Iosif Ton – Dragostea lui Dumnezeu (08/09/2015)

Iosif Ton 2015

1 Ioan 4:4

4 Voi*, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu şi i-aţi biruit, pentru că Cel** ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.
5 Ei* sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume şi lumea** îi ascultă.
6 Noi însă suntem din Dumnezeu; cine* cunoaşte pe Dumnezeu ne ascultă; cine nu este din Dumnezeu nu ne ascultă. Prin aceasta cunoaştem duhul** adevărului şi duhul rătăcirii.
7 Preaiubiţilor*, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.
8 Cine nu iubeşte n-a* cunoscut pe Dumnezeu**, pentru că Dumnezeu este dragoste.
9 Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul* că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca** noi să trăim prin El.
10 Şi dragostea stă nu* în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire** pentru păcatele noastre.
11 Preaiubiţilor, dacă* astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.
12 Nimeni* n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; dacă ne iubim unii pe alţii, Dumnezeu rămâne în noi şi dragostea** Lui a ajuns desăvârşită în noi.
13 Cunoaştem* că rămânem în El şi că El rămâne în noi prin faptul că ne-a dat din Duhul Său.
14 Şi noi* am văzut şi mărturisim că Tatăl** a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
15 Cine* va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el, în Dumnezeu.
16 Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu* este dragoste şi cine** rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.
17 Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta, astfel se face că dragostea este desăvârşită în noi, pentru ca* să avem deplină încredere în ziua judecăţii.
18 În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica, pentru că* frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a** ajuns desăvârşit în dragoste.
19 Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi.
20 Dacă* zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” şi urăşte pe fratele său este un mincinos, căci cine nu iubeşte pe fratele său pe care-l vede cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe** care nu-L vede?
21 Şi aceasta este porunca* pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său.

Mesajul incepe la minutul 44:00.

VIDEO by Emanuel Church

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: