Credinta este cea care ii ajuta pe marinarii navei ”USS Theodore Roosevelt”

Nava ”USS Theodore Roosevelt” are 90 000 tone de oțel și deține și o pistă de aterizare. Pentru mine, ca reporter, șansa de a împărtăși poveștile marinarilor este o aventură. Călătoria începe din Norkfolk și presupune o vestă de salvare, o cască și ochelari de protecție deoarece urmează zborul înspre imensa navă ce se află pe mare. Nava deține 20 de etaje deasupra mării și suprafața ei este cât trei terenuri și jumătate de fotbal.

În interior dai peste poduri și tuneluri care parcă nu se mai termină. La bordul navei se află uneori chiar și 5 000 de persoane. Aceste persoane reprezintă bunurile de valoare ale navei, începând cu cei care dirijează decolările și aterizările avioanelor, cei care repară țevi în atelierul mecanic și cei care transportă cu grijă explozibilul. Aceasta se numește: precizie sub presiune.

”Lucrez în Marină nu neapărat datorită slujbei. Nu m-am gândit să lucrez cu explozibil când am hotărât să mă alătur Marinei. Fac asta pentru oameni. Avem de-a face cu explozibil și dacă ceva nu funcționează cum trebuie tot departamentul poate să-și piardă viața. Suntem foarte uniți. Slujba mea presupune unitate. Comunitatea noastră este unită”, spunea Charles Hart.

Cu o experiență de peste 17 ani în Marină, Charles Hart lucrează la o unitate și mai mare a comunității și salvează vieți. Expertul în explozibil ține studiu biblic cinci seri pe săptămână.

”Când am venit în armată eram proaspăt convertit. Aveam 18-19 ani. Eram slujitor recunoscut și vedeam cât de important este să fii în legătură cu alți credincioși la o vârstă fragedă”, spunea Charles Hart.
O astfel de legătură este decisivă, mai ales acum. În timpul vizitei noastre, marinarii se ocupau de ultimele pregătiri pentru o misiune de 9 luni.

”Când vine vorba de emoții, treci prin diferite stări. Uneori te simți singur, depresiv. Trebuie să-ți amintești în mod constant că este numai pentru o perioadă și că la sfârșitul zilei familia mea e acasă și mă așteaptă cu nerăbdare. Când misiunea se încheie, pot să merg acasă și să petrec timp cu ei”, mărturisea Charles Hart.

Sacrificiile pe care le fac marinarii sunt vizibile. Acestea sunt locurile de dormit. Un spațiu destul de mic pentru șase persoane.

”Recunosc că uneori chiar este greu. Bineînțeles că îți este dor de familie. Am crescut cu ei, am locuit cu ei 19 ani și acum sunt departe de ei. Sunt norocos că am prieteni pe navă care fac parte din familia mea ”marină”. Îmi sunt alături în fiecare zi”, spunea Stephen Green.
Aceasta este o misiune importantă pentru Steven Green. Este prima sa misiune de când a devenit creștin:
”Viața mea de credință a început pe această navă.”

Cu un an în urmă, tânărul de 22 de ani a participat la un serviciu de închinare în teugă, aceeași zonă de unde ridică și aruncă ancora. La acea întâlnire, un alt marinar l-a invitat pe Stephen să-l însoțească la biserică odată ajunși acasă.

”Prima dată când am mers nu am înțeles mare lucru, dar ceva mă atrăgea înspre acel loc și am mers și a doua oară. Atunci pastorul, în timpul slujbei, s-a oprit, s-a uitat țintă la mine și mi-a spus ceea ce Dumnezeu îmi transmitea. Pentru mine era ceva anormal deoarece în urmă cu câteva săptămâni mă rugasem lui Dumnezeu și I-am cerut unele lucruri. Era ca și cum pastorul ar fi ascultat conversația mea cu Dumnezeu”, mărturisea Stephen Green.

Rugăciunile marinarului au primit răspuns. L-a primit pe Isus, a renunțat la băutură și a găsit libertatea prin credința creștină descoperită pentru prima dată la bordul navei.

”Era foarte grav. Ajunsesem să beau în fiecare seară. Voiam să umplu acel gol din viața mea. Credeam că o să fiu mai fericit și o să scap de depresie, de stres, dar nu a fost așa. Aveam nevoie de Dumnezeu. Au trecut opt luni de când nu mai beau. Prietenii mei nu au putut să înțeleagă schimbarea”, spunea Stephen Green.

Green a găsit soluția în ciuda statisticilor care spun că abuzul de alcool e o problemă pentru tinerii soldați. Acesta se roagă ca atunci când nava se va întoarce acasă, toți prietenii lui cu care obișnuia să bea să i se alăture și să vină cu el la studiu biblic, la slujba religioasă, care se ține pe navă, sau pur și simplu să asculte rugăciunea de seară.

”Viața de creștin pe mare poate să fie ca și cea de pe uscat. Este important să fii aproape de alți credincioși”, spunea Charles Hart.
Comuniunea oferă protecție suplimentară.
Stire difuzata in Mapamond crestin 577 -august 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: