evangheliei.

,,Un istoric Adam si Eva si pacatul originar, este temelia Evangheliei,” a spus ea. ,,Vestea rea este ca pacatul si moartea, au inceput in Genesa capitolul 3, cand Adam si Eva au pacatuit.”

Apreciind faptul ca Adam si Eva au fost oameni reali, ajuta pe oameni sa inteleaga nevoia pentru un Rascumparator, a explicat Purdom.

Noi avem nevoie de vestea buna , harul si viata, care o gasim in moartea si invierea Domnului Isus Christos,” a spus ea. Isus este solutia problemei raului care a inceput in Genesa:3. Apostolul Pavel a facut aceasta conectie intr-un mod foarte clar in Romani:5 si 1 Corinteni:15.”

Purdom apoi a vorbit in detalii despre unele descoperiri genetice recente care sprijina relatarea Bibilei despre creatie.

,,Una dintre cele mai convingatoare dovezi genetice care suporta ca primul cuplu originar a fost creiat de Dumnezeu este cercetarea DNA mitocondreala facuta de catre geneticianul creationist, Dr. Nathaniel Jeanson,” a recomandat ea. El arata foarte clar ca stramosul  comun uman de sex feminin al nostru tuturor (Eva din Biblie), a trait in perioada indicata de Biblie, cu cativa mii de ani in urma.”

Aceste descoperiri, impreuna cu alte dovezi prezentate in „Genetica lui Adam si Eva,”contrazic in mod direct afirmatiile evolutionistilor, a spus Purdom.

,,Acest stramos de parte femeiasca nu a putut trai cu o suta de mii de ani sau mai multi, in urma, asa cum pretind evolutionistii,” a continuat ea. ,, In plus, genetica arata in mod clar ca oamenii si chimpanzeii nu au un stramos comun. Sunt multe, foarte multe diferente in DNA -ul lor care submineaza complet posibilitatea de origine comuna numai cu cateva milioane de ani in urma.”

Purdom a spus la Christian News Network ca crestinii ar trebui sa se doteze cu aceste informatii stiintifice, ca sa poata apara exactitatea Bibliei, incepand cu Genesa.

,,Crestinii ar trebui sa fie constienti de dovezile stiintifice despre creatie, pentru ca Genesa este Cartea cea mai aprins dezbatuta printre crestinii evanghelici,” a afirmat ea. ,,Noi trebuie sa aratam oamenilor ca stiinta sustine si confirma istoria prezentata in Genesa.”

Christian News Network – http://christiannews.net/2015/07/27/science-supports-genesis-geneticist-says-evidence-confirms-historical-adam-and-eve/

11 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  iul. 30, 2015 @ 12:50:20

  Cei ce-L cunosc pe Dumnezeu,nu au nevoie de „confirmarile” stiintei ,ei IL cred pe Dumnezeu prin Cuvintul Sau,si au o relatie zilnica cu El,facind parte din familia cereasca,frati cu Isus,”intaiul nascut dintre mai multi frati”

  „Caci pe aceeia,pe care i-a cunoscut mai dinainte,i-a si hotarit mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau,pentru ca El sa fie cel intai nascut dintre mai multi frati.”(Romani 8:29)

  Fiti binecuvintati.

  • rodi
   iul. 30, 2015 @ 12:54:05

   Tocmai ca aceste articole nu sunt (in general) pentru cei ce-L cunosc pe Dumnezeu. Sunt pentru cei care nu-L cunosc. Apoi, sunt si pentru copiii nostri si pentru noi, parinti, pentru vremuri cand ne lovim de argumentele evolutionistilor la scoala care cauta sa ne indoctrineze copiii si sa-i indeparteze de Dumnezeu. Atunci trebuie multa rugaciune, dar si niste raspunsuri, ca ofensiva impotriva agendei ateilor invatatori.

   • Petrisorus Pitea
    aug. 01, 2015 @ 07:09:09

    Acum nu mai am nevoie nici eu, pentru mine personal, de „confirmarile stiintei” ca sa cred in Dumnezeu. insa vreau sa va spun pe scurt povestea mea. Am crescut in biserica si parintii mei , au sadit in mine samanta cea buna (si dupa multi ani a dat roade). insa am crescut , am mers la scoala ca orice copil si am inceput sa fiu bombardat cu asa zisele „confirmari” ale stiintei, bombardat cu falsa stiinta a acestei lumi (1 Tim. 6:20. Au urmat ani lungi de intunerec spiritual…
    De pe la 1800 si ceva (cand apare teoria lui Darwin) crestinii sau lasat mereu calcati in picioare de umanism/evolutionism, pe urma chiar au incercat sa adapteze Biblia la aceasta teorie (vezi teoria prapastiei, teismul evolutinist)–1 Tim.6:21.
    Se pare insa ca in ultimii ani crestinismul a reusit sa faca din nou un pas in fata. Tot mai multi filosofi, oameni de stiinta cu diferite specializari au spus : de ajuns! Si plini de curaj (unii siau pierdut posturile) au inceput sa arate ca verdictul stiintei e, Creatia. Au inceput sa arate ca stiinta nu a dovedit si nci nu poate sa dovedeasca evolutia. Dumnezeu sa ii binecuvanteze pe acesti oameni si cu intelepciune.
    Multi vor ramane impietriti, chiar si cu toate aceste noi dovezi. Insa unii vor incepe sa cerceteze si sunt sigur ca Dumnezeu le va da lumina.
    Eu personal, ma bucur mult cand vad articole ca cel de mai sus. Sunt niste raspunsuri, e cunoastere, cu care putem face o ofensiva (de tu-a -tu) impotriva celor care predau ateismul.
    Centrul vietii mele e acum Isus si Cuvantul ,insa ma intreb ce s-ar fi intamplat daca parintii mei ,sau biserica (de ce nu?) mar fi putut dota si cu astfel de cunstinte in copilarie si in adolescenta…? Nu pot sa stiu, insa ma gandesc ca m-as fi bucurat mult sa am… niste raspunsuri.
    Batalia se da pe mintea nostra si asta incepe de cand suntem copii. diavolul nu tine cont de minori sau majori.
    Fiti binecuvantati!

    • rodi
     aug. 01, 2015 @ 09:47:37

     multumim mult pentru comentariu. Si noi am cunoscut colegi crestini de scoala care au devenit atei si familiile nu au avut rapsunsuri sa contrazica minciunile evolutioniste si filosofice. Ce bine era daca era atunci un Ravi Zacharias sau alti apologeti si pastori de azi care demonstreaza ca afirmatiile lor sunt doar minciuni. Ar trebui sa ne interesezemult mai mult de generatia scolara si sa investim mai mult timp in educarea lor biblica si apoi in apologetica. Ca atunci cand vor fi confruntati cu ateismul veacului, sa fie pregatiti…

 2. adi
  iul. 31, 2015 @ 09:51:58

  este necesar sa stim ce descopera stiinta in legatura cu ,,Adam si Eva”… in primul rand sunt oameni ca nu cred in Dumnezeu ,dar daca le mai vb ce confirma si stinta in legatura ca noi avem un Creator si nu am evoluat,asa acel necredincios pe urma ar putea si cerceta si citind din biblie sau poate rugandu-se ca sa afle ,,Adevarul”,Dumnezeu ii se descopera si prin Credinta isi capata Mantuirea Sufletului lui ,caci in ziua de azi sunt foarte multi oameni care sunt asa zisi numiti ,,Atei”,dar daca si Stiinta il Confirma pe Dumnezeu ca si Creator,asa ca multi oameni vor fi Mantuiti prin ceea ce oameni de stiinta confirma despre Dumnezeu si ca El este Creatorul si nu ca totul a luat fiinta printr-o explozie(Big Bang)…fie ca Domnul Dumnezeu sa se lase Gasit de toti oameni de stiinta si sa-i calauzeasca in tot Adevarul in Legatura cu Universul si Fiinta Umana….

 3. Iosif
  iul. 31, 2015 @ 14:00:15

  Daca noi parintii,vom sadi saminta buna in copiii nostri,aceasta saminta va da lastari,ce vor creste,se vor maturiza ,si vor produce la rindul lor,roade ale neprihanirii,valori autentice pentru Imparatia cerurilor ,ce va umple in curind tpt pamintul. (Daniel 2:32-35)
  „…vie Imparatia Ta;faca-se voia Ta,precum in cer,asa si pe pamint.”

  Fiti binecuvintati

 4. ana
  sept. 05, 2015 @ 13:59:46

  Bun, si dovada care era? Articolul nu aduce dovada sau descoperirea facuta, ci doar o mentioneaza. Aveti vreun link cu explicatia in detaliu?
  Multumesc frumos!

  • Avram
   sept. 06, 2015 @ 21:35:45

   Ana,
   dovada este DNA-ul care s-a facut de geneticianul creationist DR. Nathaniel Jeanson, care dovedeste ca Adam si Eva au existat si noi ne tragem din ei. Ei fiind stramosii nostri, asa cum este scris in Biblie! Gasesti linkul la sfarsitul acestui articol care te va indruma la articolul din Limba Engleza, unde gasesti linkul cartii care este intitulata ,,The Genetics of Adam & Eve”
   God Bless You

 5. Sieupeaici
  sept. 29, 2015 @ 12:09:36

  pacatul riginar nu original lol….

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: