= Incotro TE indrepti? =

wanderer young man
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 

Toata Gloria in Veci !!!

= Incotro TE Indrepti ? =

     Acest subiect e foarte important pentru orice om, inclusiv pentru cei de-o natie cu mine, romanii. Mie nu-mi este greu sa repet unele lucruri, si sper ca ele sa le fie de folos la cat mai multi (asa cum spune apostolul Pavel). Principiile pe care le voi prezenta nu sunt ale mele, ci sunt ale lui Dumnezeu, extrase din Cartea Sfanta, Biblia; ele mi-au fost si imi sunt de folos mie si familiei mele, si din acest motiv sper sa le fie de folos si altora, printre care multor romani.

    Mereu sunt ​calamitati, ​inundatii, seceta, etc. in Romania. Nu s-a terminat bine cu ajutoarele dupa inundatii, ca au venit alte inundatii, apoi seceta.

Parca romanii s-au obisnuit si resemnat cu gandul si situatia care se repeta, avand inundatii de primavara, de vara si de toamna. 

Coruptia e in floare si organele abilitate sa aplice legea nu fac fatza la atatea cazuri, mai ales la cele de inalta coruptie, unde s-au furat si se fura in continuare zeci si sute de milioane de lei sau euro! ​Razboiul e foarte aproape de granitele Romaniei, dar pe cei mai multi dintre romani nu-i impresioneaza aceste lucruri, pentru ca daca le-ar pasa cu adevarat s-ar intoarce cu fatza spre DUMNEZEU, ar cauta sa faca voia Lui, citind Biblia si rugandu-se pentru salvarea pamanteasca si vesnica!

Surprind aceste nenorociri care vin una dupa alta si nasc intrebari care necesita un raspuns BIBLIC.

    Inca din vechime Dumnezeu a promis poporului Sau ales, Israel, ca il va binecuvanta daca va fi ascultator de El, si ca il va pedepsi daca va fi neascultator (Deutronom cap.28).

    Nu trebuie sa cadem in greseala sa credem ca Cel ce i-a pedepsit pe evrei cand n-au ascultat de El, ne va cruta pe noi, romanii, daca noi nu ascultam de El. De ce? Pentru ca El e Creatorul nostru. El ne-a creat (prin parintii nostri doar am venit in lume), deci El e Stapan peste viata noastra si vrea ca noi sa ne comportam ca si adevarati oameni, adica la nivelul la care pretindem ca suntem. Considerand ca El este Dumnezeul si Domnul nostru, avem obligatia sa-L respectam asa cum cere El prin Cuvantul Sau, Biblia, unde scrie ca Dumnezeu nu cedeaza slava Sa nimanui de pe Pamant, indiferent cine ar fi acesta, sau aceasta, si indiferent daca este numit de alti oameni sfant, ori sfanta, caci El zice:

     „Nu voi da altuia slava Mea. (Isaia 48:11).

    Dumnezeu a promis sa reverse binecuvantari asupra tuturor celor ce-L asculta. El nu are placere sa permita venirea de nenorociri asupra oamenilor, ci I-ar place sa reverse binecuvantari peste ei. Acesta este si motivul pentru care El a inspirat pe autorii Bibliei sa scrie ceea ce vrea El de la oameni, si mai ales de la cei care se declara crestini. Problema este daca acestia sunt cu adevarat asa cum cere Biblia. Aceasta este o problema cruciala!

        I. De ce se considera oamenii crestini?; vei auzi de la cei mai multi un raspuns cam in felul urmator: 

    1. Sunt crestin pentru ca am fost botezat.” Cand? Cand a fost mic. De unde stie? De la parinti! Are si poze de la eveniment; mai nou unii au video-caseta sau DVD. Ei cred ca aceasta dovada e suficienta si convingatoare. Pe unii oameni aceste argumente ii conving, dar conteaza ce zice Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos, care a mers la Ioan Botezatorul ca sa fie botezat, zicand: 

  „Lasa-Ma acum caci asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit.”(Matei 3:15).

     Deci El a cerut sa fie botezat atunci cand era deja matur, nu copilas. Iar la sfarsitul lucrarii Sale, El le-a zis ucenicilor sai: Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit.” (Marcu 16:16) Deci cel ce se boteaza trebuie sa creada in prealabil, sa fie matur pentru indeplinirea acestui act. 
   
2.Sunt crestin pentru ca merg la biserica.Cat de des? Unii zic ca de 2-3 ori pe an, altii, mai putini la numar, zic, ca in mod regulat. Mersul la biserica e bun, dar el are valoare numai daca dupa ce omul iese din biserica face ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu, fiindca: 

   „Nu orisicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.” (Matei 7:21
   
3. Sunt crestin pentru ca am fost cununat la biserica.” Unii uita ca au mers la biserica pentru a fi cununati dupa ce au locuit si trait impreuna luni sau ani, si au copii sau chiar si nepoti!

​Aceasta nu e casatorie ci traire in curvie!

Felul acesta de a proceda in casnicie nu e dupa Cuvantul lui Dumnezeu, care spune: 

„Fugiti de curvie! … Voia lui Dumnezeu este … sa va feriti de curvie” (1Corinteni 6:18; 1Tesaloniceni 4:3). 
   
4. „Sunt crestin pentru ca asa a zis preotul meu”. Cel care spune asta isi lasa soarta la aprecierea altora. Poate fi adevarat pentru multi acest lucru dar fiecare trebuie sa verifice singur (a) care-i starea lui (ei) si sa vada daca Dumnezeu este multumit de viata pe care o traieste. In Biblie, scrie: 

    „Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va.” (2Corinteni 13:5​.​
   
5. Sunt crestin pentru ca: tin sarbatorile crestineport cruciulita la gat ori o am in masina, ori pe masina; asa au fost si parintii si bunicii meima rog „Tatal nostru” sau „Ingerasul” si citesc si in Biblien-am dat in cap la nimeni si n-am spart casa nimanui (nici la propriu, nici la figurat); am dat sau dau bani la saraci si la biserica, sau am dat pentru constructia unei bisericima rog si ma inchin la diferiti sfinti; si unii au si alte motivatii. Marea problema a acestor oameni care se numesc crestini este ca ei nu-L cunosc pe Hristos in mod personal.

     Ei stiu ceva despre Hristos, dar ceea ce spun si fac nu corespunde cu ceea ce a zis si vrea Hristos de la urmasii Sai. Si asta inseamna incalcarea Cuvantului lui Dumnezeu, neascultare de voia Lui.    

          II. D​E CE​ vin nenorocirile? Care-i cauza? Telegrafic, adica pe scurt, raspunsul este acesta: 
 
1. Cu toate ca se numesc crestini, oamenii traiesc in diverse pacate (curvie, minciuna, hotie, inselatorie, avort, ura, etc), si se complac intr-un limbaj urat, plin de injuraturi si de blesteme. Si macar ca stiu ca lui Dumnezeu nu Ii plac faptele lor, ei nu se pocaiesc, si nu-si schimba viata

    
2. Chiar daca se considera crestini, ei nu urmeaza invataturile biblice, ci invataturi omenesti, despre care Domnul Isus Hristos spunea:

 „… „voi de ce calcati porunca lui Dumnezeu in folosul datinei voastre?… Fatarnicilor, bine a proorocit Isaia despre voi, cand a zis: „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura si ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Ma cinstesc ei, inva?and ca invataturi niste porunci omenesti.” (Matei 15:3;7-9). 

   Pentru cei care au acces la internet si vor sa afle mai multe in legatura cu aparitia datinilor: cultul sfintilor, cultul mortilor si al moastelor, cultul crucii si al icoanelor, pot intra pe site-ul www.PerlesiComori.net la rubrica „Invataturi biblice”, unde sunt prezentate in detaliu, comparativ cu Cuvantul lui Dumnezeu, de Aurelian Stefan Chibici – Doctor in teologie. 
   
 3. Macar ca poarta numele de crestini, fac anumite lucruri pe care ei le considera bune, dar in realitate nu sunt asa, sau inlocuiesc lucrurile cerute de Dumnezeu cu altele cerute de anumiti oameni, ori cred ca pot cumpara bunavointa lui Dumnezeu cu bani sau altceva. 

    
4. Pentru ca numindu-se urmasi ai lui Hristos, ei cauta alti mijlocitori intre ei si Dumnezeu, desi Biblia o spune raspicat: 

„Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul ISUS HRISTOS, care S-a dat pe Sine Insusi ca pret de rascumparare pentru toti…”(1Timotei 2:5-6)

    Nu sunt zece mijlocitori, nici cinci, nici macar doi, oricine ar fi ei: sfinti, preoti, pastori, patriarhi, papi, ci doar Isus Hristos. El este singurul, unicul Mijlocitor, pentru ca el e singurul Fiu al lui Dumnezeu, pentru ca El e singurul trimis (Hristos, sau Mesia inseamna trimis) de Dumnezeu, si pentru ca El e singurul care a trait in trup omenesc si n-a avut pacat. Isus Hristos nu a trebuit sa moara pentru pacatele Lui, ci pentru ale intregii omeniri, a fiecaruia din noi. Sa proclami alti mijlocitori este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu si a Fiului Sau, Domnul Isus Hristos.

    Nu contest faptul ca sfintii, Petru, Ioan, Maria, Paraschiva, Dimitrie, etc, nu s-ar fi silit sa traiasca o viata sfanta, (pe unii nu-i stiu, si cine poate sti ce viata au dus, unii dintre ei), ​ dar oricum ar fi fost au fost si ei numai oameni cu greseli. Sa ne amintim ca apostolul Pavel a fost plin de ravna pentru credinta lui stramoseasca dar cand L-a cunoscut pe Mantuitorul si-a recunoscut pacatul si apoi a fost botezat, devenind un copil rascumparat al Domnului Sau. Si pe Pavel a trebuit ca sangele Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos, sa-l curete de toate pacatele, si numai dupa aceea a devenit un copil a lui Dumnezeu si a fost asezat ca apostol!  

​  III. ​Ce-i de facut? Care-i solutia? Ne-a pus-o la dispozitie Dumnezeu in Biblie: 

„Pocaiti-va dar, si intoarceti-va la Dumnezeu pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremile de inviorare…” (Faptele Apostolilor 3:19)

    Asta-i solutia: pocainta, intoarcerea la Dumnezeu, adica parasirea lucrurilor rele pe care El nu le accepta, si ascultarea in totalitate de El si de Cuvantul Sau, pe care-l gasim in Biblie. Solutia aceasta e UNICA, adica nu mai este alta. De ce? Pentru ca asa a hotarat El, DUMNEZEU!

    Ma intristeaza atata ignoranta la foarte multi romani, care pur si simplu nu vor​ sa tina cont de tot ce zice Dumnezeu in Biblie. Biblia este considerata cartea cu cea mai mare autoritate, de aceea demnitarii Romaniei, si din alte tari, inainte de a-si prelua functia, ori cetatenii obisnuiti cand depun marturie, jura cu mana pe Biblie, nu pe alta carte cu caracter religios. Cu toate acestea, atunci cand e vorba de a trai dupa voia lui Dumnezeu, multi dintre romani nu o urmeaza in totalitate ​, si nici macar nu stiu ce scrie in ea!

    Multi romani cauta solutiile la problemele lor personale, familiale sau nationale, oriunde, numai unde trebuie nu le cauta, adica in Biblie. Dragi confrati, lasati-va de lucrurile care-L supara pe Dumnezeu, ca sa evitati pedeapsa individuala, familiala sau nationala, si faceti ceea ce-L bucura pe Domnul, pentru ca El sa dea binecuvantare. Refugiul si ajutorul e la Dumnezeu. Numai la El. Daca noi ne facem partea noastra, si El Si-o va face pe a Lui.

    INCOTRO TE INDREPTI? E o intrebare cruciala pentru toti romanii si pentru toti oamenii, fie luata la modul personal, fie la modul de natiune. Cand e vorba de directia de mers spre vesnicie, variantele sunt doar doua: ori spre R​ai cu Dumnezeu, ori spre iad cu diavolul si ai lui.

​Facand voia Lui DUMNEZEU, te indrepti spre Rai, facand voia diavolului, te indrepti spre iad! ​TU esti cel care trebuie sa alegi INCOTRO TE INDREPTI!

Daca nu alegi sa mergi spre Rai cu Dumnezeu, automat te indrepti spre iad!

Nu este cale de mijloc. Nu poti fi neutru. Domnul sa-i ajute pe toti romanii sa se indrepte spre DUMNEZEU, ca sa fie binecuvantati si aici pe Pamant, si oriunde in lume s-ar afla, dar si in veci cu Dumnezeu! Sa ne ajute Dumnezeu la toti!

​ Amin!​                         ​  ​

 Ioan Burca​ – robul DOMNULUI​ Doct​or in Teologie

​Spre Cer incerc a ma sili – Canta: Irina, David, Dan

https://www.youtube.com/watch?v=NGWdg2Cic_A

                                TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 

                                            Toata Gloria in Veci !!!

Stimati Vizitatori

 Va prezentam 2 link-uri, care contin  Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 
               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAIcare este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!! 
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                          Cu tot respectul,
                                              Ioan Burca
                                       Doctor in Teologie
 “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!
                     „…cine seamana mult, mult va secera.”

2 comentarii (+add yours?)

  1. Radu
    aug. 18, 2015 @ 08:43:11

    „Ma intristeaza atata ignoranta la foarte multi romani”
    Da este adevarat. ignoranta continua conduce in final la despartirea de Dumnezeu
    si un popor fara Dumnezeu inseamna pierderea binecuvantarilor.Doamne ai mila !

  2. Trackback: Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii – PAGINA Ioan Burca | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: