Vremurile din urma – Ismael – Lazar Gog

Lazar GogGeneza 25:12-16

12 Iată spiţa neamului lui Ismael, fiul lui Avraam, pe care-l* născuse lui Avraam egipteanca Agar, roaba Sarei.
13 Iată* numele fiilor lui Ismael, după numele lor, după neamurile lor: Nebaiot, întâiul născut al lui Ismael, Chedar, Adbeel, Mibsam,
14 Mişma, Duma, Masa,
15 Hadad, Tema, Ietur, Nafiş şi Chedma.
16 Aceştia sunt fiii lui Ismael; acestea sunt numele lor, după satele şi taberele lor. Ei au fost cei doisprezece voievozi*, după neamurile lor.

Una din marile probleme a vremurilor din urma este islamismul terorist. Lumea araba este o problema pentru societatea moderna. In mesajul de astazi, intitulat simplu- ‘Ismael’,  voi prezenta cateva aspecte generale legate de lumea araba. Pentru ca apoi, in mesajul urmator, ne vom uita la fiecare dintre cei 12 fii ai lui Ismael si o sa fiti surprinsi sa vedeti ca Dumnezeu a lasat ca in numele lor sa fie toata istoria si evolutia  lumii arabe de la A la Z.

Este, pentru mine, totdeauna uimitor Cuvantul lui Dumnezeu. Imi place foarte mult sa-l studiez si ori de cate ori il studiez, ma uimeste intelepciunea lui Dumnezeu. Dumnezeu ascunde taine intr-o virgula, intr-un nume, intr-o cifra, pentru ca asa este El, intelept. De ex. cand Domnul Dumnezeu a vorbit cu Adam, Eva si Satan, dupa caderea in pacat, Dumnezeu a spus ca il va aduce din nou pe om in partasie cu El. Si acest fapt va fi posibil prin nasterea samantei femeii, care sigur va fi Isus Hristos, lucru care se va intampla in timp. Si Domnul a adus vremea ca lucrul acesta sa se implineasca. Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, s-a nascut din fecioara Maria si astfel, Cuvantul Domnului s-a implinit.

Dar, daca ne uitam in Cuvantul lui Dumnezeu, au trecut cateva perioade de timp bine codificate  intr-o cifra speciala. Dumnezeu a promis ca se va naste Isus Hristos. Linia prin care se va naste va fi linia patriarhilor. Apoi, Dumnezeu a promis ca Isus Hristos se va naste dintr-un popor care se va trage din Abraham. Apoi, Domnul a continuat si a spus ca din poporul acesta, Dumnezeu va alege o semintie, este Iuda. Apoi, din aceasta semintie va alege  o casa a lui David. Si apoi, din aceasta casa va alege o familie, familia lui Maria si Iosif. Deci, avem patriarhii, Avraam – Israel, Iuda, David, Iosif si Maria. In cifra 5, care este cifra harului in Biblie, Dumnezeu a codificat  nasterea Mantuitorului Isus Hristos. Cand a vorbit despre nasterea Lui prin profetul Isaia,  in cap. 9 cu vers. 6-7, Domnul spune chiar 5 nume legate de nasterea lui Isus Hristos. Spune ca un copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat si domnia va fi pe umerii Lui. Il vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu Tare, Parintele vesniciilor, Domn al Pacii. Cinci nume sunt incorporate in viata lui Isus Hristos, pentru ca in gandirea lui Dumnezeu, cifra 5 este cifra harului. Si lucrul acesta este prezentat cu Isus pretutindeni in Scriptura.

(Din primele 7:25 min, mai sunt aprox 42 min din mesaj)

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

Predici recente de Lazar Gog –

2 comentarii (+add yours?)

 1. Administrator
  aug. 19, 2015 @ 11:06:04

  Pacea Domnului, va multumim ca ati citit/ascultat mesajul si nu dorim ca sa va jignim, dar pentru ca noi cheltuim mult timp in aceasta lucrare pentru Domnul, avem si cateva reguli in felul in care se comenteaza pentru ca nu dorim sa dam prilej ca comentariile sa distruga lucrarea cuiva, inclusiv a noastra.

  Va rugam sa va reformulati comentul, fara acuzatie bazata pe parerea dvs. (ex, Vai, frate Gog, ce mai amestecati istoria..) Daca aveti o alta parere, scrieti parerea dvs. mai intai si apoi demonstrati de ce parerea dvs este mai credibila decat a fratelui Gog. Demonstrati-o cu citate biblice, suport din partea altor teologi sau pastori care cred ca si dvs., dar nu atacati persoana sau ideea/parerea ci demonstrati de ce ideea/parerea dvs. e mai buna sau adevarata.

  UN SLUJITOR al DOMNULUI MERITA RESPECT DIN PARTEA NOASTRA.

  Vom sterge acest coment si va vom republica noul raspuns, demn de frati in credinta, chiar daca suntem diferiti sau s-ar putea sa fim din denominatii diferite, dar sa incepem prin a presupune ca toti iubim pe Domnul si iubim adevarul si cunoastem voia lui Dumnezeu dupa modul in care El ne-a luminat.

  Va multumim pentru intelegere. Noi avem si cititori necredinciosi (multi) si nu dorim sa creada ca toti crestinii se cearta intre ei si nu pot avea o discutie rationala din Biblie. Daca vad pareri diferite intre noi, asta e alta si e de inteles. Dar, nu vom face parte la afirmatii cu caracter batjocoritor fata de nici un slujitor al Domnului. Din nou, va multumim pentru intelegere si
  Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: