Nu mă tem – Florin Ianovici

Matei 10:29 „Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. ”
Luca 12:6 „Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Totuşi niciuna din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu. ”

Florin Ianovici aug 15Uneori te simți în viață ca a cincea vrabie care este la ofertă. Nu merită osteneala să vorbim despre cât prețuim în ochii semenilor noștri. Dar merită efortul de a ne reaminti că Dumnezeu ne numără firele de păr și strânge lacrimile noastre în burduful Său, iar pașii noștrii de pribeag ne sunt numărați.

Am ales să cânt cu stelele dimineții osanale pentru Dumnezeul mântuirii mele. Mai degrabă mă pot îndoi de faptul că eu exist decât de faptul că dragostea lui Dumnezeu s-a mutat de la mine. Nu îmi este teamă de nimic pentru că am primit din Dumnezeu totul.

Nu mă tem pentru că am ales să cred cuvântul lui Dumnezeu: 2 Timotei 1:7 „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.” Puterea mea stă în faptul că eu știu că Dumnezeu m-a iubit cel dintâi și că El rămâne credincios legământului făcut cu mine. Dar cel mai important e să chibzuim. Dacă azi respiri, dacă ieri ai avut pâine pe masă, dacă speranța e încă vie pentru ziua de mâine, gândește-te: Cine e cel care te-a sprijinit? Chibzuiește, evaluează, cântărește ca mai apoi să spui împreună cu mine: ,,brațul Domnului nu s-a scurtat și tot ceea ce a spus se va întâmpla’’.

Azi vreau să trăiesc. Niciodată frica nu a adus viață cuiva, nu a zîmbit și nici nu a încurajat pe cineva. Pentru că teama nu cântă, nu recită poeme, nu aleargă la cei săraci, nu risipește eforturi pentru cei pierduți. Teama zăvorăște sufletul și te așează în colțul casei cu storurile trase. Hristos e Domnul vieții, e Domnul oștirilor, e Vestea bună a lui Dumnezeu. Și El îți spune azi că chiar dacă te simți ca a cincea roată la căruță, tu ai preț în ochii Lui și nu ești uitat înaintea Sa.

Curaj! Hristos în noi nădejdea slavei.

Florin Ianovici

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: