Din orfelinatul iadului, în Raiul American – Povestea lui Daniel si Adelina Despre…viață reală și… Biruință!!

Multumim sorei Carmen pentru aceasta poveste de viata, de dragoste si de biruinta si pentru lucrarea ei pe internet si pentru prima poza de mai sus. Daca aveti cont Facebook, aveti posibilitatea sa urmariti postarile sorei Carmen, pline de indemnuri sfinte, de intelepciune si inspiratie aici – Frământând Ganduri – publicatie promotor online.

Medicul Ronald Federici a adoptat doi dintre copiii pe care i-a salvat de la orfelinatul de groaza din Siret, doi frati- Petrica si Marcel. Cei doi frati i-au spus ca au inca un frate Daniel, pe care nu l-au putut gasi, el fiind mutat la Casa de Copii si nu l-au mai gasit. Petrica si Marcel au fost adoptati in 1997 si au fost mutati in Statele Unite ale Amricii. Intr-o emisiune televizata, filmata dupa 16 ani dupa ce s-a desprins de chinurile Romaniei (vezi video nr. 2 & 3). Cei doi frati n-au uitat niciodata de Daniel, despre care pomeneau mereu. Astfel, tatal adoptiv a continuat cautarile.

Ronald Federici: „Asa ca am inceput sa-l cautam in 1996-1997 pe Daniel Florin Cislaru. Pentru ca nu prea existau registre si nici sisteme informatice, am cautat prin orfelinatele din Bucovina. Nimeni nu-l stia, nimeni nu auzise de el, – nu existau documente. Pe mama lor, Vica, am gasit-o, dar a disparut. Nici ea nu stia nimic dupa Siret.”

Asa au trecut aproximativ doi ani. Alaturi de prieteni de-ai sai, a cautat in spitale, camine, orfelinate, case de copii. L-au cautat pe Daniel in 100 de locuri diferite. In Ianuarie 1999, in toiul unei ierni grele in Bucovina, unul dintre ajutoarele din zona au anuntat ca a gasit un baiat care ar putea fi cel pe care il cautau.  El se afla intr-un orfelinat  de langa Radauti, unde erau persoane cu dificultati de auz, oarbe si cu handicapuri grave. Nu aveau fotografii, dar au constatat ca baiatul nu avea ce cauta acolo.

Ronald Federici: „Dupa ce timp de doi ani am fost intr-atatea locuri, am ajuns la Radauti care avea doar un copac in curte si arata ca o baraca. Nici un copil nu vorbea, nici unul nu auzea. Pasind prin zapada am vazut un baietel care avea caciula trasa pe cap, arata foarte nervos, nu vorbea.  L-am intrebat cum il cheama si m-a intrebat de ce. L-am intrebat daca are doi frati, Marcel si Petrica. S-a uitat la mine, a inceput sa planga si si-a amintit tot trecutul, desi era foarte mic.”

Medicul i-a facut imediat actele. Iar, Daniel a fost si el adoptat in America. Acum, Daniel lucreaza in America chiar cu copii cu nevoi speciale, asa cum era si el candva. Viata a facut ca legatura acelor trei frati cu tara care i-a chinuit atat de mult, sa nu se termine, odata cu marea lor sansa  de a avea o viata normala in Statele Unite.  In 2013, Petrica si-a vazut prima data mama, dupa 16 ani si tot dupa 16 ani a avut puterea sa paseasca din nou peste pragul orfelinatului groazei sin Siret.

Acum cateva zile, toti cei trei frati, alaturi de familia lor din America, au venit in Romania pentru primul eveniment fericit, care-i leaga de tara lor de origine dupa adoptie, nunta cu Adelina, o fata din Brodina.

Daniel a cunoscut-o pe Adelina, cu doi ani in urma, cand a fost in tara alaturi de fratii lui Petrica si Marcel pentru emisiunea televizata: Lungul Drum Spre Casa. Vezi al doilea si al treilea video.

http://intermediatv.ro VIDEO via Televiziunea Intermedia Suceava

A fost medic în orfelinatele groazei, iar de la Siret i-a adoptat şi i-a luat cu el în America pe Petricã şi Marcel, doi fraţi bolnavi, abandonaţi de mama lor. Ronald Federici s-a tot întors în România sã-l caute şi pe al treilea frate. Dupã ce a cãutat în peste o sutã de case de copii, spitale şi orfelinate, l-a gãsit şi pe Daniel care a fost şi el adoptat de o altã familie tot în Statele Unite. Acum, toţi cei trei fraţi, alãturi de salvatorul lor, s-au întors în România pentru un eveniment fericit: nunta lui Daniel cu Adelina, o fatã din Brodina.

LUNGUL DRUM SPRE CASA (1) – „In premiera”:

Povestea lui Petrica, copilul adoptat de la Siret

VIDEO by luptaintrucuvant

LUNGUL DRUM SPRE CASA (2) – „In premiera”:

Povestea lui Petrica,

intalnirea cu mama dupa 16 ani

7 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Din orfelinatul iadului, în Raiul American – Povestea lui Daniel si Adelina Despre…viață reală și… Biruință!! « tineridelanganoi
 2. Nica Ionel
  aug. 07, 2015 @ 08:11:55

  Reblogged this on tineridelanganoi.

 3. Mery
  aug. 07, 2015 @ 11:46:49

  E atat de trist, pur si simplu nu am cuvinte.

  • rodi
   aug. 07, 2015 @ 11:54:58

   Majoritatea dintre noi care am urmarit documentarul, cand a fost difuzat prima data, am plans si ne-a fost greu sa il urmarim… Dumnezeu sa aiba mila de sarmanii copii!

 4. eufrosin
  aug. 07, 2015 @ 14:04:44

  Raiul american e ceva mai aproape de ..cu totul altceva. Unde altundeva ți se iau copiii de către autorități cu forța pentru o biată julitură la genunchi, detectată de ochiul perspicace al asistentului social prezent oriunde nu îi fierbe oala?

  Odată luați de la părinți, copilașii sunt dați „în grija” familiilor adoptive înregistrate legal cu statul, de fapt cupluri de homosexuali și lesbiene. Cunosc mai multe povești reale de groază, decăt mai am secunde poftă să tastez.

  Parcurgerea atentă a Lumii după Eufrosin, revelează însa experiența de o viață a celor care nu mai înghit basme. Etichetele America-Educație-Societate, pentru cei care încă mai cred în mituri.

  Doamne ajută.

  • rodi
   aug. 07, 2015 @ 16:01:46

   in fiecare familie poate sa fie un rai sau un iad, inclusiv la asa numiti ‘crestini’ daca nu sunt cu adevarat nascuti din nou… O tara e compusa din familii si acolo se vor gasi credinciosi adevarati si necredinciosi… Multi crestini plang si se roaga pentru familiile din America si mijlocesc pentru tara aceasta. Sa nu chemam blestem sau razbunare peste nici o natiune, ca in fiecare natiune vor fi crestini adevarati.. ci trebuie sa mijlocim chiar si pentru cei care persecuta si comit crime in numele statului, ca Dumnezeu sa-i schimbe, ca doar El poate…

 5. octavpelin
  mart. 15, 2016 @ 03:45:55

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: