CULEGEM CE ALEGEM ! Pastor Ioan Cocirteu

Ioan Cocirteu
Iata, iti pun azi inainte viata si binele, moartea si raul…alege viata, ca sa traiesti...” Deuteronom 30: 15, 19

Alegerile noastre dau directie vietii. Alegi gresit, s-ar prea putea sa traiesti gresit. Alegi bine, sunt premise sa traiesti bine. E cat se poate de clar, ca exista o legatura stransa intre cauza si consecinta.

Ati ales vreodata gresit ? Si eu, de multe ori. Chiar am suferit pentru alegerile facute. Stiti ce imi da mult de gandit ? De ce continuam, de multe ori, sa alegem gresit ? Poate chiar nu ne dam seama, pe moment, de calitatea alegerilor noastre ?! Oare cum am sti sa alegem numai bine ? Cred ca este o pedagogie, „o scoala”, care ne invata in privinta aceasta.

Ati ales si bine ? Ma bucur ca de multe ori. Parca ai vrea sa te feliciti. Simti satisfactia produsa de chibzuinta care cumpaneste si nu se pripeste. Cred ca in multe alegeri bune este rugaciune, este timp de sfat cu Dumnezeu, este renuntare la ceea ce am fi vrut noi, este mult discernamant si fermitate in angajament. Alegerile bune nu sunt niciodata numai strict produs uman ! In ele este vorba de un Dumnezeu intelept si un om ascultator !!!

Indraznesc sa asez in fata dumneavoastra cateva situatii de viata, situatii care confirma importanta alegerilor: alegerea profesiei tale creioneaza parcursul tau pe plan material, alegerea partenerului de viata pecetluieste situatia ta familiala, alegerea valorilor in care crezi iti determina nu doar situatia terestra, cat si cea eterna, etc.

Dragi prieteni, nu putem scapa de alegeri…le luam toata viata. De cele mai multe ori, noi trebuie sa decidem pentru noi. Sa nu gresim !

-luati decizii consultandu-va cu Dumnezeu.
-imbogatiti-va mintea cu adevaruri si informatii care ajuta in luarea deciziilor.
-luati aminte la experienta altora. Experienta poate ajuta enorm.
-fii dispus sa ceri si sfaturi. Cere-le de la oameni intelepti. Sunt destui in jurul nostru.
-nu te grabi in alegeri. Ia-ti timp, roaga-te, asteapta confirmari, ia in calcul chiar si circumstantele.

Va doresc tuturor putere de a alege bine !

Pastor Ioan Cocirteu – BCB2

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: