BISERICA ARE VIITOR! Viorel Iuga

Biserica church

Oare ce a gândit apostolul Pavel când a aflat că în bisericile plantate de el au apărut mincinoşi, învăţători falşi, imorali şi alte categorii de păcătoşi? Cum a privit el viitorul Bisericii?

Viorel IugaIndiferent cum interpretăm perspectiva apostolului, pentru noi lucrurile sunt evidente. După două mii de ani, Biserica este încă în viaţă, este puternică şi în expansiune. Este adevărat că au fost locuri unde altădată credincioşii erau mulţi, iar astăzi sunt puţini.

Este adevărat că locurile care altădată trimiteau misionari au devenit acum câmpuri de misiune. Este adevărat că anumite locuri în care credinţa era puternică au devenit locuri în care credinţa abia mai licăreşte. În acelaşi timp, este adevărat şi faptul că în zone în care până acum Evanghelia nu a prea pătruns, acum lucrurile merg spre bine. Realitatea istorică ne obligă să ne amintim cu bucurie o promisiune făcută de Domnul Isus. Mântuitorul ne-a promis că El Îşi va zidi Biserica. Spre bucuria noastră, El a făcut lucrul acesta în mod continuu şi aşa cum a trebuit.

Ştiu că uneori, privind în jur, putem vedea lucruri neplăcute. Ştiu că în multe biserici ar putea fi mai frumos, mai bine şi mai duhovnicesc. Ştiu că lumea luptă aprig împotriva Bisericii. În acelaşi timp, bazat pe promisiunea Mântuitorului, sunt convins că Biserica are viitor. Cât din el va mai fi pe pământ şi cât în glorie nu ştiu. Un lucru este însă cert: nimeni nu poate smulge Biserica din mâna Domnului.

Fraţii mei, să nu alegem să privim doar la aspectele negative. Să nu privim doar la ceea ce se vede. Să credem tot ce ne-a promis Salvatorul, Cel viu, şi să fim plini de mulţumire şi de speranţă. Domnul continuă să aibă grijă de Biserica Lui. El o va păstori şi astăzi şi mâine şi cât va fi nevoie. Planurile Lui pentru cei mântuiţi sunt sigure şi glorioase. Să le descoperim, să le urmăm şi le împărtăşim cu cât mai mulţi.

Ps. Dacă nu faci parte din „Turmă”, vino urgent în Biserica lui Cristos şi vei avea parte de un viitor minunat!

Pastor Viorel Iuga
Președintele Uniunii Baptiste din Romania

via prodocensmedia.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: