ESTE Generația Net CEA MAI PROASTĂ DIN ISTORIE? – Samy Tuțac

ESTE Generația Net CEA MAI PROASTĂ DIN ISTORIE?

Samy Tutac profilePentru prima oară în istorie există o generație, Generația Net, mult mai pricepută și mai alfabetizată decât părinții lor, într-un domeniu de o importanță capitală pentru societate. Iar această generație, crescută digital, iși va impune cultura asupra restului societății tocmai prin utilizarea mediilor digitale. Această generație globală, conectată tot timpul și capabilă să urmărească fiecare mișcare a prietenilor lor, a părinților, a profesorilor și a liderilor bisericești sau politici, reprezintă forța transformării societății, dar și a Bisericii. Ce credem noi despre ei, sau care sunt acuzele pe care obișnuim să le aducem acestei generații? Că sunt cei mai proști din istorie și mult mai înceți la minte decât eram noi; că nu au abilități sociale și sunt dependenți de net; că sunt nerușinați; că nu sunt în stare de nimic și nu se descurcă fără părinți; că plagiază și fură de pe net; că sunt violenți; că sunt slab pregătiți pentru muncă; că sunt cea mai egoistă generație din istorie; că nu au valori și nu le pasă de nimic. Oare chiar așa să fie sau îi definim în felul acesta doar pentru că nu îi înțelegem? Și ceea ce nu înțelegem ne produce teamă.

Eric Schmidt, CEO la Google (25000 de tineri din Generația Net lucreză la Google) spune despre ei:”Această generație este cea mai deșteaptă, nu cea mai proastă. Sunt mai rapizi, au o viziune globală, mai pricepuți și mai bine educați. Simplu fapt că au fost conectați între ei încă de la naștere prin telefoane mobile și rețele de socializare înseamnă că sunt cea mai conectată generație. Le pasă mai mult de celălat, comparativ cu noi.” Don Tapscott, coordonatorul celui mai complex studiu despre tinerii de azi intitulat:”Generația Net: o investigație strategică” afirmă:”Această generație chiar crede că e cool să fii inteligent, văzându-se ca parte esențială a viitorului planetei.

Avem dovezi puternice că aceasta este cea mai inteligentă generație din toate timpurile. Sunt foarte preocupați de dreptate și de problemele cu care se confruntă societatea din care fac parte și sunt în mod tipic angajați în activități civice la școală sau în comunitățile lor.” Este clar că există o discrepanță majoră între ceea ce sunt cei din Generația Net și percepția noastră despre ei. Ce ar trebui să facem pentru a nu ne îndepărta unii de alții nici acasă, nici la Biserică, nici în societate? Cred că este esențial să-i iubim și să-i înțelegem, dar pentru asta trebuie să ne apropiem de ei, să le învățăm limba și să le ascultăm inima. Mai mult ca oricând este necesar să luăm aminte la mesajul profetului Maleahi:”El va întoarce inima părinților spre copii și inima copiilor spre părinții lor…” Primul pas în apropierea dintre generații trebuie sa-l facem noi, cei maturi. Dacă renunțăm la stereotipurile cu privire la ei și ne deschidem inimile pentru ei (părinți, profesori, pastori, preoți) s-ar putea să rămânem surprinși cât de mult iși doresc asta.

Urmareste PAGINA de Facebook Samy Tuțac aici

sau aici http://www.baptist-tm.ro/

 

Un comentariu (+add yours?)

 1. Petru Ion
  aug. 18, 2015 @ 08:39:35

  Referitor la Net:
  Să fim lucizi, rezonabili dar în primul rând credincioşi Domnului Isus, deci Cuvântului lui Dumnezeu.
  Este vremea mai mult ca oricând ca omul să aibe libertatea să-şi hrănească sufletul cu lucruri pentru cer sau pentru iad!

  Sunt profesii care nu se mai concepe a fi practicate decat pe calculator, cum ar fi arhitectura.Relaţia rapidă între arhitect şi desenatori sau ingineri se realizează magistral prin Net. Predarea limbilor străine este de asemeni de sute de ori mai eficientă prin Mess sau Skype faţă de metoda clasică. O spun din propie experienţă. Predau limba germană pe skype la persoane care lucrează în Germani. Fără Net lucrul acesta ar fi imposibil. Prin Net avem acces la informaţii de ordin spiritual mai rapid şi mai eficient de sute de ori decât mergând şi căund în biblioteci.
  Au fost şi sunt postate pe youtube mii de predici, la care pot avea acces cei ce nu pot merge fizic la Biserică, sau care vor să găsească rapid hrană spirituală.
  Chiar Biblia este postată scris şi vorbit şi prin Net se poate asculta sau citi oricând.
  Sunt suflete care mărturisesc că s-au convertit, deci au primit pe Domnul Isus şi au găsit chiar Biserica la care merg pe Net.
  Desigur reversul este cunoscut. Sunt multe cu mult mai multe materiale care pot hrăni sufletele care merg spre iad.
  Este deci o luptă care se dă pe Net.
  Unii luptă de partea diavolului alţii luptă pentru înaintarea Evangheliei şi gloria Domnului Isus.

  Este stringent necesar ca părinţii credincioşi să educe copiii de când sunt mici cum să folosească Netul. Ca oameni maturi în credinţă să postăm şi să navigăm pe linkurile şi siturile care conduc la gloria lui Dumnezeu! E bine ca făcând aşa copiii noştrii să ştie cem procedează părinţii vizavi de Net.
  Si pentru că Tit spune: Dă-te pe tine exemplu, o fac fără să mă laud. Am 70 de ani, şi mă perfecţionez din ce în ce mai mult în cunoaşterea lucrului pe calculator: inclusiv materiale care le procesez spre a fi raspandite pe youtube. Postez public pe facebook 99% numai lucruri din Cuvântul lui Dumnezeu.
  Ce realizăm dacă intrăm în panică şi interzicem copiilor accesul la Net?
  Nu este clară ideea că mărul interzis e cel mai dulce?
  Dumnezeu se va îngriji ca generaţia care are Net să nu meargă la pierzare.Trebuie să avem încredere în El şi promisiunea Lui: Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit tu şi casa ta!

  Har!
  Petru Ion Covasna 18.08.2015

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: