John Piper – Cancerul este o parabola despre pacat

Toată suferința omeneasca, în special suferința Fiului lui Dumnezeu, este menită să prezinte sufletelor noastre oarbe urâțenia morală și de necrezut a păcatului și cât de ofensator este păcatul in fața lui Dumnezeu.

5PIPER12xx.jpgDe aceea, există suferință în lume, conform Romani 8:20. Dumnezeu a supus creația deșertăciunii, nu pentru că ea a vrut să fie supusă, ci din cauza aceluia care a supus-o, cu speranță pentru acea zi innoită. Deci, Dumnezeu a trimis din belșug calamități și boli și moarte peste tot pămantul cu scopul de a face clar următorul adevăr: ATAT DE HIDOS ESTE PACATUL!!!!

Toate ființele umane urăsc suferința. Foarte puține persoane urăsc păcatul. Pentru că, nu vedem legatura. Este o parabolă.

Cancerul este o parabolă.
Leucemia este o parabolă.
Artrita este o parabolă.
Ebola este o parabolă.
Tsunami-urile sunt parabole care arată urâțenia păcatului.

Păcatul este hidos. Acesta ar trebui să fie omorât zilnic. Eu trebuie să mor în fiecare zi, pentru că Isus a spus, „Ia-ți crucea zi de zi” (Luca 09:23). Și crucile sunt pentru moarte.

Păcatul este atât de urât și așa de ofensator, astfel incât singurul remediu a fost moartea unui inlocuitor divin infinit si vrednic.

Păcatul este atât de urât și așa de ofensator, astfel incât toate decesele umane – miliarde și miliarde de decese – sunt din cauza unui păcat.

Păcatul este atât de urât și așa de ofensator, astfel incât chinul veșnic este răspunsul drept și cuvenit.

Păcatul este atât de urât și așa de ofensator, astfel incât masacrarea canaaniților – bărbați, femei și copii este justificată – după 400 ani, in care păcatul lor a atins cote maxime.

Păcatul este atât de urât și așa de ofensator, astfel incât Isus il descrie într-o parabolă ca fiind datoria de neplătit echivalentă cu plata salariilor pentru 200000 ani de muncă.

Păcatul este atât de urât și asa de ofensator, astfel incât Dumnezeu a rânduit 1500 ani de legi și porunci, pentru ca orice gură să fie astupată, și toată lumea sa fie responsabilă înaintea lui Dumnezeu, și să se știe că nimeni nu este justificat prin faptul că respectă porunci, -nimeni nu poate să țină poruncile- 1500 ani au fost lăsați pentru a ne învăța această lecție (Romani 3: 19-20).

Fii in război cu această realitate urâtă și ofensatoare a păcatului pentru ca nu este chestiune cu care sa faci pace. Nu este o chestiune usoara. Nu a fost nici pe Golgota, să nu fie nici în bucătărie, nici in dormitor, nici în fața televizorului.

Dacă suntem credincioși de fiecare dată când ne întâlnim cu această putere a păcatului, trebuie sa fim inarmați cu sabia. Nu facem armistițiu. Nu facem nici un compromis. Nu luăm prizonieri. PACATUL TREBUIE UCIS!!! De fiecare data cand il intalnim!

By John Piper. ©2015 Desiring God Foundation. Website: desiringGod.org

VIDEO by Katruzzy

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: