AR PUTEA FI PLĂCUTĂ O SOACRĂ…? – Samy Tuțac

Dacă ai fi noră, ai putea să pleci într-o excursie de câteva luni doar tu și soacra ta? Dar să decizi că ai vrea să trăiești tot restul vieții tale cu soacra? Nu-i așa că cele mai multe nurori ar prefera să sape un șanț, lung de un kilometru, decât să stea trei zile cu soacra? Soacrele au în general o reputație proastă. Sunt văzute ca fiind cicălitoare, băgăcioase, urâcioase și răutăcioase. S-au compus glume pe seama lor și versuri distractive, dar cu substrat:”Soacră, soacră, poamă acră, poți să stai la soare o vară, ești tot acră și amară.” În Cimitirul Vesel de la Săpânța, cineva a compus chiar un epitaf pentru o soacră:”Sub această piatră grea, zace biată soacră-mea, mai un an de mai trăia, zăceam eu și citea ea.”
Ar putea fi totuși o soacră atât de plăcută încât nora ei să-i spună:”Nu stărui să te părăsesc și să mă întorc de la tine, i-a răspuns Rut. Unde mergi tu, vreau să merg și eu, unde locuiești tu, vreau să locuiesc și eu; poporul tău va fi și poporul meu, iar Dumnezeul tău va fi și Dumnezeul meu. Unde vei muri tu, voi muri și eu și tot acolo voi fi și îngropată. Domnul să se poarte cu mine cu toată asprimea dacă altceva decât moartea mă va despărți de tine!”(Rut 1:16-17 NTR)
Povestea lui Rut moabita, este o poveste de dragoste și respect între o noră și o soacră provenite din lumi diferite. Rut era o femeie fină, iubitoare și avea o grijă specială față de soacra ei. A fost gata, de dragul ei, să-și părăsească zona ei de confort și să plece într-o lume necunoscută pentru ea. Ce impact major a putut avea o soacră asupra nurorii ei? Cât de frumoasă a fost relația dintre ele dacă Rut a fost gata să-și lase familia în Moab și sa plece cu Naomi? M-am gândit la puterea de mărturie a acestei soacre. A fost atât de relevantă încât nora ei a decis că vrea să facă parte dintr-un așa popor, care are un așa Dumnezeu.
Sunt oare Rut și Naomi unice? Într-un fel da, dar nu irepetabile. Ce minunate sunt soacrele creștine care urmează exemplul lui Naomi, ele chiar merită niște nurori asemenea lui Rut, care să le respecte și să le iubescă ca pe mamele lor.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: