= Strigati catre DUMNEZEU dupa ajutor!=

pray rugaciune Bible Biblie
 TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,
Toata Gloria in Veci !!!

Strigati catre DUMNEZEU dupa ajutor !

Cand ma uit in urma si vad​ suferintele poporului roman​ prin care a trecut in ultimii ani sau zeci de ani,​
gripa aviara si inundatiile produse de Dunare si de unele rauri ​care ​au facut pagube multor oameni, prin impunerea sacrificarii pasarilor si prin pierderea recoltei din anul ace​la​ , ori a casei sau a altor bunuri pentru care ei au muncit o viata intreaga, ​seceta si acum mai nou, razboiul care e foarte aproape de granitele Romaniei, ​​criza refugiatilor musulmani spre Europa, ​nu pot sta nepasator. Mai important insa, este faptul ca ​I​nsusi Dumnezeu in Cuvantul Sau, Biblia, ne spune ca nu ramane nepasator la aceste lucruri:

“Cand striga un nenorocit, Domnul aude, si-l scapa din toate necazurile lui”(Psalmul 34:6).
Desigur ca unii isi pun intrebarea: “De ce a ingaduit Dumnezeu sa se intample toate astea, daca-i pasa de noi, de poporul roman?” O sa raspund la aceasta intrebare in randurile urmatoare, pe scurt, desigur.

In decembrie 1989, romanii au strigat catre Dumnezeu dupa ajutor, si El i-a ascultat. Au zis atunci ca s-au saturat de comunism, (​Strigau: “Jos comunismul!”), au lepadat ateismul (​Strigau:
“Exista Dumnezeu!”), au recunoscut existenta lui Dumnezeu si puterea care vine de la El (​Strigau: ​“Dumnezeu este cu noi!”), si au dorit partasia cu El ​(​Rugandu-se : ​“Tatal nostru”). Imi amintesc cum in Arad in vremea aceea, ca si in alte orase, de altfel, zeci de mii de oameni adunati in fata Primariei, rosteau pe genunchi rugaciunea Tatal nostru. Asa ceva era greu de imaginat ca o sa aiba loc dupa tot ceea ce s-a intamplat la Timisoara cu cateva zile inainte, cand s-a tras in multime. Oamenii se rugau desi erau in fata pustilor automate si a tancurilor. Ei au strigat catre Dumnezeu ​dupa ajutor ​cu riscul vietii lor!

Asta e ceea ce vrea Dumnezeu: sa-L strigam din toata inima, din toata fiinta noastra! Dumnezeu nu vrea jumatati de masura, nici macar 99,9%. El vrea totul, pentru ca merita totul din partea noastra​!​
​ ​
Noi suntem creatura minunata a mainilor Sale si toate abilitatile bune ale noastre le datoram intelepciunii Lui. Amintesc ca Domnul Isus Hristos, ne spune:

“Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau” (Matei 22:37).
​ ​
Dumnezeu nu vrea sa pronuntam Numele Lui, care e de trei ori sfant, si cu aceeasi gura sa vorbim si lucruri murdare, bancuri si glume urate, injuraturi, etc. El nu vrea ca ochii ​nostri care-i atintim in sus, spre El, asteptand ajutorul Lui,​ ​
si aceiasi ochi ​sa priveasca si la mizeriile care se pot vedea uneori la televizor, internet, ziare, reviste,​​ ​
sau in alta parte. Dumnezeu nu vrea ca pasii care te duc spre biserica (mai rar, sau mai des), sa te duca si in locuri compromitatoare, in locuri de intinare si destrabalare, in locuri pacatoase.

Dumnezeu vrea sa ramanem langa El si dupa ce ne-a scos din necazuri. El vrea sa fie permanent in viata noastra si sa nu uitam de El cand ne merge bine. El nu vrea sa fie un Tata temporar, ci un Tata ceresc permanent, 24 de ore din zi, 7 zile pe saptamana, non-stop, fara pauze.

Nu acelasi lucru il doresc parintii pamantesti in relatiile cu copiii lor? Dorim noi sa fim iubiti de copiii nostri numai cand au nevoie sa le dam ceva, si vrem noi ca ei sa ne zica “tata” si “mama” numai din cand in cand?

Dumnezeu nu doreste sa-L iubim si sa-L ascultam numai pentru ce ne da, ci pentru ce este El pentru noi​! EL e TATAL nostru din Ceruri!​
​ ​
Un copil al carui tata este primar intr-un sat, sau oras, ori este ministru, ori este presedintele tarii, se bucura si​ se bucura​ de tatal sau. Dumnezeu este mult mai mult decat atat. Dumnezeu este Stapanul Universului, este Cel ce ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa, este Parintele care urmareste pasii copiilor Sai, ii ajuta, ii sprijineste, le vine in ajutor. Glorie Lui in veci! Asa Parinte este El pentru toti cei ce ​I​ l asculta si care traiesc o viata dupa voia Lui. Nu cred ca se poate spune acest lucru, in mod cert, despre intregul popor roman. Si socotesc ca raspunsul la intrebarea enuntata mai sus, pe care o pun unii, se gaseste tocmai aici!

Revin la ideea introductiva, amintind ca am vazut pe acei oameni in nevoie apeland la alti semeni, la primarie si la guvern, dupa ajutor, avand lacrimi in ochi. Desigur ca fiecare din noi am facut la fel cand am fost in necaz, si de cele mai multe ori ne-am dat seama ca si cei la care am apelat sunt oameni tot ca noi, oameni limitati in aptitudini si posibilitati. Guvernul, oricata bunavointa ar fi avut, n-a putut opri caderea ploilor si marirea in mod excesiv a volumului de apa din rauri, care a dus in final la ruperea digurilor, si nici zborul pasarilor care erau infectate cu virusul gripei aviare (N5H1).

Mi-a fost dat insa sa vad la televizor o scena incredibila: intr-un sat amenintat de inundatii, cei ce aveau casele amenintate lucrau de zor sa puna obstacole in calea apei, in timp ce altii beau la carciuma si radeau, facand glume pe seama consatenilor aflati in necaz. Erau vecinii, rudeniile lor, nu erau chinezi, africani sau alte nationalitati de departe. Asta ca sa vezi ce e omul, cat te poti bizui pe el! Exact ce ne spune Dumnezeu in Cuvantul Lui:

“Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijineste pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!”(Ieremia 17:5).
Desigur ca noi primim ajutor si de la oameni, dar nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu prin Cuvantul Sau ne spune:
“Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul, si a carui nadejde este Domnul!” (Ieremia 17:7).
Sa nu uitam asta nici dupa ce trec inundatiile, gripa aviara, bolile, saracia, ​spaima razboiului, cancerul sau alte boli, saracia, ​etc. Cei ce se numesc crestini, cei ce zic ca sunt copiii Lui si Il iubesc pe El din toata inima, sa arate acest lucru implinind porunca Domnului Isus :

Sa nu uitam asta nici dupa ce trec inundatiile, gripa aviara, bolile, saracia, ​spaima razboiului, cancerul sau alte boli, saracia, ​etc. Cei ce se numesc crestini, cei ce zic ca sunt copiii Lui si Il iubesc pe El din toata inima, sa arate acest lucru implinind porunca Domnului Isus :

“Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”, adica sa-i ajute pe cei ce sunt in nevoi, in probleme, in suferinta. Pe cei ce cauta sa faca voia lui Dumnezeu si sa traiasca o viata curata (fara prihana, adica fara pata) Domnul ii incurajeaza:

“Cand striga cei fara prihana, Domnul aude, si-i scapa din toate necazurile lor. Domnul este aproape de cei cu inima infranta, si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit. De multe ori vine nenorocirea peste cel fara prihana, dar Domnul il scapa totdeauna din ea. Toate oasele i le pazeste, ca niciunul din ele sa nu i se sfarame.” (Psalmul 34:17-20).

Exista situatii cand Dumnezeu nu raspunde celor ce striga la El dupa ajutor. E vorba de dusmanii lui Dumnezeu si de cei ce sunt prigonitori ai copiilor lui Dumnezeu:
“Ei striga, dar n-are cine sa-i scape! Striga catre Domnul, dar nu le raspunde!”(Psalmul 18:41).
O alta situatie cand Dumnezeu nu asculta rugaciunile si strigatele oamenilor e aratata in Psalmul 66:18:
“Daca as fi cugetat lucruri nelegiuite in inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul.”
​ ​
Aici vorbeste unul​ ​care-L avea pe Dumnezeu ca Domn in viata lui, si care era constient ca daca s-ar comporta ca un nelegiuit, strigatele lui dupa ajutorul Domnului ar fi zadarnice. Avertizarea lui Dumnezeu pentru cei care pretind ca sunt ai Lui, dar de fapt sunt departe de ceea ce doreste El, este urmatoarea:

“Dumnezeu zice insa celui rau: “Ce tot insiri tu legile Mele, si ai in gura legamantul Meu, cand tu urasti mustrarile, si arunci cuvintele Mele inapoia ta? Daca vezi un hot, te unesti cu el, si te insotesti cu preacurvarii. Dai drumul la rau, si limba ta urzeste viclesuguri. Stai si vorbesti impotriva fratelui tau, clevetesti pe fiul mamei tale. Iata ce ai facut, si Eu am tacut. Ti-ai inchipuit ca Eu sunt ca tine. Dar te voi mustra, si iti voi pune totul sub ochi! Luati seama dar, voi care uitati pe Dumnezeu, ca nu cumva sa va sfasii, si sa nu fie nimeni sa va scape.” (Psalmul 50:16-22).

Pentru cei de felul acesta, in alt psalm, Cuvantul Domnului e foarte taios:

“Domnul isi intoarce Fata impotriva celor rai, ca sa le stearga pomenirea de pe pamant” (Psalmul 34:16).

​ Si azi ca si de multe ori in trecut, omul nu vrea sa strige la DUMNEZEU dupa ajutor, in Numele DOMNULUI ISUS HRISTOS, sau daca striga la EL, mai pune ceva acolo, ca si cand DUMNEZEU ar mai avea nevoie de ceva sau de cineva ca sa-l poata ajuta: se inchina si saruta o cruce, o icoana cu un sfant sau sfanta, un sicriu cu oase (moaste) al Paraschivei, Dimitrie, Brancoveanu, etc.​ Inchinarea si sarutatul la altceva, la orice, le-a intrat in sange la multi care cred ca ei sunt crestini si pupa orice-i pui in fatza; ei fac orice, ca asa a zis popa! NU-i intereseaza ce zice DUMNEZEU!

3. Căci obiceiurile popoarelor sînt deşerte. Taie un lemn din pădure; mîna meşterului îl lucrează cu securea;
4. îl împodobeşte cu argint şi aur, şi ei îl ţintuiesc cu cuie şi ciocane, ca să nu se clatine.
5. Dumnezeii aceştia sînt ca o sperietoare de păsări într-un ogor de castraveţi (Sau: ca un stîlp tras la strung), şi nu vorbesc; sînt duşi de alţii, pentrucă nu pot să meargă.” „Nu vă temeţi de ei, căci nu pot să facă niciun rău, şi nu sînt în stare să facă niciun bine.” ​(Ieremia 10:3-5).​

Dumnezeu trebuie sa fie Stapan, Domn si Tata a​l​ fiecaruia dintre noi, si de aceea dupa ce ne-a scos din necazuri, sa nu uitam sa-I dam cinstea cuvenita, la fel ca si psalmistul:

“Inaltati lui Dumnezeu strigate de bucurie, toti locuitorii pamantului. Cantati slava Numelui Sau, mariti slava Lui prin laudele voastre” (Psalmul 66:1-2).

In incheiere, as vrea sa scriu un Cuvant de incurajare din partea lui Dumnezeu, adica a Celui care poate ajuta la vreme de necaz:

“Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi” (Psalmul 50:15).
​Unii au numit aceste numere „5015”​, telefonul de urgenta al Lui DUMNEZEU, asa cum la nevoie apelam la telefonul salvarii, pompierilor sau politiei!

Unii au numit aceste numere „5015”​, telefonul de urgenta al Lui DUMNEZEU, asa cum la nevoie apelam la telefonul salvarii, pompierilor sau politiei!
Cu alte cuvinte, psalmistul spune: “Strigati catre Dumnezeu dupa ajutor!​”​
Dar as vrea sa reamintesc faptul ca a striga la DUMNEZEU dupa ajutor in ziua necazului e bine si necesar, dar mai intelept din partea noastra ar fi sa traim o viata dupa voia Lui, ca sa ne asculte cand strigam dupa ajutor​!

​ B​a mai mult decat atat, sa-L rugam pe EL sa nu lase sa vina nenorocirile peste noi, sau peste tara, adica rugaciunile noastre sa fie preventive, sa le facem INAINTE sa vina necazul, nu dupa ce vine! Asta da rugaciune de om cu intelepciune de sus de la DUMNEZEU!

Apropie-te de Dumnezeu si proslaveste-L in Numele Fiului Sau, Isus Hristos, Domnul, care si-a dat viata pentru pacatele noastre. Dumnezeu iti va acorda mantuirea, adica spalarea pacatelor si o noua viata. Vei fi salvat din relele lumii acesteia si de la raul vesnic, iadul, fiind transferat in Imparatia luminilor si fericirii eterne.

Dumnezeu sa te ajute sa faci asta chiar acum.
​ ​ Amin!

 Ioan Burca – robul DOMNULUI,

                           Doctor in Teologie

” DOAMNE Bun, Asculta ​rugaciunea mea!​” – T. P. Galati
 
Cand treceam prin incercare –Canta: „Speranta”
EU n-am sa te las ca sa pieri! – Canta: Florin Deznan
 
​Nadejdea mea e DUMNEZEU! – Canta: Surorile Frandos​
 
                           TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                         Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                               Va prezentam 2 link-uri, care contin 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie

sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,

​ ​

care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!

                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
“Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
 
Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: