Gabriel Hada – Mesaj adresat familiei lui Richie Simon si tinerilor

Gabriel Hada 2015 8

Sora Lidia, Estera, Victor, Adi, Josh, Andrew, Gabi, Abbey si Debora. Intr-o oare care masura, noi, copiii lui Dumnezeu, intelegem durerea prin care voi treceti. Dar vrem sa va spunem ca in seara aceasta este cineva prezent aici, care intelege complect inima voastra. Numele Lui este Domnul nostru Isus Hristos. Si rugaciunea mea este, in momente ca acestea, El sa va mangaie inima. Sora Lidia, vreau sa va spun ceva si va spun din toata inima si cu toata dragostea. Si anume, vreau sa va spun ca Richie a facut alegerea cea mai buna, sa mearga sa slujeasca pe Dumnezeu. Chiar daca dvs., ca mama, de multe ori probabil v-ati pus intrebari si ceilalti ne-am pus intrebari, dar vreau sa va spun ca Richie a facut alegerea cea mai buna, sa-l slujeasca pe Dumnezeu.

Au existat oameni in Biblie care atunci cand au auzit vocea Mantuitorului, au lasat totul si s-au dus dupa Domnul Isus Hristos. Richie,  cand a auzit vocea Domnului si Domnul l-a chemat si i-a zis: „Vino in Honduras,” a lasat totul. A lasat mama, a lasat surori. A lasat frati, verisori, neamuri si a plecat sa slujeasca pe Dumnezeu.

Luni, inainte ca sa moara, luni, m-a sunat si duminica a murit. Luni, a inceput sa-mi povesteasca de minunile care Dumnezeu a inceput sa le faca in Honduras. De experientele minunate pe care le traieste  in fiecare zi cu Dumnezeu si de toate lucrurile acestea frumoase. Si imi spunea despre minunatiile pe care Dumnezeu le face. Si in timp ce stateam cu el pe telefon, pentru ca trebuia sa predic miercuri la tineret, am primit instantaneu un mesaj din partea lui Dumnezeu. Si mesajul pe care Dumnezeu mi l-a dat a fost in felul urmator: Radical Preaching. Si stiti ce mi-a zis Domnul in seara aceea, la nivel de inima si la nivel de minte? Ori predici, ori mori. Si m-am dus inaintea tineretului si am zis: „Tineri dragi, ascultati-ma bine ce va spun. Dumnezeu are nevoie de o generatie de tineri schimbati, transformati de El. Asa cum zicea John Wesley: 100 de oameni, cel putin, care sa le fie frica de pacat si sa aiba o dorinta sa-l slujeasca pe Dumnezeu. Si daca sunt oamenii acestia, prin ei, Dumnezeu va schimba lumea aceasta.” Si spuneam tinerilor: „Tot timpul, cand cineva se ridica in urma unui Radical Preaching (predicare radicala), there is radical changing (schimbare radicala).

Si multumim lui Dumnezeu pentru oameni ca si Richie, care a ales ca sa predice Evanghelia. In Richie, noi am vazut lucrul acesta. Am vazut in el dorinta aceea, that fire (focul acela), care ardea in el. Imi povestea, ca are sa vina acasa si are sa faca Evanghelizare. Tineri dragi, ascultati-ma bine, nu mai este Richie ca sa predice. Dar, in seara aceasta, prezenta lui in biserica poate sa fie o predica pentru tine. Si anume, ca viata ta este trecatoare, ca viata ta este scurta. De aceea, mesajul meu in seara aceasta, vreau sa fie un mesaj scurt. Dar, vreau sa fie un mesaj simplu. Si anume, imi indrept gandul si inima catre cei care alta data, ardea in voi focul acela de-a veni la Casa lui Dumnezeu. Alta data era in voi pasiunea aceea de-a sluji pe Dumnezeu.

Pentru fii aceia risipitori care au plecat, mesajul este simplu si vreau sa fie profund si anume: Veniti inapoi acasa. Domnul Isus Hristos va asteapta. Parintii vostri va asteapta. Biserica va asteapta. Frati si surori va asteapta. Veniti acasa si slujiti pe Dumnezeu din toata inima. Acesta este mesajul meu in seara  aceasta.

Pentru mine, ultimele cuvinte care mi le-a zis Richie a fost o provocare. Am inchis telefonul cu el in seara aceea, luni seara. Si mi-am pus serioase intrebari cu privire la slujirea mea inaintea lui Dumnezeu. Si am zis, orice se va intampla, ma voi duce chiar cu pretul vietii sa predic Evanghelia. Si am inteles ca Dumnezeu are nevoie de oameni dedicati pentru Dumnezeu. De oameni care atunci cand aud vocea Mantuitorului, sa lase totul si sa se duca. Stiti ce mi-a placut? Cand am stat mult de vorba cu Adi, foarte mult, am incercat sa-l incurajez pe Adi. Dar, vreau sa va spun ca el m-a incurajat pe mine. Si mi-a zis printre altele, multe, „Gabi, eu stiu ceea ce a facut Dumnezeu pentru el si ceea ce a facut Dumnezeu pentru mine. Eu stiu ceea ce a produs Dumnezeu in vietile noastre si astazi el este in Imparatia lui Dumnezeu.” De aceea, tineri dragi, ascultati-ma bine. Cat va mai bate o inima in piept, cat mai este suflare in voi, venniti acasa. Domnul va asteapta. Biserica va asteapta. Richie nu o sa mai fie cu noi, sa ne predice. Dar in seara aceasta, prezenta lui aici este o predica pentru tine si este o predica pentru mine. Intrebarea se pune, dragul meu ascultator: Ce faci cu viata ta? Si, ce fac cu viata mea?

Versurile unei poezii spune asa:

Ce-i viaţa ta e o peniţă
Cu care scrii mereu pe-un drum
(:Şi-apoi, la ultima portiţă
Ce-ai scris pe-a drumului tăbliţă
Nu se mai şterge nicidecum:)

Şi vorbe-n vânt, şi fapte rele
Rămân pe veci ca-ntr-un album
(:Păzit e scrisul tău de stele,
De-ai pune mări întregi să spele
Nu se mai şterge nicidecum:)

Să nu te minţi că-n veşnicie
Trecutul se preface-n scrum
(:Căci Dumnezeu stă mărturie
Că tot ce-n faţa Lui se scrie
Nu se mai şterge nicidecum:)

În ceasul greu de judecată
Îţi vei citi întregul drum
(:Şi-I vei izbucni în plâns deodată,
Dar nici o slovă-nlăcrimată
Nu se mai şterge nicidecum:)

Isus pe lemn, răbdând arşiţa
Isus e preţul tău acum
(:Te face alb ca lămâiţa
Şi tot ce-a scris pe drum peniţa
Nu se mai şterge nicidecum:)

Azi adu-ţi viaţa ta şi greşul,
Isus îţi şterge al vieţii drum
(:Cum trece părin nisip vârtejul
Dar dacă azi nu prinzi prilejul
Nu mai rămâne nicidecum:)

(Nota ed. – Fratele Gabriel Hada a recitat primele doua strofe din poezie, dar noi am hotarat sa redam poezia intreaga – Versurile preluate de noi de la https://cantece.wordpress.com/c/ce-i-viata-ta-e-o-penita/ Autor: Nicolae Moldoveanu)

Articole despre Richie Simon –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: