=Spaima De Viitor !!=

 ​ TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,                                             

Toata Gloria in Veci !!!​                                       ​

=Spaima De Viitor !!=

„Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem?” 
„Ma incred in Dumnezeu si nu ma tem de nimic”.
” De aceea nu ne temem chiar daca s-ar zgudui pamantul”
„Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul. Ganduri de pace si nu de nenorocire. Ca sa va dau un viitor si o nadejde„.

In randurile care urmeaza as vrea sa scriu despre un lucru care tinde sa devina un fenomen ce cuprinde mase mari de oameni. E vorba de ceea ce spune​ titlu​l​: teama sau spaima oamenilor de viitor. Vorba psalmistului:

„… vad spaima care domneste imprejur” (Ps.31:13). ​
Temerile oamenilor sunt de multe feluri. Asa de exemplu o problema care ​a ​
framanta​t la vremea respectiva pe multi a fost​ incompatibilitatea multor computere cu anul 2.​000. Ele au fost facute si programate sa tina evidenta si sa lucreze pana la sfarsitul anului 1999 (31 decembrie, ora 24). Cum in multe tari din lume (in special in cele avansate) calculatoarele au un rol deosebit in sistemul financiar-bancar, in armata, etc., se presupune  ca efectele acestei incompatibilitati vor fi deosebit de rele, nefiind excluse chiar catastrofe nucleare​!​
 P​roblema calculatoarelor ar ​fi ​ putut afecta in rau o mare parte din omenire, daca nu se luau din timp masurile necesare.

Sunt insa multe alte motive de teama sau spaima care macina pe multi oameni. De exemplu, teama pierderii serviciului; teama pentru propria existenta; teama pentru asigurarea celor necesare intretinerii familiei; teama de calamitati, de cutremure, si de razboi; teama de batranete, de boli incurabile, de moarte, si de vesnicie.

​ D​iscutam ​odata ​cu un medic care ​avea​ varsta de 49 de ani, si zicea ca nu-l deranjeaza chiar atat de mult ca se apropie cu pasi tot mai repezi de pensie, ci faptul ca nu are o perspectiva, o posibilitate de realizare mai buna in viitor. Ideea aceasta il supara mai mult atunci cand o extindea si la copiii lui.

​ ​Lipsa de perspectiva, lipsa de speranta in viitor, este cauza importanta a fricii care domina viata oamenilor. Aceasta frica persista chiar daca exista perspectiva, deoarece orizontul oamenilor se inchide la mormant; e vorba de orizontul oamenilor fara Dumnezeu. Lipsa de perspectiva echivaleaza cu lipsa de credinta in Dumnezeu, lipsa de incredere totala in El; lipsa unei legaturi permanente, a unei trairi cu Dumnezeu.

​ ​A avea credinta in Dumnezeu inseamna a trai curat, dupa voia Lui, a-L implica pe Dumnezeu in toate problemele, a-L intreba pe El si a-I cere ajutorul in tot ceea ce vrei sa faci. Daca tinta ta e Dumnezeu, daca te increzi in El, perspectiva si orizontul tau se deschide trecand dincolo de viata aceasta (indiferent in ce moment s-ar sfarsi), trecand in vesnicie. In aceasta situatie, numai in aceasta fericita situatie, obiectul temerilor sau spaimelor tale va dispare. In psalmul 27:1, omul lui Dumnezeu intreaba:

„Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem?” 

Raspunsul este in psalmul 56:4: 

„Ma incred in Dumnezeu si nu ma tem de nimic”.

​Sa vedem care a fost momentul in care a intrat frica in omenire. Pentru aceasta trebuie sa mergem in trecut, pana la inceputurile istoriei umane, pana in gradina Eden. Vom vedea ca Eva si apoi Adam, au calcat porunca lui Dumnezeu, mancand din pomul oprit. Dupa acel moment, iata ce s-a intamplat:

„… omul si nevasta lui s-au ascuns de fata Domnului Dumnezeu printre pomii din gradina. Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om si i-a zis: „Unde esti?” El a raspuns: „Ti-am auzit glasul in gradina; si mi-a fost frica …”.

​A calca porunca lui Dumnezeu, a nu asculta de Dumnezeu, inseamna pacat; pacatul aduce pedeapsa, iar spectrul pedepsei genereaza frica​, spaima!​
De aceea in epistola catre Romani cuvantul lui Dumnezeu spune:

„… daca faci raul, teme-te…”

Efectele fricii sunt deosebit de rele asupra individului si asupra societatii, pentruca duc la inhibare, esec, acte necugetate, haos, distrugere. Frica este benifica numai in cazul in care omul se teme de cine trebuie si de ce trebuie.

„Temeti-va de Domnul, …”, scrie in psalmul 34:9, deci

„Teme-te de Dumnezeu si teme-te sa faci raul!”

​ ​Numai in acest caz frica aduce binecuvantari si rasplata din partea lui Dumnezeu. Acest lucru poate parea paradoxal, pe dos, dar numai la prima vedere, pentruca temandu-te de Dumnezeu, vei trai o viata curata facand voia Lui.

​ ​Teama sau spaima de viitor care pluteste in jur si care e in inimile oamenilor, e justificata de o multime de lucruri exterioare omului, dar este determinata de o cauza interioara mult mai puternica decat toate lucrurile din exterior care au loc. Cauza interioara e izvorata din pacatul neascultarii de Dumnezeu; acest lucru duce la relatii antagoniste intre om si Dumnezeu si intre om si om, astfel ca se produce teama sau spaima de viitor, de vesnicie.
R​EMEDIUL​ pentru ​TEAMA sau SPAIMA​​ este ​NUMAI​ D​UMNEZEU!​

Daca atunci, inaintea anului 2.000, nu se luau masuri din timp, poate ca se intamplau lucruri foarte rele din cauza computerelor.

Tot asa e daca-i vorba de om, daca nu se iau masuri din timp, sau la timp, se pot intampla lucruri foarte grave, culminad cu pierderea vesniciei cu DUMNEZEU, adica Iadul!

Care-i Timpul Potrivit? ACUM , NU MAINE, nici macar peste o ora, pentru ca viata se poate termina in orice moment!

​ As ​dori in incheiere sa dau cateva citate ​incurajatoare ​din Biblie, care vorbesc despre acest fapt:

” … Nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine„, spune psalmistul in Psalmul 23:4, si 

” … Cat de mare este bunatatea Ta, pe care o pastrezi pentru cei ce se tem de Tine”, zice el in Psalmul 31:19; 

” De aceea nu ne temem chiar daca s-ar zgudui pamantul”, scrie un alt psalmist (Psalm 46:2)

„Ma incred in Dumnezeu, si nu ma tem de nimic” (Psalm 56:4).

​Spaima de Viitor poate si este benefica pentru multi care vad primejdia sicauta sa scape!

Pentru a scapa trebuie neaparat sa stii

CUM sa scapi, unde sa alergi si mai ales la CINE trebuie sa apelezi sa te scape cand vine furtuna, primejdia!​ ​

Daca te bantuie teama, spaima de viitor, de vesnicie, apeleaza, alearga la DUMNEZEU, intoarce-te la El prin Domnul Isus, Fiul Sau, si Duhul Sfantiti va alunga frica. Dumnezeu doreste sa dea o perspectiva pamanteasca si vesnica tuturor celor ce se incred in El. In Ieremia 29:11 este scris:

„Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul. Ganduri de pace si nu de nenorocire. Ca sa va dau un viitor si o nadejde”.

 DUMNEZEU e singurul loc de scapare! NU este alt loc sigur inafara de EL!
   ​

Va doresc tuturor ​sa va incredeti in DUMNEZEU, dar nu oricum, ci facand voia LUI scrisa in BIBLIE si EL va va scapa de spaima de viitorul apropiat sau indepartat, cu privire la lucrurile pamantesti si la cele vesnice, dincolo de mormant, adica la ​
vesnicia cu Dumnezeu!

​          EL sa va ajute la aceasta! Amin!​


​                                            Ioan Burca – robul DOMNULUI​
​                                                         Doctor in Teologie​
DUMNEZEU e Taria Mea! Canta: „Speranta”
 
DUMNEZEU E Taria mea!- Canta: „Rugul Aprins”
Pot sa se Sfarame Muntii! Canta: Surorile Frandos

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: