CUNOASTEREA LUI DUMNEZEU – partea a-II-a Viorel Udriste

Cunoscandu-L pe Dumnezeu.

Cunoscandu-L pe Dumnezeu.

CUNOASTEREA LUI DUMNEZEU – partea a-II-a

Relatia < Dumnezeu-Om > nu poate incepe fara cunoasterea unor adevaruri despre Dumnezeu, relatia personala genereaza apoi dorinta de a cunoaste mai multe adevaruri cu privire la Dumnezeu ceea ce duce la o adancire a relatiei. Acest ciclu trebuie sa existe in viata oricarui om care studiaza teologie, cunosterea cu privire la Dumnezeu trebuie sa ne adanceasca relatia cu El, iar aceasta sa ne mareasca dorinta de a sti mai mult despre Dumnezeu. „Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.” (1Cor. 2:10) …”nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu.” (1Cor.2:11) Noi am primit Duhul de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau (1Cor. 2:12) O adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu ! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui” (Rom. 11:33) Putem spune ca niciodata nu-L vom intelege pe deplin pe Dumnezeu, si in acelasi timp ca niciodata nu vom intelege pe deplin orice lucru legat de Dumnezeu. Maretia Lui, priceperea Lui, cunoasterea Lui, bogatiile, intelepciunea, judecatile si caile Lui, toate depasesc capacitatea noastra de a intelege pe deplin. „Cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile lui Dumnezeu fata de caile noastre si gandurile lui Dumnezeu fata de gandurile noastre” (Isaia 55:9) …” O stiinta atat de minunata este mai presus de puterile mele: este prea inalta ca s-o pot prinde” (Ps. 139:6)

Aceasta inseamna ca niciodata nu vom fi in stare sa cunoastem destul de mult despre Dumnezeu, pentru ca niciodata nu se vor termina sau sfarsi lucrurile pe care le putem invata despre El si niciodata nu vom obosi in bucuria de a descoperi tot mai mult din maretia si splendoarea lucrarilor Sale. In ceea ce ne priveste nu vom fi niciodata capabili sa-L intelegem pe Dumnezeu pe deplin pentru ca noi suntem fapturi finite iar Dumnezeu este infinit….In vesnicie vom putea creste in cunoasterea noastra despre Dumnezeu si ne vom bucura tot mai mult in El. Sursa bucuriei noastre si sentimental de valoare trebuie sa vina nu din propriile noastre inzestrari sau posesiuni, ci din faptul ca-L cunoastem pe El. Domnul Isus s-a rugat astfel: „si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” (Ioan 17:3)

Scopul lui Dumnezeu de a se lasa cunoscut este sa-I ajute pe oameni in obtinerea vietii vesnice, sa stimuleze maturizarea crestina, sa avertizeze cu privire la judecata viitoare si sa dea nastere unei adevarate inchinari fata de Dumnezeu. De asemenea Dumnezeu a dat Duhul Sfant credinciosilor pentru ca Acesta sa le descopere lucrurile Lui, aceasta facand ca cel credincios sa aiba un discernamant intre adevar si minciuna. Aceste lucruri ne dau posibilitatea de a asculta porunca Scripturii de a cauta sa-L cunoastem pe Dumnezeu din toata inima. Cunoasterea lui Dumnezeu se deosebeste de orice alta cunoastere prin aceea ca omul o poseda numai in masura in careDumnezeu o descopera. Daca Dumnezeu nu ar initia aceasta revelatie de Sine Insusi, nu ar exista nicio posibilitate pentru om ca sa-L cunoasca.

Citeste prima parte aici – EXISTENTA IN SINE A LUI DUMNEZEU – partea I – Viorel Udriste

Alte articole Viorel Udriste –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: