Lege anti-blasfemie deghizată într-o lege arabă „împotriva urii”

sharia islam Saudi Arabia

Legile împotriva blasfemiei revin în atenția apărătorilor libertății religioase după ce Emiratele Arabe Unite au aprobat o lege „împotriva urii”, informează Societatea Naţională Seculară (NSS), o organizație fără afiliere politică, din Marea Britanie. Deși susținătorii legii afirmă că aceasta este menită să combată discriminarea, ea scoate în afara legii și „insultarea” religiei.

Șeicul Mohammed bin Rashid, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, a declarat că legea apără cetățenii de „intoleranța religioasă”, însă legea incriminează totodată „orice fapte care instigă la ură religioasă” și orice „formă de exprimare” care insultă religia, informează Gulf News.

Legea, promulgată prin decret la finalul lunii iulie, „interzice orice fapte care ar putea fi considerate insulte la adresa lui Dumnezeu, a profeților Săi, a apostolilor, a cărților sfinte, a clădirilor de cult sau a cimitirelor”. Proponenții ei insistă că legea cultivă un „mediu al toleranței”, deși aceasta prevede pedepse de până la 10 ani pentru cei care o încalcă, iar una dintre prevederi interzice chiar și exprimarea îndoielii cu privire la existența lui Dumnezeu.

[…] în Irlanda, are loc procesul pastorului James McConnell, judecat după ce a afirmat în cadrul unei predici că islamul este „satanic”. Destinul Legii Defăimării, aflată în vigoare în Irlanda din anul 2010 și contestată de creștini și de atei deopotrivă, va fi decis în cadrul unui referendum ce va avea loc anul viitor.

În anul 2009 și Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție cu privire la așa-numitele legi împotriva „defăimării religioase”. Încă de atunci, apărătorii libertății religioase, prin Consiliul Experților Asociației Internaționale pentru Libertate Religioasă (IRLA), avertizau cu privire la implicațiile legilor defăimării religioase asupra libertății de exprimare și chiar a libertății religioase. Conform reprezentanților IRLA, legislația internațională existentă protejează suficient grupurile de credincioși de discursurile care ar duce la acte de discriminare sau la violență.

Citeste mai mult aici –

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: