Iosif Ton: Solutia la divort

wedding,bride woman,man

Solutia la divort – Iosif Ton vorbeste despre rautatile produse de divort si ofera o solutie practica in rezolvarea acestei probleme.

IOSIF TON:

Primim intrebari de tot felul si una dintre intrebarile care se repeta CHINUITOR e intrebarea despre divort. Sunt atatea casatorii in care lucrurile nu merg bine. In care, lucrurile merg uneori tragic de rau. Ce sa fac? O solutie e sa divortezi.

Au venit mai multi oameni la Domnul Isus cu intrebarea aceasta: Doamne, Moise ne-a dat portita aceasta. Daca nu ne convine ceva la nevasta, sa-i scriem certificat de divort, i-l punem in mana sa o trimitem acasa.

Domnul Isus le raspunde: Din pricina impietririi inimii voastre v-a dat Moise aceasta permisiune. Dar, de la inceput, n-a fost asa. De la inceput, omul a fost bun. La un moment dat, inima oamenilor s-a impietrit. O inima de piatra e o inima rea. O inima de piatra, e greu sa traiesti cu ea.

Problema, atunci cand se pune problema divortului, problema mai adanca e lipsa de bunatate, pentru ca esecurile din familie s-au datorat tocmai acestui lucru, lipsei de bunatate.

SOLUTIA NU E DIVORTUL. Solutia e sa aduci bunatatea in familie. S-au unit doi si-au vrut sa faca un camin. Dar, fiecare egoist. Fiecare zice: el sa ma faca pe mine fericit. Ea sa ma faca pe mine fericit. Ca, de aceea am venit in camin. Nici unul nu zice, oare ce sa mai fac, sa-l implinesc pe celalalt? Sa-l inalt pe celalalt? Pentru ca asta-i bunatatea. Egoismul e opusul bunatatii. Bunatatea e capacitatea de a-l vedea pe celalalt mai sus, de-al inalta si de a cauta folosul lui si implinirea lui. Si, ca regula, la bunatate, ecoul e bunatate. Cand il tratezi pe celalalt cu acest fel de bunatate, raspunsul e bunatate.

Exista si exceptii. Dar, dragostea crede totul, dragostea jertfeste totul, dragostea stie  sa nu se lase pana nu-l cucereste  pe celalalt.

Despartirea nu-i solutia. Cand o familie se rupe, s-a rupt ceva ce era o unitate facuta de Dumnezeu. Tine cont ca casatoria e facuta de Dumnezeu. Si ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta. Casatoria e facuta in cer de catre Dumnezeu.

Si cand tu pleci din casnicia aia, se rupe ceva in tine. Intregul acela e rupt. Si tu esti o fiinta rupta. Sa nu crezi ca mai poti sa faci o alta unitate. Gandeste-te bine.

Mai adaug ceva. Si aici, strig: DACA AVETI COPII, DIVORTUL E CEA MAI MARE TRAGEDIE PENTRU COPII. Universul lor se prabuseste. Fiinta lor e destramata. Daca esti tata, cat de cat, nu zdrobi inima copiilor tai. Si daca esti mama, cat de cat, adevarata, nu-ti abandona copiii de „dragul unui amor strain”.

Bunatatea lui Dumnezeu trebuie sa va determine sa ziceti: vom face totul sa reparam relatia noastra  de dragul copiilor nostri.

Au fost intrebati o serie de tineri: care-i dorinta voastra cea mai mare? Raspunsul: Tata sa o iubeasca pe mama. Si care e teama voastra cea mai mare? Teama noastra cea mai mare e ca tata si mama o sa divorteze.

Ganditi-va la inima copiilor. La structura lor launtrica. La viitorul lor. I-ati facut. Sunt parte din fiinta voastra. Nu-i nenorociti. Refaceti iubirea dintre voi prin bunatatea aceea care-l construieste pe celalalt.

Prin urmare, daca la ora actuala sunteti complect instrainati unul de altul, rugati-l pe Dumnezeu sa va vindece inima. Sa va dea o inima buna. Si inima aia buna va va da capacitatea  sa treceti peste rani, peste jigniri, peste umilinte,  si sa va intoarceti la celalalt cu bunatate. Nu te lasa biruit de rautate. Biruieste rautatea prin bunatate.

VIDEO by Iosif Ton

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: