Boko Haram A Omorat Peste 8.000 De Crestini Nigerieni

Stop Boko HaramPhoto credit www.christiandaily.com

In Limba Romana: Agnus Dei  Sursa: Christian Headline News – http://www.christianheadlines.com/blog/boko-haram-has-killed-up-to-8-000-nigerian-christians-pastor-says.html

24 August 2015.

Se raporteaza ca organizatia terorista Boko Haram a ucis peste 8 000 de membri ai Bisericii Fratesti din Nigeria.

Potrivit agentiei de stiri Christian Post, Reverendul Samuel Dali a spus ca grupul terorist a distrus peste 70 la suta din biserici.

,,Saptezeci la suta din bisericile noastre au fot distruse in statele Adamawa,Yole si Borno de catre Boko Haram; peste opt mii de membri au fost omorati; o suta saptezeci si sase din fetele rapite in Chibok sunt membre din bisericile noastre”, a spus Dali, care este presedintele Bisericilor Fratesti.

Multi pastori au ramas fara biserici.

Nigerieni fug de un atac de la casa la casa de Boko Haram. Photo

Nigerieni fug de un atac de la casa la casa de Boko Haram. Photo www.barenakedislam.com

Boko Haram se lupta cu armata nigeriana pentru a castiga controlul oraselor din partea de nord-est. Saptamana trecuta grupul terorist a omorat peste 150 de oameni in timp ce au incercat sa ocupe satul Kukuwa-Gari.

,,Au deschis focul imediat, ceea ce a fortat rezidentii sa fuga. Au impuscat un numar de oameni. Din nefericire, multi dintre satenii care au incercat sa fuga au cazut in apele raului care era umflat din cauza ploilor. Multi s-au inecat”, a spus Modu Balumi un locuitor din acel sat.

,,Din ultimile cifre pe care le avem, 150 de oameni au fost omorati sau inecati datorita acestui atac. Teroristii inarmati au ucis in mod intentionat un pescar care a incercat sa salveze oamenii din sat, de la inec,” a mai adaugat el.

Presedintele nigerian Muhammadu Buhari, a promis ca va infrange pe Boko Haram pana in Decembrie. Sfarsitul insurgentei lui Boko Haram este de asemenea inevitabil. Presedintele lucreaza cu asiduu pentru a atinge acest scop, asa cum a promis, ” a spus Femi Adesina, un consilier special al presedintelui in mass-media si publicitate.

Statele Unite ale Americii a alocat 5 milioane de dolari ca sa ajute armata nigeriana sa atinga acest scop.

Boko Haram terrorizes

Nigeria’s Christian community

VIDEO by Fox News

VIDEO by The Christian Broadcasting Network

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: