Revelatia lui Dumnezeu – Viorel Udriste

beauty  of nature

Dumnezeu s-a revelat oamenilor, deci rasei umane prin doua metode: prin natura sau prin lumea inconjuratoare si prin Cuvantul Sfant, Biblia. …”caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.” (Matei 5:45) …”drept vorbind, nu S-a lasat fara marturie, intrucat v-a facut bine, v-a trimis ploi din cer si timpuri roditoare, v-a dat hrana din belsug si v-a umplut inimile de bucurie” (Fapte 14:17). In Psalmul 19:1-6, David ne vorbeste despre continuitatea revelatiei in creatie, aceasta indicand faptul ca cerurile, intinderea lor, ziua si noaptea vestesc in mod continuu slava lui Dumnezeu. Caracterul acestei revelatii este clar, exprimandu-se pretutindeni si oricui, intregul pamant aduce aceasta marturie si ea este la dispozitia fiecarui om. Lumea este o marturie a cunoasterii posedate de Dumnezeu. Prin intermediul revelatiei Dumnezeu ne comunica despre slava Lui, despre puterea Lui in crearea Universului, despre suprematia Lui, despre natura Lui divina, despre controlul Lui providential exercitat in natura, despre bunatatea, inteligenta si existenta Lui. Oamenii trebuie sa raspunda prin a recunoaste ca in spatele acestui Univers se afla o Fiinta vie, inteligenta, superioara omului.

„Este imposibil sa contemplam tesatura lumii fara sa recunoastem admirabila ordine sub care este dispusa si manifestarea certa a mainii lui Dumnezeu in perfectiunea corelatiilor ei. Ratiunea, care a considerat si admirat candva atata frumusete si perfectiune, resimte o justificata indignare fata de nebunia si nerusinarea celor care indraznesc sa atribuie toate acestea purei intamplari sau unui accident fortuit. Fara indoiala, cea mai Inalta intelepciune a conceput planul iar puterea Infinita l-a dus la indeplinire” (Kant Immanuel- General History of Nature)

„Daca oamenii nu recunosc si neglijeaza revelatia sau vin cu alte explicatii, Dumnezeu este indreptatit sa-i respinga si sa nu le ofere mai multa cunoastere. Aceasta nu inseamna insa ca acceptarea revelatiei generale este suficienta pentru maintuire. Motivul este ca ea nu comunica nimic despre moartea rascumparatoare a Fiului lui Dumnezeu. Astfel, respingerea adevarurilor revelatiei generale aduce o dreapta condamnare pentru cei ce o manifesta.” (Ryrie Charles – Teologie elementata). In concluzie Dumnezeu ni se reveleaza prin Creatie si prin Domnul nostru Isus Hristos. ( Ioan 17:8 & 26 ).

„Doamne cerurile canta slava Ta
Si-n orice stea se-oglindeste intelepciunea Ta
Dar, mai presus de toate, Numele-Ti Prea Sfant
Ni-l revelezi in vesnicu-Ti Cuvant”

Isaac Watts

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: