Europa in asediu

europa in asediu

Inca din cele mai vechi timpuri,Europa a reprezentat tinta invadatorilor din diferite parti ale lumii. In jurul anului 1.000 s-a produs prima mare migratie la scara mondiala, fenomenul fiind cunoscut sub denumirea de Marea migratie a popoarelor migratoare. Cauza care a determinat cea mai mare deplasare de populatie din istoria omenirii ramane inca un mister neelucidat al istoriei. Sute de mii de oameni proveniti din intinsele stepe ale Asiei, in decurs de doar doua secole, s-au stabilit in diverse regiuni ale Imperiului roman,determinand in final caderea acestuia. Transformarea celui mai puternic imperiu al antichitatii intr-o republica a insemnt sfarsitul dar si inceputul unei noi ere in istoria omenirii.

Dupa aproximativ un mileniu ,populatia  Europei asista,se pare neputincioasa  si nepregatita, la experimentarea unui fenomen care aminteste de evenimentele care au caracterizat perioada marilor migratii, desigur intr-un contex diferit, dar principial si procedural asemanator-invazia.

Proveniti din Orientul ApropiatAfrica de nord si sub-sahariana,sute de mii de oameni isi parasesc spontan zonele de origine fortand cu orice risc patrunderea in Europa. Experienta tarilor care constituie in principal tinta exodului in desfasurare , dovedeste o realitate cutremuratoare. Politica de asimilare adoptata in perioada postbelica a insemnat un colaps evident. Incapacitatea dar si refuzul deliberat de aliniere la standardele europene de convietuire a noilor veniti constituie o provocare la care tarile Europei nu au gasit inca o solutie.
In ultimul timp,pe fundalul cresterii  rapide a afluxului de emigranti si in interesul pastrarii unei stabilitati cel putin relative,  politica occidentala privind emigratia primeste alte coordonate. Solutia,cel putin de moment este renuntarea la termenulde ASIMILARE prin inlocuirea lui cu unul nou,inca neinteles pe deplin : MULTICULTURALISM. Conform acestui principiu, sub umbrella Europei exista din punct de vedere social si religios , loc pentru toti : europeni,arabi,africani,mahomedani,crestini,atei,cu alte cuvinte un fel de „Babilon” social, cultural, religios,lingvistic  si economic.

Avand in vedere faptul ca destinatia finala a marelui fenomen  de migratie  abia  inceput, este in primul rand Germania dar si Franta si Anglia, cancelarul german Angela Merkel a cerut infiintarea unei comisii speciale de analizare a fenomenului de migratie.

Prezentarea raportului in fata Bundestagului german a uimit intreaga comunitate europeana: pana la sfarsitul anului in curs (2015) intre 800.000 si 1.000.000 de emigranti sunt asteptati sa se stabileasca numai in Germania. Raportul este si mai alarmant privind previziunile anilor urmatori. Psihoza unor mase enorme de oameni mai ales din tarile africane musulmane sub-sahariene dar si arabe de a emigra si apoi stabili definitiv in Europa prinde dimensiuni neimaginabile. Se pare ca este  un fenomen in dezvoltare si se va desfasura pe o perioada de mai multi ani.

In fata acestui fenomen migratoriu abia inceput,realitatea demonstreaza fara echivoc: tarile europene au fost luate prin surprindere. Unele masuri si declaratii ale unor guverne din cadrul Uniunii Europene confirma faptul. La data de 20 august 2015 conform postului de radio DW,Macedonia a fost nevoita sa instituie starea de urgenta pe intreg teritoriu, cu posibilitatea de folosire a armelor de foc pentru mentinerea protectiei populatiei.

http://www.cotidianul.ro/macedonia-declara-stare-de-urgenta-si-mobilizeaza-armata-266758/

Zilnic,aproximativ 2.000 de emigranti de provenienta musulmana intra in Macedonia din Grecia. La  un ritm de aproape 100.000 de emigranti pe luna Macedonia se poate considera o tara asediata.
Aici anuntul postului de radio DW:

Nu a intarziat reactia guvernelor polonez si slovac care au declarat oficial refuzul tarilor lor de a primii emigranti de alta religie decat crestina.

https://cotidianul.ro/slovacia-nu-va-primi-decat-imigranti-crestini-nu-avem-moschei-in-tara-266760/

Deasemenea Ungaria a facut de cunoscut faptul ca eficienta gardului de protectie care il construieste la granita cu Serbia este discutabila. Grupurile de emigranti clandestine musulmani folosesc deja o ruta ocolitoare,spre est, pe directia Beba Veche (RO)-Szeged(HU). Conform normelor europene, intre doua tari comunitare (Romania-Ungaria) frontierele sunt deschise.

Intrebarea majora a sociologilor si economistilor occidentali este cat se poate de justificata :care va fi impactul social al contactului celor catorva milioane de oameni proveniti dintr-un mediu aflat la marginea existentei umane cu unul aflat la apogeul bunastarii si convietuirii sociale ?

 In acest caz ne punem in mod justificat intrebarea : Sa fie MULTICULTURALISMUL  solutia viabila de convietuire a civilizatiei europene alaturi de cea araba si africana si aceasta pe fundalul contopirii unei religii crestine in decadere cu una musulmana in ascensiune ?

Probabil raspunsul  il va da …viitorul !
Radu Oprea

CITESTE si

14 comentarii (+add yours?)

  1. Romica
    aug. 21, 2015 @ 08:46:00

    EU a falimentat cu asimilarea,acum incearca cu multiculturalismul. Asa cum se spune in articol, vor sa faca un Babylon din Europa ! Doamne,daca mai vrei,da-le intelepciune !!!

  2. Toni
    aug. 21, 2015 @ 09:05:18

    Ma gandeam eu ca acum vor incerca ei sa invadeze Ungarie prin Romania.
    Un million anul acesta in GERMANIA de emigranti,un million la anul – pai unde ajung nemtii cu cu milioane dupa milioane.??

  3. Toni
    aug. 21, 2015 @ 14:31:35

  4. Trackback: Un tata sirian a devenit simbolul crizei imigrantilor | agnus dei - english + romanian blog
  5. dininimapentrutine
    aug. 21, 2015 @ 15:57:30

    Reblogged this on pastor ciprian barsan .

  6. Ioan Burca
    aug. 21, 2015 @ 16:40:55

    Solutia e la … Mr. Donald TRUMP, candidatul la Presedintia Americii din partea Partidului Republican! Le trage niste …garduri, ca la …mexicani, si-i va linisti! Europenii trebuie sa ia de urgenta legatura cu domnia sa pentru amanunte: tabla zincata, sarma ghimpata, curent electric, drone, etc. (dansul are probabil, proiectul).Tot domnia sa zice ca o tara care nu are granitele asigurate , NU E TARA! Din Mexic intra cine vrea (nu numai mexicani sau spanioli, si musulmani, inclusiv de la ISIS!) si intra cu ce vrea, cu arme, cu droguri si fac ravagii in America, iar cand ies, se duc cu sacii de dolari cash! In Irving, Texas, au cerut sa aplice ei intre ei legea lor numita „Sharia”, dar primarita a trimis cazul la judecatorie, care a votat cu 5-4 impotriva; ce judecatori sunt aia 4 care au votat alte legi, impotriva legilor si Constitutiei Americii?! In Anglia au format zone musulmane, unde nu intra nici politia! Astea nu-s povesti, ci lucruri adevarate, din nefericire! Ungaria a si facut gardul la granita cu Serbia; asa ca nu e gluma; se vor orienta si altii probabil!

  7. Iosif
    aug. 22, 2015 @ 02:57:15

    „Voi sinteti paziti de puterea lui Dumnezeu prin credinta pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi !
    In ea voi va bucurati mult,macar ca acum,daca trebueie,sunteti intristati pentru putina vreme prin felurite incercari,pentru ca incercarea credintei voastre,cu mult mai scumpa decit aurul care piere si care totusi este incercat prin foc,sa aiba ca urmarelauda,slava si cinstea,la aratarea lui Isus Hristos,pe care voi IL iubiti fara sa-L fi vazut,credeti in El fara sa-L vedeti si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita,pentru ca ceti dobindi,ca sfarsit al credintei voastre,mantuirea sufletelor voastre.” (1Petru 1:5-9)

    Fiti binecuvintati.

  8. anatatar
    aug. 23, 2015 @ 16:59:25

    Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

  9. Petru Ion
    aug. 25, 2015 @ 23:17:36

    Viitorul este scris in Biblie, care este Cuvântul lui Dumnezeu!
    Este scris că TOATE lucrurile au să se strice.
    Întrebarea care ni se pune nouă celor ce suntem copiii lui Dumnezeu este:
    Ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, aşteptând şi grăbind VENIREA Domnului Isus?
    Intrând în panică? NICIDECUM!
    Mai mult decât oricând este timpul părtăşiei personale cu Domnul Isus.
    Având încredere că EL rezolvă orice problemă, ÎL onorăm. Şi cine dă onoare şi cinste Fiului lui Dumnezeu cu siguranţă va fi binecuvântat de Tatăl!
    Indiferent prin ce avem de trecut să nu uităm că avem un VIITOR SIGUR de fericire eternă în CASA TATĂLUI, asigurat prin Lucrarea Domului Isus dela Golgota.

  10. Trackback: Europa in asediu – part 2 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari