MINTE SANATOASA IN CORP SANATOS – Pastor Ioan Cocirteu

„…caut sa va trezesc mintea sanatoasa, prin instiintari…” 2 Petru 3: 1

Ioan CocirteuCu siguranta ati auzit acest dicton apartinand latinilor. El atrage atentia asupra sanatatii mentale si fizice. Fara dar si poate, o minte sanatoasa are un cuvant de spus asupra sanatatii unui corp.

Mintea inseamna ratiune, intelect, facultatea de a gandi, de a judeca, de a intelege. Omul fara minte e in pericol si e un pericol ! Nu degeaba ar trebui sa remarcam mintea chiar mai mult decat frumusetea, mai mult decat acel „ce bine arati”. Cineva cu minte stie sa se faca si frumos…. !

E un mare pericol ca mintea sa intre intr-un proces de imbatranire. Spunea cineva ca una dintre cele mai frecvente cereri ale rugaciunilor lui este sa-i tina Dumnezeu mintea sanatoasa. Sa stiti ca e o cerere buna. La fel de bine, mintea poate intra intr-o stare de adormire, de lipsa de reactie, starea aceea in care nu mai da semnale organismului pentru pericolele care il pasc. E grav cand se intampla asta chiar si pentru trup, dar este si mai grav cand se intampla pentru suflet. Stiti cum s-ar explica acest fenomen ? Sufleteste sa-ti permiti orice fara sa mai existe cenzura mintii ! Scriptura vorbeste despre o minte necredincioasa care a fost orbita de dumnezeul acestui veac.
Dragi prieteni, se impune trezirea mintii. Apostolul Petru isi exprima dorinta de a trezi mintea sanatoasa prin instiintari, instiintari care nu sunt altceva decat adevarurile Cuvantului lui Dumnezeu.

– sa se trezeasca mintea la necinstirea Numelui lui Dumnezeu. Cum sa fie injurat Dumnezeu ?
-sa se trezeasca mintea la miile de avorturi. Are omul libertatea de a lua viata ?
-sa se trezeasca mintea la necinstirea parintilor. Stiti ca lucrul acesta inseamna pierderea fericirii ?
-sa se trezeasca mintea la semnele sfarsitului istoriei. Nu vorbesc ele foarte clar ca vine Domnul ?
-sa se trezeasca mintea la nenorocirea morala, sociala si spirituala in care ne gasim. Daca ne-a abandonat Dumnezeu ca natiune ?
-sa se trezeasca mintea la mantuirea sufletului. Putem ramane doar cu o catedrala a mantuirii neamului ?

Doamne Isuse, trezeste-ne mintea !

Pastor Ioan COCIRTEU – BCB2

Urmareste PAGINA Facebook Biserica Baptista nr.2 Timisoara

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: