Adevarul.ro: Rusia acţionează în Siria pe modelul Ucraina

Photo Adevarul ro

Photo Adevarul ro

Militari ruşi ar fi sosit deja în Siria şi şi­ar fi instalat tabăra într­o bază aeriană din apropiere de capitala Damasc controlată de regimul preşedintelui sirian Bashar al­Assad. Această bază urmează să servească drept avanpost pentru operaţiunile ruseşti, scrie publicaţia franceză Le Point.

Tot mai multe voci susţin că Rusia pregăteşte o intervenţie militară împotriva Statului Islamic. Aceste dezvăluiri apar în contextul în care tot mai multe voci susţin că Rusia pregăteşte o intervenţie militară în Siria, relatează The Daily Best.   The New York Times scrie în ediţia de sâmbătă că ruşii au adus în Siria locuinţe prefabricate, capabile să adăpostească peste 1.000 de militari, şi un post pentru supravegherea traficului aerian.

Moscova şi Teheranul susţin regimul de la Damasc, însă întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte antrenarea şi instruirea armatei siriene, decimate de aproape cinci ani de război. În contextual creşterii ameninţării SI, cele două puteri ar lua în calcul o intervenţie militară directă împotriva organizaţiei extremiste.   Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin a făcut apel la înfiinţarea unei coaliţii internaţionale împotriva extremismului, afirmând că a discutat la telefon cu omologul său american, Barack Obama, despre această iniţiativă. Liderul de la Kremlin nu a exclus mobilizarea unor trupe ruseşti în Siria. De altfel, el a recunoscut sâmbătă pentru agenţia RIA Novosti că armata siriană primeşte echipament şi ajutor logistic din partea Moscovei, deşi Kremlinul nega până atunci.

Citeste mai mult: adev.ro/nublkz

4 comentarii (+add yours?)

 1. Petru Ion
  sept. 08, 2015 @ 02:33:04

  Daca americanii care-s in majoritate catolici nu intervin iata ca intervin rusii care in majoritatea lor sunt atei.
  Dovada ca uneori ateii sunt folositi de Dumnezeu mai mult decat crestinii, care-s crestini doar cu numele.
  Este posibil ca ateii sa rezolve nu numai problema fanaticilor musulmani, ci si a homosexualitatii care este un act de crima impotriva umanitatii.
  Rusii in majoritate atei fac astfel de fapte pentru ca in ultimul timp ateismul pierde teren masiv. Ei vor sa demonstreze ca ATEISMUL este superior ca doctrina de viata pe pamant.

  Dar crestinii adevarati stiu ca Dumnezeu are ULTIMUL CUVANT,
  Crestinii adevarati nu sze roagă nici pentru Obama nici pentru Putin, ci vor lăuda pe Dumnezeu, a carui plan se implineste vazand cu ochii.
  Se apropie ziua venirii Domnușui Isus!
  Maranata!,

 2. Trackback: Zeci de avioane de transport ruse au aterizat în Siria în ultimele două săptămâni | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Franţa a început atacurile împotriva Statului Islamic în Siria | agnus dei - english + romanian blog
 4. octavpelin
  oct. 19, 2016 @ 01:46:55

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: