Adevarul.ro: Liniştea de dinaintea furtunii la graniţa României cu Serbia. Cât de pregătiţi suntem pentru a primi refugiaţi din Orientul Mijlociu

Refugiati Sirieni din Serbia Foto- Mircea Barbu Adevarul.ro

Refugiati Sirieni din Serbia Foto- Mircea Barbu Adevarul.ro

Situaţia imigranţilor din Balcani şi din apropierea graniţei cu România, în special de la frontiera dintre Serbia şi Ungaria, a pus în alertă şi autorităţile din ţara noastră.

Ridicarea gardului de sârmă ghimpată de către Ungaria, pentru a împiedica invazia refugiaţilor din Serbia, ar putea crea un scenariu dramatic pentru România: refugiaţii care doresc să ajungă cu disperare într-o ţară Occidentală să îşi aleagă o nouă rută, cea prin România.

În cazul în care România se va confrunta cu cazuri precum cel din Macedonia, unde au intrat 7.000 de imigranţi, autorităţile vor pregăti tabere speciale cu corturi, pentru a-i ajuta pe fugari.   „Cred însă că este un scenariu puţin probabil să ne confruntăm cu mii de refugiaţi. România nu e o ţintă pentru solicitanţii de azil, nici o rută pentru ei. În cazul în care migranţii vor forţa graniţa României cu Serbia, pe teritorul României intră în procedurile legale: ei trebuie să solicite azil. În caz contrar, ei sunt trimişi înapoi în ţara vecină, în baza unei înţelegeri între cele două state….

Citeste mai mult: adev.ro/ntncf4

imigranti care intra in EU adevarul.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: