FERICIRE, MAI ESTI PRINTRE NOI ? Ioan Cocirteu

Photo credit kalushvideo.com

FERICIRE, MAI ESTI PRINTRE NOI ?

„Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu…” Psalmul 73: 28

 Ioan CocirteuAti auzit despre agonia fericirii ? Sau despre moartea fericirii ? Daca nu, cu siguranta ati auzit despre absenta fericirii…ii spunem noi mai simplu „lipsa de fericire” !

Cum ai putea sa numesti acea stare cand un om castiga foarte mult, are venit serios, si totusi e nefericit ? Aveti un alt cuvant pentru casa aceea in care lucrurile merg ca pe roate si totusi, nimic nu mai incanta ? Ce e acolo unde sunt realizari profesionale, notorietate, masini rare, infatisare de revista, parteneri fara cusur, proprietati de valori ametitoare…dar, lipseste acel ceva care le face sa aiba sens ?

Dragi prieteni, raspunsul unanim este nefericire ! De ce ? Pentru ca fericirea nu este data de cat ai, de cine esti sau de ce poti. Fericirea este o stare a inimii. Ea nu vine din ceea ce vad ochii sau din ceea ce aud urechile. Nici macar din ce gandeste mintea. Ochii, urechile si mintea pot fi puse doar in slujba inimii, pentru ca inima sa dobandeasca fericirea. Cum ? Cu ochii ma uit la Izvorul fericirii, cu urechile aud Secretul fericirii si cu mintea accept Binecuvantarea fericirii !!!

Totul se consuma in Dumnezeu, si reincepe cu Dumnezeu, si continua tot prin Dumnezeu.
Ceva practic :
-nu-ti lega inima de lucruri materiale. Ele nu te vor face niciodata fericit. Sunt altii mai avuti ca tine si sunt tot nefericiti.
-nu crede niciodata ca cu cat te distrezi mai mult vei fi mai fericit. Atatia s-au sinucis, sau au murit prematur chiar asigurandu-i trupului toata gama de placeri. Oare erau ei fericiti ?
-nu asocia rasul, zambetul sau chiuitul cu fericirea. De cele mai multe ori ele sunt doar de suprafata si nu au nimic de-a face cu fericirea adevarata.
-decide azi sa-ti regandesti situatia fericirii tale. Nu te mai multmi cu surogate ale acesteia. Ele te duc la agonie !
-spune in inima ta o rugaciune prin care Il inviti pe Dumnezeu sa-ti dea fericirea. Ce da El e de calitate si dureaza in timp.
Ce va pot dori ? Fiti fericiti, nu doar pentru azi sau maine, ci pentru toata viata…..mai bine pentru toata vesnicia !!!

Pastor Ioan Cocirteu via www.prodocensmedia.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: